Såg först nu det här i Mora Tidnings webbupplaga

Åsksmällen väster om Idre tände skogen..

Foto Nisse Schmidt.

Såg Nisse på golfbanan någon timme tidigare med hela kameraarsenalen. Men branden var svårsläckt och brann väldigt häftigt i några timmar som synes. Så han hann dit.

Artikel om branden här.  http://www.dt.se/nyheter/article445561.ece

Det var alltså en av smällarna vi hörde i nordväst som satte fyr på skogen. Men det var ju en dryg mil bort och lugnt för oss på golfbanan.

Imorgon lär det kunna bli mer åska här uppe. Men som oftast så blir det nog upp mot fjällen åt alla håll...

Zengolf imorgon blir kul.

Jag tror inte att jag tänker börja meditera efter att ha umgåtts med en ofta frånvarande arbetskamrat för fyrtio år sedan. Vi var alla på plats på jobbet, men en annan av oss gick ibland på toa och var borta lääänge.

Men skämt åsido. Jag tror att vi har mycket att lära när det gäller att fokusera tankarna på det vi just gör. Eller strunta i tankarna...

Läste nyss en liten illustration på Wikipedia.
 

"Bara gå när du går, bara sitt när du sitter, Framför allt, tveka inte."

Och det sista är nog bra när det gäller enkla kroppsövningar som t ex golf. Den som funderar på slice, duff, topp, hook, bunker, vatten eller skog inför en golfslag bör nog ta ett steg tillbaka innan slaget och tänka om.

Bollen ligger ju still, och du kan själv stå still. Du kan till och med sikta och välja bland en mängd trevliga klubbor...

... att försöka slå lika långt som en gång för tre år sedan, eller ta klubbeländet som nu borde funka för första gången är nog ingen bra inställning...

Jag har förhoppningen om att Peter Buchar imorgon kan få oss medelhandikappare att fatta och komma ihåg det vi redan vet men glömmer inför nästan varje golfslag. 


Golf med regnavbrott idag.

Jag spelade med Erling, Alf och BjörnE.

När vi var på hål sju började det regna och första åskmullret kom tidigare än väntat och i söder. Det regnade ganska försiktigt på oss, men man kunde höra dånet från det annalkande skyfallet.

Vi tog en paus under tak vid "Halvvägshuset" bredvid hål åttas tee. Där blev det straxt fullsatt och det mullrade på i väster och i nordost.

Vattnet steg på gångstigar och på fairway, men efter några långa minuter så minskade regnet och upphörde helt för en kort stund. Åskmolnen hade som oftast dragits upp över fjällen i nordost och nordväst efter sin debut neråt Fulufjället. 

Min bag hade i alla fall paraply en stund. Nu var det ju en kö av bolllar som skulle vidare på hål åtta, och vi släppte först iväg en tvåboll med Putte och kompis när det började regna igen. Vi såg att dom hade stora problem på hålet och Erling tänkte gå hem, men då upphörde regnet och Erling återvände.

Alf tog av sig regnjackan och vi slog ut, men vi fick mer regn så Erling avbröt. Vi andra spelade hål åtta och nio utan nämnvärt resultat och åt sedan några små portioner isterband med jättegod potatissallad och spelade sedan vidare efter att ha släppt igenom några bollar.

Under de sista nio hålen var det stundtals hett som i en bastu, men jag lyckades få till spelet och gjorde 18 poäng till och med hål sjuttton. Troligen på grund av att vi fick vänta på varje hål och kunde både umgås och prata men ändå hinna fokusera på varje slag. Vi hade visserligen en tvåboll bakom oss som också fick vänta, men dom hade semester och såg ju att det var tjockt framför oss. Dom hittade en lucka på hål elva när vi väntade på hål fjorton, och tog därför ett nytt varv på hål elva till tretton.
 
På hål arton låg jag till höger om greenbunkern efter en slice på tredjeslaget. Jag hade en enkel lobb över bunkern, men innan jag skulle slå så ägnade jag mer tid åt att berätta var ett snett utslag hamnat från hål ett än mitt eget slag. Skyndade mig sedan att slå och skickade bollen i greenbunker. Skulle jag hämta min sandwedge? Nej det går lika bra med en Lobbwedge. Ja det borde det göra, men efter tre desperata försök att komma ur bunkern så plockade jag upp bollen.
Det var ett typexempel på hur golf är svårt om inte huvudet är med helt och fullt.

Kanske vi får lära oss att undvika den sortens misstag imorgon när Peter Buchar ska introducera Zengolf.
Om inte annat så är han garanterat en intressant bekantskap. Före detta "Skibum" som målar tavlor, spelar golf, mediterar, föreläser, undervisar och coachar inom alla fyra disciplinerna...

Ett exempel på Peters målningar

Och så här ser han nog ut själv...
Peter Buchar
Såg att han kommer att ha en kurs på Idrefjäll i augusti.

Länk till hans hemsida här:  http://www.qiart.com/indexnystart4.htm
Ska bli intressant.
Onsdag den 1 juli mellan klockan 17 och 19 alltså. Anmäl er till Fredrik.


Zengolf på onsdag...

Zengolf med Peter Buchar.


Bilden klippt från nätet...  undrar om han "hookar" lika mycket i golf som på skidor... :-)

Klippt och klistrat från klubbens hemsida:

"Zengolf. Onsdagen den 1:a juli välkomnar vi alla golfare som är intresserade av att förbättra sitt spel på banan. Vi kommer kombinera nya tankar med spel på banan. Anmälan till shopen 0253-20276

Tid kl.17.00-19.00 Intro pris: 130 kr/pers. Välkommen önskar Fredrik Litzén och Peter Buchar."

