Måndag den 22:dra oktober på golfbanan...

Idag började det med dimmoln och gråväder, men solen tittade fram lite då och då.

Inge och jag hade bestämt att vi skulle spela, och jag lyckades locka med Jan-Erik utan problem. Och Alf dök upp från Norge. Han anade väl att det var klockan elva som gällde för de sista entusiasterna... Elis var där och knallade iväg före oss.

Vi blev alltså en fyrboll och lottade två lag för matchspel (bästboll utan hcp på grund av vintergreener). Alf och Ulf mot Inge och Jan-Erik.  
Lite ojämnt i hcp, men man kan ju inte gärna spela match med slopad spelhcp när det är vintergreener. Första ursäkten...

Gårdagens möte om planerna på investeringar på 150 - 200 miljoner och mängder av utlovade nya arbetstillfällen utan en övertygande marknadsinsikt förbryllade mig fortfarande, och jag hade väl därför inte rätt fokus på bollträffen. Andra ursäkten...

Snart kan ni gissa vilka som vann matchen.

Ett Spa vid parkeringen på en golfbana som är öppen med perfekta förhållanden under 3 - 4 av årets 12 månader tror jag inte ett ögonblick på. Vem väljer den anläggningen före Storhogna, Tylösand, eller Grövelsjön vintertid och andra månader på året?

Jag tror heller inte på att vi kan konkurrera med golfbanor söderöver bara för att vi försöker investera i trendigt boende. Med nio nya hål kan vi kanske ha kapacitet för att kunna ge starttider för alla som vill spela under vår korta högsäsong, men det är definitivt inte boendet, maten, eller frånvaron av gym, Spa och andra upplevelser som begränsar antaler betalande gäster på golfbanan!

Förslaget om att bygga nio eller fler nya hål och ett Spa, utan att nuvarande golfbana och golfklubb behöver bli inblandade på annat än affärsmässiga grunder, tyckte jag lät väldigt bra. Då kunde kanske Spa-anläggningen erbjuda lite fjällkänsla med ett högt läge, och inte bara gråtonat timmer och designad inredning vid en parkering på en stängd golfbana.

Det var tredje, fjärde och femte ursäkten för att Ulf och Alf förlorade matchen stort idag.

image163
Jan-Erik tittar spänt på när Inge ska skicka iväg en boll mot green på hål 15 trots att en tall är nära skottlinjen.

image164
Inge som har spelat bowling innan han började med golf sveper iväg bollen elegant och avslappnat.

Dom hade ju redan vunnit matchen. Sju upp med fem hål kvar att spela. 

Jag har nu redogjort för nästan alla omständigheter som gjorde att Alf och Ulf förlorade.
En sista omständighet var att både Inge och Jan-Erik normalt är bättre golfare än Ulf och Alf, och dom spelade bra!

Men om vädret imorgon blir hälften så bra som prognosen säger så blir det en ny match, och då....

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0