Bry sig eller ej?

Om det hade varit så att våra förtroendevalda politiker eller deras tjänstemän inte hade upptäckt att snökäppar med reflexer försvunnit från Rv 70 i Älvdalen, så hade jag troligen jobbat vidare med att ställa frågor och försöka väcka nya funderingar hos de som bestämmer.

Men på lunchen idag fick jag från en förtroendevald politiker höra att problemet redan är upptäckt. Och att många tycker att det är ett litet problem och att andra tycker att det inte går att göra något åt av trafiksäkerhetsskäl.

Så varför ska jag bry mig? Jag får väl helt enkelt begränsa mina bilresor på Rv 70. Eller beräkna en bra mycket längre körtid de få gånger jag är tvungen att ge mig ut på vägarna.

Men hur ska vi förklara det för turistströmmen i vinter. Ska vi förvarna i våra turistbroschyrer eller hoppas att turisterna stannar längre i kommunen eftersom resan tar längre tid?

Kanske läge att starta ett motell för övernattning vid Bunkris eller Särnstugan? Eller ska man rekommendera turisterna att övernatta i centralorten Älvdalen inför den sista besvärliga etappen?  Det vore väl ett lyft för kommunens turistnäring... :-)

Visst överdriver jag, och visst är jag ironisk, men jag tycker att det här är ett allvarligt trafiksäkerhetsproblem och ett allvarligt hinder när det gäller att underlätta för bilturister att ta sig till Särna, Idre och Grövelsjön vintertid.

Ett effektivare sätt att öka trafiksäkerheten och värna om miljön är ju att sluta plogning vintertid. Och att stoppa all utveckling i områden som ligger långt bort från de större tätorterna.. 


Kommentarer
Postat av: ANNICA &ROGER

JA, vi ser att du har fått svar från PEAB ang käppar eller ruskor.
Hela vägen ner till Mora/Kråkberg är det ruskor.
Sen ju längre ner man kommer mot Falun så är det vita fina pinnar med reflexer...
Vägen mellan siljansnäs och upp till Malungsvägen är det också ruskor.
Men bör kanske tilläggas att sträckan mellan Särna-Trängslet är som att åka på tvättbräda, samt att den biten är även spårig. Glesbygden svar på vägbulor. kanske ;-)
/Annica

2007-11-14 @ 21:55:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0