Det låter kul!

Sökte på nätet och hitta många länkar:

http://www.golf-mental-game-coach.com/zen-golf.html

http://www.zengolf.com/

http://www.qiart.com/indexnystart4.htm

http://www.akaskidor.se/skidlegender/article295334.ece

Vi ses!

UffeB


Superhet golf idag...

... men det var inte Erling och jag som bjöd på den. Dels var det vädret, men famförallt var det en ung Anders från Göteborg som slog imponerande fina golfslag och snitsade ihop 28 poäng på nio hål!

Han hade en Eagleputt på fem meter på hål två som "bara" resulterade i ett Par. Anders hade slutat spela golf för åtta år sedan, men återupptagit golfandet i år. Det här var hans femte runda efter omstarten om jag inte fattade fel. När han som en betydligt klenare yngling hade nått 20 i hcp så fick han nu alltså börja om på 36 efter åtta års paus. Före ronden idag hade han 34 i hcp och efter de nio hålen som han hade tid att spela är hcp nu 29. Kul att se!
48 slag brutto på nio hål. Motsvarar ungefär 19 i hcp på vår bana.

Erling hade 53 slag och jag 54...
Tog en bild på spelsällskapet på hål fem samtidigt som bevattningen var igång på sjuans green.


Min match mot Erling var spännande länge trots att Erling var 3 upp efter fem hål.
Efter hål tolv var vi lika i några hål och jag var 1 upp efter hål femton.
Dormy efter att Erling vunnit hål sexton och sjutton. Men Erlings inspel på hål arton låg betydligt närmare flaggan och han vann till slut matchen med 2/0. Avgjordes alltså, som oftast när vi spelar match, på hål artons green. Kul.

På fredag ska Erling och jag spela i lag i tävlingen Citroen Golf Tour. Det handlar om Bästboll, och jag roade mig med att räkna ut vår Bästbollscore från de två senaste rundorna...

Idag:  34 poäng. Kanske räcker för att undgå sistaplatsen.
Igår:   39 poäng. Räcker för att undvika sistaplatsen, men inte mer...

Vi är inget smart lag när det gäller Bästboll eftersom vi har samma hcp, och sällan briljerar med Birdie eller Par på olika hål. Om vi gör det så gör vi det på samma hål.

Men det är kul att spela golftävlingar. Det kanske finns ett jumbopris i form av en golflektion?

USA 2 och Brasilien 0

Oj vilken match!!!!!

Bilder från Aftonbladet

Men jag missade andra halvlek och vändningen... snyft...

Somnade gott i soffan framför TV:n i värmen.

Brasilien 3 och USA 2 alltså

Sov gott!

Måste lägga till en sak om min golf idag...

Förutom trevligt sällskap så hade jag ett litet snack med Fredrik innan vi gick ut.

Fredrik berättade om ett intressant sätt att träna. Om man är minst två som spelar en runda så byter man roller när det gäller att planera slagen. Medspelaren föreslår hur man ska sikta och om man ska slå en fade eller en draw eller ett kort slag för att skaffa sig en enkel chipp till flaggan.
Annars är risken att man går fram till bollen utan att ha bestämt sig och bara pangar på... samtidigt som man har massor av alternativ i huvudet. Och för oss bogeyspelare kan huvudet vara fullt av tankar på toppar, duffar och landning i bunker eller skog...

Jag tog fasta på det Fredrik sa och lyckades nästan varje gång bestämma mig för hur jag skulle slå bollen. Och när man känner sig trygg med ett golfslag så fungerar det oftast bättre.

Att chansa eller försöka göra ett suveränt skickligt specialslag som nästan aldrig lyckas, lyckas bara vid enstaka tillfällen. Och där ligger nog största anledningen till att man misslyckas med ett hål. Och lite senare ett hål till, och ett till...

Att jag skulle tipsa Erling om hur han skulle slå eller be honom berätta för mig, kändes inte rätt eftersom vi spelade match.

Men tack Fredrik! Ditt enkla tips fungerade nästan varje gång jag kom ihåg det.

Het golf idag!

Erling och jag gick första nio i en tvåboll och spelade match.

Vi smög lite lugnt mellan två fyrbollar och Erling hade fått ordning på puttarna jämfört med gårdagen.

Bollen före oss var en fyrboll där Ove och Siv fick guida två förstagångsbesökar på banan. Jag förstod att en av de spelarna var golfjournalist, så jag tog en bild när han samtalade med Fredrik i pausen efter nio hål.

Adam, Joakim och Kina njöt av maten och värmen under ett skuggande parasoll.

Ove och Siv tog också matpaus, så nu blev paret utan guider på sista nio. Men på hål elva blev det lite väntan så då erbjöd Kenneth och Eva oss att ansluta. För så hette dom. Och oj vilket trevligt sällskap vi fick!

Jag hade spelat bra första nio och fortsatte hyfsat bra. Avgjorde matchen mot Erling redan på hål 14. Vi som oftast brukar spela jämnt ända till green på hål arton...

På hål femton blev det fotografering av mitt spelsällskap

Och jag sa till på skarpen om att lyfta av kepsarna den här gången...

Både Eva och Kenneth kan numera golfa på heltid om dom vill trots att dom inte har åldern inne ;-)

Kenneth har jobbat som sportfotograf tidigare och följt Ingemar Stenmark runt om i världen, och bott i USA och följt golfen när Annika Sörenstam slog igenom... 

