Om spa på golfbanan.

Läste nyss i Mora Tidning att golfklubbens styrelse som förväntat sagt ja  till fortsatta överläggningar inför en försäljning av banan. Det är bra tycker jag. 

Fortsatta överläggningar kan aldrig vara fel. 

Vi får se hur det går. Idre Fjäll vill ha mer information. Bra tycker jag.

Informationen har hittills mest handlat om hur kul det skulle vara för det nya bolaget att få förverkliga sin idé. Det är inte tilllräcklig information tycker jag.

Men det fanns en luddig skrivning i artikeln i Mora Tidning om hur mandaten i golfbanans stiftelse ska tolkas. Jag förstod den inte, men jag kanske måste läsa flera gånger...

Nu har jag läst igen, men förstår ändå inte. Har golfklubben rätt att besluta genom att ordförandeskapet ger utslagsröst för klubben eller krävs det en stadgeändring?

Hur som helst så verkar många vara positiva eftersom det lockas med investeringar på 150 - 200 miljoner. Jag är väldigt tveksam till projektet oavsett vilka juridiskt vattentäta avtal som skrivs.

Jag tror nämligen inte på lönsamheten i ett nytt och modernt spa och hotell vid parkeringen på golfbanan! Och jag tror inte på att en eventuell konkurs skulle gynna golfbanans goda rykte eller golfbanans medlemmar på sikt. Oavsett hur bra avtal som skrivs.

Men förhoppningsvis löser det här sig på ett sätt som även fortsättningsvis lockar golfturister till Idre under några korta sommarmånader.

Kanske kan också en fortsatt klimatanpassning av banan göra att vi har öppet längre på hösten i framtiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0