Ny information om golfbaneplanerna

Synd att inte golfklubben har velat hålla sina medlemmar informerade om hur tankarna kring övertagandet av banan har utvecklats sedan i somras.


Man har varit tvingad att lyssna och försöka sortera bland alla rykten och spekulationer efter egen förmåga.

Träffade Fredrik på lunchen och diskuterade utveckling av golfbanan. Vi pratade också lite om hotellet med Spa och gym, men mest om miljön utanför hotellet med parkering och övningsområde. Men framförallt pratade vi om själva banan med de tänkta nio nya hålen.


Och det lät bra. Speciellt när Fredrik refererade hur den tilltänkte banarkitekten resonerar om dels nuvarande bana och de nya hålen!


Arkitekten tycker tydligen att vi har tappat en del av naturkänslan genom att det har blivit lite för mycket cement och för lite vitmossa och lingonris... om ni förstår min sammanfattning. Arkitekten hade t ex sagt att den blivit lite för amerikaniserad i vissa detaljer och att naturnärheten gått förlorad i motsvarande grad.


Jag kan personligen hålla med, och fylla på med att det ibland har försvunnit några träd för mycket och funnits tendenser till att försöka få in en konstlad "parkkänsla" på sina håll.


Tidigare presentationer av projektet med övertagandet av banan har till 95% handlat om hotellets inredning och byggnadsmaterial, om maskinerna på gymmet , om de certifierade Spabehandlingarna och maträtternas exklusivitet. Golfbanan har nämnts i förbigående och det har gjort mig 95-procentigt skeptisk till hela projektet.

Men en banarkitekt, som resonerar så som Fredrik refererade, har förstått varför vi länge fick stor positiv uppmärksamhet och gästspelare som ändå åkte hem med överträffade förväntningar. Och med en sådan arkitekt involverad så kommer inte vår gamla och lyckosamma affärsidé att förvanskas utan snarare utvecklas vidare och bättre!

Men hotellets lönsamhet på helårsbasis är jag fortfarande mycket skeptisk till. Men vad gör det så länge banan utvecklas först eller åtminstone parallellt med hotelldelen. Då kan kanske banan var renoverad, utbyggd och klar innan hotellet kastar in badhandduken :-)


Kommentarer
Postat av: Jonas Gardsiö

Det är inte vitmossa. Det är renlav. Rätt ska vara rätt.

Vitmossa växer i myrarna runt tjärnarna och det finns så det räcker:-)

2007-12-19 @ 19:59:11
URL: http://www.gardsio.se/minblogg.htm
Postat av: Ulf

Tack Jonas!

Jag vill ha tips om när jag har fel. Då lär jag mig något nytt, vilket jag gjorde nu.

Fönsterlav då? Är det mest vitmossa, eller använder man renlav?
Jag gissar att... nej jag avstår,

2007-12-19 @ 20:11:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0