Mycket gjort på banan idag

Alf var tidigt ute med motorsågen och röjde fula småtallar och älgtuggade fulingar nära fairway.
Trond tog ner ett stort antal tallar i branten nedanför tians green så vi fick tillbaka den vackra utsikten.
Snyggt jobbat Trond.
Nu får vi tillbaka den här vyn som jag tog en bild på för många år sedan, men som hade försvunnt på grund av växande tallar. Bilden finns på Google Earth sedan dess.
 
När Alf hade jobbat färdigt med röjandet så hjälpte han mig med att plocka ner webbkameran från taket eftersom vi senare skulle byta objektiv.
 
Jättetack Alf!
 
Ann, Jan och jag kunde nu jobba inomhus med objektivbytet. Vi plockade in kameran genom fönstret till herrarnas omklädningsrum och Jan hade sin dator med sig så att vi kunde se vad som hände när vi bytte objektiv och jobbade med att få en skarp bild.
 
Vi lyckades inte med kameran inne i omklädningsrummet, och vi hade ju ingen aning om hur långt objektivet skulle skruvas in i kameran.
 
Men efter att Ann tagit ut kameran utanför omklädningsrummet och skruvat ett varv i teget så fick vi efter mycket pyssel en skarp bild. På slutet blev det finjustering med ett halvt varv tillbaka och ett kvarts fram igen,
 
För att få kameran tillbaka i stolpen så skickade vi upp Ann på stegen.
Hon var mycket högre när hon skruvade fast kameran, men då var jag för orolig för att plocka fram kameran.
Jan håller i stegen men är inte ett smack orolig för sin spänstiga hustru. Han står nog där mest för att vara beredd att ta emot om hon skulle få för sig att hoppa ned.
 
Att vi ändrade objektiv handlade inte om att visa mycket mer av banan, det handlade bara om att få en snyggare bild med lite bättre inramning av nians green med ljung och småtallar i förgrunden och antydan till träd i både vänster och höger bildkant. Träd som finns, men som försvann med det första objektivet.
 
Liten skillnad med stor betydelse tycker jag.
Vy med det tidigare objektivet.
 
Den nya vyn, men i halvmörker och regn...
 
Efter många timmars funderingar, skruvande och klättrande och skruvande som blev bra, så åt vi lite lätt och väntade på minskat regn.
 
Därefter spelade vi några hål trots återkommande regn då och då.
Men vad har regn för betydelse när man har kul. Jan gjorde en vacker Birdie!
 
Imorgon dyker sonen Martin upp i bollen. Ska bli ett kul återseende.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0