Och det blev golf!

Men idag var vi färre än vanligt på banan.

Inge, Erling och Ulf möttes vid elvatiden, och efter ett kort sammanträde på parkeringen så bestämde vi oss för att prova en "Cross Country" eftersom det i övrigt var helt tomt på banan.

Vi spelar alltså banan som två hål tvärsöver allt. Hål 1 startar på ettans Tee och flaggan står längst bort på hål 6. Hål 2 startar startar på sjuans Tee och flaggan står i andra änden på hål 12. Undrar vad den banan har för par?

När Ove och jag spelade den varianten för ett par år sedan så trodde jag att par skulle vara ungefär 36. Men om jag inte minns fel så gick Ove på under 30 slag....

Den första skillnaden jämfört med när Ove och jag spelade var att vi nu hade hård motvind på första Tee. Den andra var att träden mellan ettans Tee och hål 18 tydligen har rest sig på höjden på två år. Den tredje skillnaden var att vi nu valde att spela tillbaka via hål 15, 14 och 11. Oj så fel det blev. Den vägen är en svår väg.

Nu har jag alltså berättat om alla ursäkter som förklarar varför vi behövde mååånga slag för att spela tvärsöver banan. ;-)

image150

Men vi hade härligt golfväder och snön lyste vit på Långfjället.

Jag minns inte just nu hur många slag som krävdes för att flytta bollen från fairway på hål 15 upp mot hål 11, men många blev det. Och Erling fick inget kanonläge under en gran till höger på hål 11.

image151
Spela bollen som den ligger. Erling har fattat spelets idé.

image152
Erling kikar nyfiket efter bollen. Studsade den på asfalten i "Mördarbacken" eller blev den för kort...

image153
Nej den nådde inte ända fram...

Men vi kunde alla konstatera att det är lättare för andhämtningen att spela Mördarbacken baklänges.

Efter vårt slit tvärsöver banan så spelade vi nio hål från röd Tee. Efter tre olika utslag så bestämde vi att spela en scramble. Min idé eftersom mitt utslag låg bäst. Vi tänkte krossa banan. Men det blev inte så.

Vi lyckades i alla fall klara banans par. Med avdrag för hcp så blir det väl OK, men vi trodde noga att vi skulle rädda par och fixa en och annan birdie... Vår målsättning var ju birdie på alla hål.

Den som vill veta våra resultat på "Cross Country" -  äventyret får kontakta mig på e-mail.
ulf punkt bjorklund snabel-a mora punkt se  Nu har i alla fall jag ett personligt rekord att krossa. Inge gjorde hyfsat resultat, och Erling gjorde halvbra resultat. Mitt resultat var uselt. Men eftersom jag inte minns mitt resultat från rundan med Ove, så får väl dagens resultat gälla som personbästa... jag kom sist på 50 slag... mycket sämre än när jag spelade in via hål 16, 9, rangen och 13... Och på utvägen spelade jag den gången från hål 3 till hål 4.

Tips till den som vill slå banrekordet på "Cross Country" alltså. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0