Den 7:de oktober

Golfade med Erling i härligt golfväder - igen. Vi fick jättetrevligt sällskap av Kerstin. Vi spelade alla tre från röd Tee den här gången. Underbart att se Kerstins sving. Den inspirerade mig till att svinga lugnt, och tack vara det gjorde jag par på både hål 1 och 2. När dessutom puttarna satt så gick det riktigt bra i nio hål.

På hål 7 gjorde både Kerstin och jag birdie.

image79
Det är Kerstins inspel som ligger närmast hål. Erling hade lite otur på vägen. Ett elakt dike svalde hans boll, men han räddade en dubbelbogey med en bra långputt.

image80
Kerstin är ovan att slå från bunkrar eftersom hon oftast undviker dom. Men den här skyfflade hon upp på green på hål 10.

image81
Alla som spelat Idrefällens GK vet att den här lilla bostaden finns i "Havet" på hål 16. Det är vår gladtokige norrman Trond som placerat brevlådan och golfbagen på ön.

Vilken klubba ska man välja från röd Tee när man vanligtvis använder drivern från gul Tee. Jag duffade en järnfemma till ruffen på sista kullen till vänster. Erling valde en annan klubba och nådde perfekt ned till vattnet men rullade ut i ruff. Kerstin fick lite hook och hamnade i ett knepigt läge. Men det löste hon elegant.

image82
Kerstin greppade ned och slog så håret fladdrade och bollen flög.

image83
Tredje slaget perfekt över vattnet och 2 poäng med mersmak...

image84
Erling toppade andra slaget men efter att ha droppat så gick han över på fyra. Trots att jag gick över vattnet på två så delade vi hålet. Jag duffade tredje, skickade fjärde i greenbunkern, femte upp i skogen, sjätte över green och duffade sjunde. Chippade från ruffen i hål på åtta slag.

Kerstin spelade stabilt även om hon hade en svacka på hål nio och tio. Kan ha berott på att det var dags för kaffepaus?  Men hon kom igen och gjorde totalt 39 poäng! 22 poäng ut och 17 in. En rejäl hcp-sänkning alltså.

Och hur gick det i Erlings och min match? Igår vann han på hål 18. Idag avgjorde jag på hål 15.

I morgon blir det ny match.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0