Trevligt sällskap och många intressanta berättelser. Den om Judy Foster i kavaj på en barstol var härlig  ;-)
Och bra golf!
Kenneth gick på sitt hcp, Eva hade 33 poäng och jag hade 34 poäng efter sjutton hål. På hål arton hade jag bara en sandwedge kvar efter två slag, men tåade upp bollen i greenbunkern, tvärduffade första bunkerslaget och missade putten. Det slutade alltså med sju i och totalt 35 poäng. Erling hade nästan 30 poäng när vi var i mål...

Svettigt kul runda alltså. Nu är det 27 grader på min termometer i skuggan.

Några fler bilder från festen efter tävlingen igår...

På vägen till Sporthotellet så hälsade jag på hos Angela och Arne som satt i skuggan och hade det mysigt.

Jag fotograferade en lustig fågel som trippade runt på deras gräsmatta, men bilden blev suddig.
Bilden på deras vackra härbre belv däremot skarp.


Peter är ny ägare till Sporthotellet och såg till att vi trivdes på den stora altanen i värmen före maten.


Trond stod för maten och grillade utomhus. Och han bjöd på het musik i väntan på att grillen skulle bli varm.

Fullsatt blev det, men tyvärr många suddiga bilder också
Personalen presenterar sig...


Inge och Lennart applåderar tillsammans med alla andra

Maten, vädret och sällskapet var helt perfekt!

Som vanligt när det gäller Stråkens, Sporthotellets och Idrefjällens Buss & Taxis arrangemang.

Jag låg nia efter första nio hålen men halkade ned rejält på sista nio. Men pris fick jag.

Tack Schneider Electric för den sponsringen.
En vacker korkskruv med en fiffig såg för att kapa blyförseglingen på flaskan och stöd för att bända upp korken.
Och öppnare för kapsyler på ölen...

Varmt så att asfalten skvätter på genomfarten i Idre

Men jag spelade kul golf med Anki, Classe och Erling.

Classe gjorde en "Classe" och klev av efter nio hål. Men inte på grund av dåligt spel utan på grund av en ond tå efter en arbetsplatsolycka för någon vecka sedan. En snickare som tappade an planka på sin egen lilltå är orsaken.

Anki hade usla första nio hål, men Erling spelade stundtals lysande golf och ledde stort efter nio hål.
Jag hade 13 poäng efter nio hål efter att ha börjat med par på hål ett.

Men efter att vi bestämt att börja om på hål tio och släppt igenom en treboll så blev det andra bullar...
Trebollen vi släppte igenom strulade på alla hål från hål tio och vi fick vänta på varje hål, men det gjorde gott.
Då hann vi både prata och fokusera inför slagen.

Jag hade 15 poäng efter de första fem hålen och Anki hade 13 poäng. Alla golfare är olika när det gäller att hantera köer och väntan.
På hål sexton tog vi fotopaus.

Jag bad dom att ta av kepsarna för att slippa den besvärliga skuggan, men icke sa nicke. Anki rättade i alla fall till kepsen, men jag fick jobba lite i Photoshop för att det inte skulle se ut som att hon hade en maffig slokmustasch...

Jag fick också vara med på bild. Utan keps och solglasögon.


Anki spelade bländande golf efter omstarten och avslutade på hål arton med en lång Birdieputt som stannade mindre än tio centimeter vid sidan av hålet.
Efter två suveräna slag låg hon mitt i fairway med uppförsbacke till green!

20 poäng med två streckade hål! Fyra trepoängare, en fyrpoängare och två tvåpoängare. Streckade två. Jag gjorde 17 poäng på sju hål och streckade de två sista.

Erling uppfattade aldrig att greenerna var ovanligt långhåriga och puttade uselt på sista nio efter en klar ledning.
Gräset hinner växa en hel del under en runda i den här värmen.

Jag vann poängbogeyn på 30 poäng och Anki kom tvåa. Köpenhamnaren vann jag också med Anki som tvåa. Men Erling kom också på pallen.
Härlig sommarkväll med god mat!Trond provsmakar,,,

Jättegod mat som vanligt!


Stråken bjuder in till mat och dryck...

Och det blev dans och full fart

Angela och Anna kramas i skuggan

Ett för mig okänt par njuter i skuggan.


En känd Inge får en Björnkram av Lisbeth


Lennart och Mari ställde också upp på en kär bild. 

Och en man som skänkte två flaskor egen Champagn fick jag på bild. Glömde fråga om namnet eftersom jag trodde att jag skulle kunna läsa det på etiketten på fotot...
 

Men jag gick hem ganska tidigt och blev avvinkad av två trevliga damer


Göril vann tävlingen.

Kul golftävling idag. Årets höjdpunkt!

Stråkens El, Idrefjällens Buss & Taxi och Sporthotellets annorlunda tävling.

Lottade fyrbollar spelar en individuell tävling där vissa hål spelas i lag två och två i olika tappningar och spelformer, och på några hål får alla deltagare notera summan av poängen för alla i fyrbollen. Mer vill jag inte avslöja om den "hemliga" spelformen som jag tror är unik.

Bilder från Sporthotellet kommer sent i natt eller imorgon. Där ska vi äta gott och ha prisutdelning om en timme.

Stråken själv delar ut scorekort och startkitt i klubbstugan.


Jag fick spela i lag med Mats, Anders och Gunnar


Gunnar tyckte att jag skulle vara med på bild också, så det blev en till.

Mina ben är ganska bleka efter att bara ha spelat fyra gånger av fyrtio i shorts.

