Himmlars knepigt att begripa...

Ska Hemmeråsen få förbli ett skyddsvärt naturområde, som det var för ett antal år sedan, eller försvann det skyddsvärda när kartan ritades om? Eller hade man missbedömt det skyddsvärda en gång i tiden?

Försvinner det skyddsvärda på Städjan lika enkelt?

Som jag har förstått det hela så har inte naturmiljön på Hemmeråsen förändrats speciellt mycket efter beslutet att ändra kartan.

Och hur Staffan Derning tänker är än svårare att förstå. Han ser ju bara hinder!

Jag har ju inte följt det från början, men för några år sedan var det Tre Toppar som var hindret.

Sedan blev en återöppnad flygplats en förutsättning och Tre Toppar ett positivt komplement. Läs nedanstående utdrag ur en artikel i Mora Tidning för ganska exakt ett år sedan:

" Hemmeråsprojektet innebär att en skid- och fritidsanläggning uppförs på Hemmeråsen strax intill Idre Fjäll.

- Det handlar om 15 liftar och 30 nedfarter samt i en första etapp ett hotell, butiker, en stugby och vägar, förklarar Staffan Derning.

Projektet bygger mycket på att Idre Flygplats åter kan öppnas.

Derning är förhoppningsfull om både det egna projektet och Tre Toppar.

- Båda projekten kompletterar varandra och behövs, säger Derning."


Men nu är återigen Tre Toppar ett hinder. Och en ny stugby på andra sidan vägen är ett hinder. Och vägen upp genom Fjällfotens Stugby är för smal. Och det är fel Vd och fel styrelseordförande i stiftelsen Idre Fjäll.

Och någon flygplats har vi inte och kommer knappast att få.... så det kanske kan bli nästa hinder... eller att det byggs ett tält för skiduthyrning, (som ska bli ett nytt affärscentrum på sikt) mitt emot Fjällfoten...

Nu var jag inte på mötet men jag får ett intryck av att Staffan Derning är en skicklig retoriker som kan övertyga och få massorna med sig. 

Det senaste reportaget i Mora Tidning kan du läsa här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0