SPA även på Idrefjällens GK?

I helgen var klubbens styrelse i Sunne för att diskutera vidare om planerna på ett privat övertagande av banan och byggandet av ett hotell med SPA, och ett suveränt bra gym, i sluttningen mellan parkeringen och utslaget på hål 1.

Klubbens medlemmar kommer snart att få information om hur förslagen ser ut och vad styrelsen tycker i ärendet.

Jag skrev tidigare att jag tyckte att förslaget om ett SPA, hotell och gym vid golfbanans parkering verkade naivt eller kanske kortsiktigt spekulativt. Den uppfattningen bygger jag på den information jag fått vid några mer eller mindre offentliga presentationer på Idre Kulturhus.

Men jag har inget emot att det investeras privat kapital i golfbanan. Den är underbart härlig att spela och mycket uppskattad. Under högsäsong skulle vi kunna ta emot fler greenfeegäster om vi hade nio hål till - eller varför inte tolv nya hål - eller arton.

De som behöver övernatta, äta gott, bada bastu, få en skön SPA-behandling eller gå på gym har redan de möjligheterna här i Idre.

Men visst skulle banan må gott av viss ombyggnad. Hål åtta ligger lite inklämt mellan hål fyra och sexton, men där finns idéer om att sära på hålen genom att bygga om hål fyra.

Med tanke på diskussioner inom golfen om ronder på tolv hål, så kunde det kanske räcka att bygga sex nya hål och skapa variation. Två tolvhålsslingor eller två olika artonhålsslingor med vissa hål gemensamma. Inte vet jag.

Men snart får vi mer information om planerna och alternativen efter mötet i Sunne. Innan dess kan jag bara fortsätta att vara nyfiken, och uttrycka min tydliga skepsis mot planerna på ett lyxigt SPA på banan.

Och min skepsis bygger på att jag inte tror på lönsamheten. Jag tror inte heller att Idrefjällens golfbanas popularitet tål en lyxigare entré.

Vi lockar gäster vars förväntningar överträffas genom grusparkeringen, det lilla klubbhuset och en pytteliten röd stuga med kansli, shop och restaurang under ett tak.  Vi lyfter fram golfutmaningen i kombination med en vacker fjällnära natur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0