Anki fick vara med i tävlingen eftersom det blev ett återbud. Kul! Vi mötte dom vid korsningen mellan hål åtta och fem och alltså mötte vi dom igen vid hål elva

Anki vilar i skuggan tillsammans med Lennart och två andra trevliga herrar. Inga kommentarer tyckte Lennart och jag insisterade inte på att få höra poängen.

I tävlingen vet vi inte hur det gick än, men jag låg på nionde plats efter första halvan.
Därefter rasade spelet samman i både de individuella hålen och i de olika lagspelen.

Men vi hade härligt väder och riktigt äkta kul på banan.

Om genomsläpp på en golfbana...

När en snabbare bolll dyker upp så släpper man alltid igenom när det är tomt framför den egna bollen.

På korthål kan man tjäna tid genom att låta bakomvarande slå ut innan man börjat putta. Därefter kan man putta färdigt och slå ut tillsammans på nästa hål.

Ett så kallat flytande genomsläpp på nästa hål gör att båda bollarna hinner undan den bakomvarande bollen vid genomsläppet. Dessutom gör det att man tillfälligt får spela ett hål med nya kamrater.

Många vill dessvärre inte bli genomsläppta och visar det genom att hålla sig i bakgrunden. Då kan det uppstå onödiga konflikter och störningar i spelet.

På vår golfbana i Idre fanns förr en skylt på hål tre som förklarade att bakomvarande boll skulle slå ut innan man puttade färdigt på green.  Mycket klokt med tanke på speltempo.

Samma gällde hål fem. Men skyltarna försvann när några spelare i golfklubbens styrelse kände sig stressade av att spela inför publik.

Löjligt tycker jag.

På hål tre, fem och fjorton är det alldeles perfekt att använda den principen. Det gör att spelet flyter på bättre än när det blir folksamling på framförvarande tee och bakomvarande tee.

På hål elva är det mindre viktigt eftersom det är svårt att veta hur snabbt det går att slå ut på nästa hål och på hål sjutton spelar det ingen roll alls eftersom det bara återstår ett hål...

Underbart väder och kul golf... igen!

Anki och jag spelade i lag eftersom jag hade lurat ut att vi kunde bestämma lagen i bokstavsordning på efternamnen...

Som oftast så spelade vi tre tävlingar samtidigt. Bästboll lagmatch, individuell Köpenhamnare och vanlig poängbogey.
På hål tre blev det fotopaus eftersom två trafikplan möttes i nittio graders vinkel över Idre. Visserligen på olika höjd och tyvärr mitt i solen...

Alf ropade "Du hinner inte!" när jag sprang efter kameran, och han hade rätt.

Lite flygsnack på green innan vi puttade klart.

Erling har ju flugit och jobbat som trafikledare. Men jag gjorde Par efter ett bunkerbesök.

Efter nio hål var lag Anki A och Ulf B ett upp i matchen mot lag Erling D och Alf S.
Anki ledde poängbogeyn med fyra poäng före samtliga herrar.
Erling ledde Köpenhamnaren en bit före Anki som var tätt följd av Ulf och Alf... oj... konstigt här..
... måste nog kontrollräkna mina scorekort...

Nej, Anki ledde ju Köpenhamnaren före Erling, Ulf och Alf!!!!

Återkommer om resultatet i Köpenhamnaren. Först ett par bilder från delad fikapaus efter nio hål

Alf hade besök av en dotter med familj. Litet barnbarn Emil passade på att vinka till fotografen.
Tjena Emil!

Anki och Erling fick fika för sig själva när jag hattade runt med kameran

Nu ska jag kontrollräkna Köpenhamnaren. Men det som är klart är att Alf och Erling vann matchen med 2/1.
Alf gjorde en snygg Birdie från skogen till vänster om green på hål sjutton. Sjutton också!
Poängbogeyn vann Anki och Alf på delad första plats. Erling och Ulf delade tredje platsen.

Köpenhamnaren slutade efter kontrollräkning så här:

Anki vann på 58 poäng, Alf och Erling delade andraplatsen på 53 poäng och jag hade 48 poäng....

Anki hade alltså otur med bokstäverna som fick en B-spelare som lagkamrat.

Fortsatt bra väder och kul golftävling på fredag.

Stråkens El, Sporthotellet och Idre Fjällens Buss& Taxi  arrangerar en väldigt kul tävling varje år.

Först en ovanligt kul golftävling där fyrbollarna spelar i lag ibland och i olika tvåmannalag ibland.

Därefter blir det Middag på Sporthotellet med den galne  kocken ...

Några bilder från 2008:

Hur han fick hjäncellerna att sväva och lysa fattar jag inte...
Men maten var som vanligt super, duper läcker.


Och efter maten blev det dans

Ingalill och Micke buggade snyggt, men det var ju 2008.

Härligt väder och härligt golfsällskap

Erling och jag skulle få äran att möta en rejäl utmaning. Två sköna damer som dock fick lite trassel före start...
På grund av det soliga och varma vädret behövdes både hatt och solglasögon.

Ankis solglasögon trasslade in sig i luggen, men Angela i nyinköpt hatt löste det efter diverse hjälp från andra golfare.


Jag hade bra koll på golfsvingen på hål ett, men efter ett uselt fyrputtande så fungerande inte mycket mer för mig under många hål. Sex i efter att ha legat på green på två är illa.

Vi spelade tre olika tävlingar. Individuell Poängbogey, Köpenhamnar och Bästboll match mellan damer och herrar.
På hål sex tankade Anki vattenStällningen efter sex hål var:

Köpenhamnare  Angela 25, Erling 21, Anki 16 och Ulf ynkliga 10.
I matchen mellan damer och herrar var det 2 upp för damerna.

