Sveket mot glesbygden.


Vackra vyer och fritidsboende tar struptag på glesbygden!

Stefan Jonsson driver en intensiv kampanj mot utveckling och normalt mänskligt liv i glesbygd.


Han driver en kampanj i DN för att avfolka glesbygden och låta den förbli ett andningshål för stressade storstadsbor. Men troligen bara för de som redan mutat in ett eget litet revir.


Städjan är en vacker vy från vägen mellan Särna och Fjätervålen. Men vem har sagt att den vyn försvinner om Städjan ingår i ett större skidåkningsområde?

image327

Stefan Jonsson har med hjälp av sitt generöst tilltagna utrymme i Dagens Nyheter åstadkommit det största sveket mot glesbygden någonsin.

Och när vi inte viker oss och vägrar flytta härifrån så fortsätter han sin kampanj.


Stefan Jonsson borde skaffa sig ett vidgat perspektiv. Kanske hyra en bil och resa runt i den skandinaviska fjällvärlden. Eller hyra en snöskoter och utforska ett större område utanför skidavstånd från stugan i Fjätervålen. Kanske en tur med helikopter för att se helheten?


Jag vill inte uppmuntra till mer bilåkande, mer skoteråkning och flygturer, men lite mer vidsynt tänkande vore nog bra för alla. Även för DN och Stefan Jonsson.


Det som DN bedriver är en fars.

En fars med otäcka konsekvenser för glesbygden.

Ett allvarligt och manipulativt svek av DN!


Regeringen skaffade sig mängder av positiv publicitet för att man visade att man tog klimatfrågan på allvar genom att säga nej till Tre Toppar. Men vem fattar sambandet mellan det beslutet och klimatförändringen?

Ingen. Men ledarskribenter i både lokal- och rikspress svalde betet.


Slutar här. Återkommer troligen.


Kommentarer
Postat av: Jonas Gardsiö

Kom osökt att tänka på tjära och fjädrar fast inte påsken står för dörren:-)

2007-12-07 @ 18:44:25
URL: http://www.gardsio.se/minblogg.htm
Postat av: Ulf

Jo så är det. Men bara en pytteliten klick tjära i rumpan på DN och några klick och fjädrar i rumpan på lokaljournalistiken.

Grabbarna Gruhs och Greider har fortfarande inte kunnat förklara hur orörd natur ska visa sig bli vår största tillgång i framtiden.

2007-12-07 @ 19:04:35
Postat av: Ingrid - Håkan Spånberg

Hej Uffe, ja så hände olyckan, skönt att det gick så bra trots allt. Tror du att dom inser hur farligt det är nu med ruskorna som finns kvar efter riksväg 70 dom blir mindre o mindre för var gång man åker där....Jag hoppas att vägverket vaknar innan den stora katastrofen inträffar nu då alla bussar börjar att komma upp till vår fjällvärld. Men tyvärr dom vänder sig väl på andra sidan o somnar om. Dom själva tänker säkert inte åka uppåt Idre, på vintervägarna.

Hälsn Ingrid S

2007-12-10 @ 09:50:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0