Kall nordlig vind och golf

Idag blåste det stundtals ganska hårt. Jag tycker att det är spännande att spela golf i hård vind. Jag brukar ofta ha bättre bollträff när tankarna är fokuserade på hur jag ska kompensera för vinden med klubbval och riktning. När det är perfekta förhållanden börjar jag ofta oroa mig för om slaget ska bli en topp, duff, slice eller hook...

Spelade med Erling och Nigel idag. Men det var lite för kallt för att någon av oss skulle spela riktigt bra golf - bra i förhållande till vårt hcp menar jag alltså. Men vi hade kul och trivdes bra eftersom solen sken för det mesta och vi slapp både regn och snö. Vi var inte helt ensamma på banan, men jag tror inte vi var fler än sju personer totalt som spelade.

image87
Nigel hade problem med sina fötter och ville hyra golfbil, men alla klubbens bilar är inplockade för service och vinterförvaring. Men räddningen dök upp i form av Pipas bil som hon välvilligt ställde till förfogande. Den fungerade utmärkt och Nigel sken som solen. Nog tycker jag att det ser bekvämt ut, men lite kallt och dragigt för min smak.

Erling och jag kunde ju hålla oss varma genom att gå och släpa på våra golfbagar.

image88
Erling i bunkern på hål 10 - och elegant ur bunkern. Stickad luva och solglasögon. Men det var både kallt och soligt.

image89
Ytterligare en bild till min samling av bunkerslag. Nigel har fått på sig vinterjackan och placerar bollen nära flaggan. Någon gång ska jag fotografera ett bunkerslag framifrån, men det får nog vänta tills jag har en kamera med teleobjektiv.

Kul runda i tufft väder. En vann och två kom straxt efter. Imorgon blir det en ny runda. På torsdag väntas snö i våra trakter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0