Efter nio hål tog vi det lugnt och släppte fram en tvåboll.
Ställningen var då:

Köpenhamnare  Angela 33, Erling 30, Anki 29 och Ulf bara 16.
I matchen var damerna fortfarande 2 upp.

Men Ulf och Anki kom igen på sista nio...
Matchen vann damerna med 4 upp och 3 kvar att spela.

Köpenhamnaren var fortfarande spännande inför hål sjutton. Två damer hade ledningen med ointagliga poäng.
Angela 58 och Anki 56 medan Ulf hade 40 och Erling 38.

Hård strid om förstplatsen och sistaplatsen alltså.

Det slutade med att Angela vann på 65 poäng tätt följd av Anki på 63. Jag kom trea på 47 poäng och Erling fick bita i gräset med sina 41 poäng.

Men imorgon blir Erling i toppform och svår att slå tror jag... Alf dyker nog också upp i bollen.


Bra fotboll med "nya landslaget"

Vilket annorlunda spel i U-21 än i vårt "riktiga" landslag... kan inte bara bero på yngre och mindre erfarna motståndare.

Snyggt jobbat! Ska bli kul att se semifinalen mot England.


Fredrik kom idag med ett kul förslag till golftävling

"Beat the Pro"

Om jag fattade rätt så handlade det om att Gutar och Jenter skulle plocka ihop lag för att spela Bästboll mot Fredrik över arton hål. Varje lag betalar en valfri summa och de som har bättre resultat än Fredrik kan kvittera ut dubbla insatsen i shopen. Antar att Fredrik inte tar emot hur höga insatser som helst...

Men det lär väl bli svårt att hitta en tid för en tävling över arton hål. Möjligen en lördags- eller söndagseftermiddag innan det börjar mörkna igen.

21 hål idag i sol och värme

Spelade Köpenhamnare med Alf och Erling.

Alf i toppform, jag halvbra och Erling letade efter en kommande formtopp...

Det börjar bli lite trångt på banan igen nu när det är Konfirmander som golfar i några veckor samtidigt som gästspelare börjar dyka upp.

På hål femton fick vi ta en liten paus och jag passade på att ta ett par bilder

Alf har 27 poäng efter fjorton hål och vi ser fram mot en sänkning av hcp...

Erling har hittat lite golfspel efter en tunga start på de första nio hålen


Alf gjorde 35 poäng på arton hål och vann både Poängbogeyn och Köpenhamnaren.
Jag kom tvåa och Erling trea...

Efter en paus där vi provsvingade ett finurligt träningsredskap gick Erling och jag tre hål till och då gick det bättre.

Helge fick prova klubban och gjorde några snygga svingar med den...

Redskapet är tungt och vinklat lite lurigt. Man kan inte göra annat än en perfekt golfsving med den klubban

Med den klubban kan man inte tvärvända i baksvingen och är tvungen att svinga igenom ordentligt.
I slutpositionen har man klubban bakom nacken vare sig man vill eller inte.

Undrar om man får ha en sån klubba i bagen för att provsvinga med någon gång per hål...

Imorgon blir det ett kul återseende när Anki kommer upp från V-ås.
Vi blir tre eller fyra i bollen. Jag, Anki, Erling och kanske Angela.


US Open...

Peter Hansson jagade tredjeplatsen

Men han tappade och Henrik Stensson blir nog bäste svensk..


Imorgon spelar jag med Alf klockan 11:09. Erling är också inbokad utan att han vet.
Men han får väl mail om det.

Vackra moln...

Det är roligare att se de låga molnen när man befinner sig på nästan en halv kilometers höjd över havet som här nere i Idre by.

När jag växte upp vid havet i Oxelösund såg man oftast bara den grå undersidan på molnen


Men bortåt Fulufjället regnar det nog häftigt nu. Skulle tro att det regvädret drar vidare mot Städjan och Nipfjället.

12 hål golf idag

Spelade nio hål med Angela och Arne och tre till med Angela efter en enkel lunch.

Vi avbröt efter hål tolv eftersom vi trodde att ett oväder eventuellt skulle drabba oss. Men som oftast sög fjällen runt oss tag i de växande molnen.

Efter golfen tog jag en tur till Fjällbäckens tomtområde där det första huset snart är komplett.

Lite Härjedalsstil på huset med de små fönstren på loftet
Härligt läge med utsikt över Fulufjället åt söder och Städjan i nordost

Kikade in genom en fönsterglugg


Fotograferade också ett pampigt moln bakom Städjan

Bilden är tagen från tomtområdet

Underbar fotboll..

Brasilien ledde med 2 -0  när jag började skriva det här inlägget. Nu är det 3 - 0. Visserligen genom ett Italienskt självmål, men det var ju upplagt för mål ändå...

Och Formel 1 på Silverstone vanns av Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel firar segern på Silverstone.

Det är spännande i olika sporter just nu. Brawn-teamet har fått konkurrens från Red Bull...
Red Bull tog platserna ett och två.. dubbelseger.

Egypten ligger under mot USA efter tidigarera bra matcher i Confederation Cup
Och Brasilien leder mot Italien med 3 - 0 efter en halvlek. 

US Open igen...


Vinnare?  Ricky Barnes leder stort.

Nu blir det fotboll på TV. Brasilien mot Italien. Kan bli kul.

Balkongbild nyss...

Ingen fotboll där, men roliga moln och en hel del blå himmel

US Open...

Regnavbrott några gånger..


Och Leaderbord just nu:

Peter Hansson har halkat ner till delad niondeplats efter fyra spelade hål...Classe hade toppat formen idag...

