Klubbstege i Golf

Rullande "hcp - KM"?

Matchspel är den roligaste formen av golfspel enligt min mening. Man behöver ju inte tappa koncentrationen om man streckar de två första hålen och kanske ligger sex poäng efter - det är bara två hål att beta av...

I år blev det av någon anledning ingen Sommar Cup i Idre. Men jag har länge haft en annan idé om matchspel. När jag förr i tiden spelade squash så hade vi en rankingstege upphängd i klubblokalen. Klubbens för tillfället bäste hängde först med sitt namn på stegen. En form av rullande KM om alla är med, men utan priser - bara prestige.
 

Man startar stegen genom att rangordna deltagarna efter hcp. Lägst hcp först. Därefter utmanar spelare varandra för att klättra på stegen. Den som förlorar kliver ett steg tillbaka tillsammans med alla andra bakom. Den som vinner intar den nya tomma platsen. Du kan alltså hoppa fram hur många steg som helst genom att vinna, men förloraren ligger bara steget efter.

Det här är inte lika enkelt att genomföra i golf, eftersom en golfmatch tar betydligt längre tid än en squashmatch, men man kan ju tänka sig att spela match över nio eller tolv hål... Inte lika kul som en hel runda, men fler matcher kan det ju bli...

Den här idén kommer jag att försöka genomföra 2008. Även om det bara blir ett litet antal bogeyspelare som deltar så kan det bli skoj.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0