... en dag sent...

På tävlingen igår hade vi sammanlagt 3 poäng på de tre första Bästbollhålen. Idag gjorde Classe 9 poäng på de tre hålen!  19 poäng på de nio hål han spelade med Erling och mig och sänkning av handikapp alltså. Trots ett streckat hål. Bra jobbat.

Erling och jag fortsatte själva när Classe lämnat oss på grund av en ömmande tå, en tå som fått en planka på sig för några dagar sedan och inte riktigt trivs i trånga golfskor.

Jag räknade om vår påbörjade "Köpenhamnare" till matchspel mellan Erling och mig. Jag var ett upp efter nio hål.

Jag lyckades bli av med min slice genom att ändra lite i baksvingen på hål tio, men Erling fick plötsligt överta slicen och besöka "Norskhålet". Och efter diverse trassel fick han även prova på greenbunkern

Två upp för mig alltså. Efter hål elva var jag bara ett upp och efter hål fjorton två upp igen. 

Erling är fokuserad på hål femton för att försöka undvika Dormyläge med tre hål kvar...
Men den svingen var lite för ansträngd och nyfiken... Tre upp med tre hål kvar alltså.

Erling vann hål sexton men på hål sjutton var han för lat för att gå tillbaka till bagen för att byta till rätt klubba när vi stod på tee... Jag vann alltså med 3/1. Ovanligt stor seger. Vi brukar ju oftast avgöra våra matcher på hål arton.

På hål arton mötte vi Angela och Arne som kom på hål två.

Arne toppade bollen lite, men den gick rakt och stannade mitt i fairway framför greenbunkrarna

Arne tittar långt efter bollen som fortfarande rullar och Angela säger hej...

Erling poserar med en tjusig provsving när jag har kameran uppe

Snyggt Erling. Lite mer ut med rumpan och rakare rygg så blir det perfekt för en instruktionsfilm...Björn inne i Idre by igår!

Fick höra att en björn låg och undkom regnet i tunneln under vägen in till Häggbergsområdet igår. 

Inte den här nallen, men den tittade nog lika nyfiket på hon som såg den.
Bilden är kopierad från Naturvårdsverkets hemsida.

Tronds Trippel...

Sex hål Greensome, sex hål Bästboll och sex hål Scramble. Classe och jag spelade i lag och gick med ett trevligt par som fick en tung start men kom igen alldeles utmärkt.

Classe tillsammans med Ingalill och Alf på hål tre. Classe och jag började med ett knippe tvåpoängare och en trepoängare, men när det blev Bästboll så spelade vi jämndåligt båda två.

På hål åtta blev det en längre väntan samtidigt som Ingalills dotter Emelie skulle slå ut på hål fem.

Ett kort järn räcker för Emelie som siktar noga innan hon tar stansen...

Blicken på bollen och bra träff men jag tror den landade i greenbunkern...

När kameran ändå var upp så tog jag en bild till på mitt spelsällskap

Classe och jag kom nog sist i tävlingen, men vi hade kul trots ett antal regnskurar under rundan.

Vinnare blev troligen Marie K med pojkvän som spelade bra och grejade 40 poäng. Tvåa blev troligen Jon-Anders med sonen Dan som också hade 40 poäng...

Bollarna bakom oss var väldigt sena, och alla bollar före oss hade redan åkt hem så därför stannade jag inte till prisutdelningen.

Nackdelar med att bo i lägenhet ibland...

Det finns de som är så fullständigt fascinerade av sina ljudanläggningar och enstaka låtar att man undrar hur dom tänker i andra sammanhang.

Just nu är det några som har en ganska tunn bas i sin anläggning som tur är. Men å andra sidan hör man både sången och andra instrument.
 
Ibland har det handlat om grundomskakande basdunk från ett annat hörn av huset utan hörbar melodi. Men nu kommer ljudet underifrån och låter bara hemskt distorderat och fylletråkigt... men det är bättre än skrål på balkongen.
Och jag har en spännande avslutning på Guillos bok " Men inte om det gäller din dotter" att läsa.

US Open i golf...

Läget i täten nyss:Peter Hansson i delad ledning. Kul!

Härligt väder till kvällen

Balkongbild från en soffpotatis som sett Formel 1 träning från Silverstone och matlagning på TV förutom lite buskis på TV4.Jan, Ann och Jonas fick ju en suveränt trevlig extra runda i Midsommarkvällen.

Nu ska jag leta efter en direktsändning från US Open på nätet...

Skapligt väder för golf idag...

Det slutade regna precis när vi gick ut 12:24. Och det stämde bra med timprognosen från YR.NO

Spelade Köpenhamnare med Ann, Jan och Jonas igen och var lite sugen på revansch från igår. Men det gick fort över...

Jag testade två olika Drivers under rundan och ingen av dom fungerade bättre än min gamla skamfilade. Det var först på hål arton som jag kom på felet. Jag var så koncentrerad på att ha en kort baksving att jag glömde "snärtvinkeln" i handlederna.

Bra med två dagar uselt golfspel före morgondagens tävling. Det brukar vara sämre att spela en drömrunda dagen före en tävling.

Några bilder från dagens runda

Ann har en väldigt hög precision på sina utslag. Jag har länge föreslagit att hon kan hoppa över utslaget och bara gå fram och droppa en boll för andraslaget mitt i fairway långt fram.

Jan släcker törsten i fjällbäcken på hål sex


Här är hela familjegänget samlat på min begäran. Ville ta en bild innan ett hotande ösregn skulle drabba oss.

Jan, Ann och Jonas inför utslag på hål tolv.
Och det här är samtidigt prispallen i vår Köpenhamnare. Ann segrade och Jan och Jonas delade andraplatsen.

Vi slapp ösregnet. Fick inte ens regn. På hål femton blev det tillfälligt sol och svettigt varmt.

Ann, Jan och Jonas spelade ytterligare nio hål, men jag åkte hem för att samla mig inför tävlingen imorgon.

Helt Annat...

Om Anna alltså.
Min dotter gör inget halvhjärtat. Och hon har en kul hobby som engagerar.
Det handlar om "Scrapbooking" en sorts klippa och klistra för fotoalbum, gratulationskort och annat med hjälp av fantasi och mängder av olika papper, stämplar, knappar, tyg, fotografier och kreativitet...Den här hittade jag nyss på Annas blogg. Det handlar alltså om en Pizzeria i Strängnäs som bjuder alla barn på en klubba. 

Kul sida i ett fotoalbum för barnbarnen så småningom. Och kul idé till annons för pizzerian .. tycker jag.

Kul golf i småregnigt väder blandat med sol

Träffade också ett kul återbesök på banan.

Ove G är på besök i regnvädret

Alf och Ove säger hej...

Sven var också med, och efter att Ove och Sven spelat 18 hål så gick dom 9 till med Alf.

Svens vagn ser nästan motordriven ut, men det är den inte. Direktimporterad från England...

Jag försökte ta bilder på deras eleganta utslag på hål 10 och var lite för snabb med avtryckaren

Sven blev fryst precis före bollträffen. Full koncentration på bollen i tillslaget.


Ove fångade jag precis efter bollträffen. Ove brukar slå "Draw" men på det här hålet slog han en "Fade", vilket passar perfekt på hål tio för den som kan slå långt.

Jag spelade med Ann, Jan och Jonas, en av sönerna. Alla spelade bra utom jag. Men det var trevligt trots regnet.

Ann spelade bra som vanligt, men Jonas vann vår "Köpenhamnare" med Ann tätt efter och Jan som trea.
Om ni undrar vad Jan pysslar med i bakgrunden så finns en ledtråd här:

Jan tog på sig tröjan igen efter en stunds sol. Och Ann tittar långt efter bollen som hon skickade iväg.

På hål tolv hamnade Jan´s inspel i slänten till höger om green. Det såg ut som ett påskägg i ett rede...


På hål sexton kom ett annat Norgebesök ikapp oss.
Lars och Lena är här och spelade med Lisbeth och Björn. Jag fotograferade två våta och glada tjejer

Lena och utrustningen var ordentligt inpackade i regnet.

Det var för övrigt väldigt många norrmän på banan idag. Ett stort gäng trönder var på plats för att spela och äta gott.

Det syns inte här, men hela uteserveringen under tak var fullsatt med glada norrmän.

Och det är snyggt pyntat med blommor, björkris och en liten midsommarstång i "Rondellen"


Imorgon blir det golf igen. Om det inte regnar mer än idag...Kort reseskildring...

Lämnade Idre i lördags vid elvatiden och anlände till Strängnäs ungefär som planerat.
Vägarbetet söder om Särna var hanterbart.

Kul att träffa barn och barnbarn under ett par regniga dagar. Jag minns inte när det regnade så ihärdigt. Och det blåste.

Idre - Strängnäs - Eskilstuna - Strängnäs - Eskilstuna - Strängnäs - Oxelösund - Örebro - Idre. Många roliga mil i bil förutom allt annat roligt.Regn och blåst i tre dagar men sol i två.

Per var noga med att påpeka att det ockå var kallt. Och jämfört med 40 grader i Kairo så var nog 10 plusgrader lite kyligt.

Men idag var det 18 grader i skuggan och varmt som attan i solen...

Per och Ulf poserar innan vi ger oss ut på en sigthseeing i Örebro

Norberts bror snickrar mycket hemma i Tyskland och är kreativ. Fågelbord med en inbyggd återanvänd stekpanna.


På stan i Örebro på gick en konstutställning. Lite installationer här och var, bland annat i ån  vid slottet

Här sticker det upp en jättehand som pekar åt något håll. Vi tror att den pekar mot Norge...


Plastbåten var kul. Speciellt för den som pysslat mycket med byggsatser i plast till små modeller av olika slag.
Bara att bryta loss, limma ihop och måla...

Anna och Johan med barnbarnen firar midsommar i Östergötland, Per i Stockholms skärgård och jag i Idre med golf.

Vi är några trevliga typer som tänker spela snörgolf och ta ett par "umgås och äta och ha kul" pauser vid det lilla "halvvägshuset" mellan hål fem och femton. Det blir avgiftsfritt och knytkalas. Men för att det inte ska bli för mycket av allt gott så är det bra om ni anmäler er i förväg. Antingen till mig direkt eller via kansliet. Jag sätter upp en liten lapp imorgon torsdag.

Fler är mycket välkomna!!!


Örebro nu

Nu är Per och jag hos syrran i Örebro.

Men igår fick Linus prova sin Järnfemma utomhus i långt gräs och duggregn. Han laddade rejält...
 
Föredömligt kort baksving och stabil stans i det hala och lurviga gräset.... ;-)

Det var igår. Idag besökte jag Strängnäs GK när Linus och Alva var på dagis och mamma och pappa på jobbet. D v s före resan till Örebro.

Där var det ett kul juniorläger under ledning av en gammal kompis till Fredrik...

Jag tog en mer personlig bild på Anders där han gav Fredrik "tummen upp", men den bilden blev ovanligt suddig, så den kan aldrig visas. Anders vann Skidlärar SM i golf  i Idre för något år sedan.

Efter den utflykten åkte Per och jag till Oxelösund för att träffa min mamma och Pers farmor. Hon bjöd på kaffe, wienerbröd och mazarin och var som vanligt pigg igen trots en jobbig förkylning för några veckor sedan.

Farmor visade Per några gamla kort från sin barndom som inte ens jag har sett tidigare. Kul.

Men nu är Per och jag i Örebro hos Maud o Norbert o Dina (Dina är vovven)

Imorgon blir det lite sightseeing i Örebro innan Per åker till Stockholm för att fira midsommari skärgården och jag åker till Idre för att spela golf och fira midsommar... troligen med golf.

Regn idag också i Strängnäs...

Kul att träffa Per igen. Det är ett drygt halvår sedan sist. 
Per läser en svensk tidning vid Annas köksbord..


Morbror Per och Alva myser i soffan


Och Linus ser fram mot lite golf om det slutar regna...

Kuddarna som jag köpte på Dollar $tore i Sveg blev populära.

På plats i Strängnäs hos barn och barnbarn

Lite småregnigt och grått, men kul att träffa Anna, Johan och barnbarnen Alva och Linus. Och Per som har kommit hem från Kairo över sommaren.

Det hinner bli besök hos mamma i Oxelösund och syster i Örebro också innan jag återvänder till Idre på onsdag.

Kommer kanske några bilder härifrån vilken dag som helst.
Ska ju lära Linus att han måste hantera en järnsjua med försiktighet när det finns lillasyster och föräldrar i närheten. En Putter har vi testat lite inomhus med träningsbollar av färgglad skumplast.

Appropå golf, undrar hur det gick i landskampen mot Norge?


Rapport från Arne i Sveg

Kulturförvaltningen i Sveg har köpt fyra av Arnes målningar!

Enligt kultursekreteraren så har det aldrig förr hänt att man köpt så många tavlor av en utställare.

Så nu är "Herr G" världsberömd även i Sveg.
Pernilla Wiberg har tidigare köpt tre och vill nog snart ha två till innan någon annan köper dom...

En av Arnes målningar som är såld långt tidigare. Minns inte vem som köpte den...

Fick nyss en kommentar från Arne, och det var Pernilla som köpte tavlan. Jag trodde det, men var inte helt säker..

Arne har ju haft ett par utställningar i Gävle också förutom hemma i Idre.

27 hål golf idag utan regn...

På väg till golfbanan passerade jag Kulturhuset samtidigt som skoleleverna  lämnade kyrkan i samband med skolavslutningen

Idres sockenfana tillsammans med den svenska

Snyggt uppklädda och glada ungdomar i ett långt tåg...

På golfbanan spelade jag först nio hål med Erling och fortsatte sedan med Jan, Ann och Angela.

Erling hamnade i bäcken på sjuan men bjöd inte på något vattenslag eftersom det var högvatten..


I pausen när jag väntade in trebollen träffade jag Kent och fick en liten trevlig pratstund
Kent gav Angela en kram

Kent är pappa till Fredrik och farfar till Adam och Julia.

Adam fick också en kul kram av Angela


Dansbandsgolfare var också på plats. Flamingokvintetten ska spela på Storsäterns dansbana och passade på att golfa.


Tog ett par bilder på Angelas och Anns utslag på hål tretton eftersom jag hade kameran uppe.

Angela hade tagit med sig sin Driver, och den började fungera mycket bra under de sista nio hålen

Just det här slaget tippade oturligt ner i fairwaybunkern. Synd på ett bra slag.

Ann slår alltid sina drivar rakt och oftast långt.


Efter en matpaus med Bettans goda ädelostpaj gick Jan, Ann och jag nio hål till och spelade Köpenhamnare.
Efter fyra spelade hål var ställningen helt jämn. Men Jan gjorde Par på femman och därefter var han i ohotad ledning ända in i mål.


Ann stärker sig med kallt och gott vatten från fjällbäcken på hål sex.

Kolla Anns spänstiga ben efter vattenintaget och att Jan inte ens behöver titta efter sitt lyckade andraslag på hål sex


Jan vann, men jag kom tvåa. Inte illa att komma tvåa i det sällskapet.

Jag fick en rejäl tankeställare när det gäller min golf när jag lånade en Demoklubba. En Driver med 13 graders loft och ett lite mjukare skaft. Den gick kanonbra på rangen eftersom jag som vanligt svingade lugnare och slog igenom slaget bättre när jag fick låna en blankpolerad och ny klubba.

Eftersom jag också fick låna den under 18 hål på banan så började jag försöka ta i lite mer för varje hål, och då fungerade klubban lika dåligt som min gamla luggslitna Driver.

Det är alltså min golfsving som det är fel på, och en ny klubba rättar till svingen på ett suveränt bra sätt. Tyvärr bara tillfälligt.

Därför ska jag testa en ny metod ...  jag ska lacka om och polera upp min gamla Driver lite då och då... någon gång... 


Regnig dag men uppehåll under Gutgolfen

Gick några hål med Alf och Erling för att värma upp inför Gutgolfen, men hoppade av på grund av regn och lite ryggont. Åt en paj tillsammans med Ann och Jan och tittade in i shopen hos Fredrik när Ann skulle få sin födelsedagspresent av Jan. En trehjuling och en ny golfbag.


Efter en stunds tittande och funderande över olika vagnar och bagar så bestämde sig Ann.

Bra beslut tycker jag!


Jag passade också på att fotografera ett perfekt utslag av Jan på hål tio.

Bollen tog en svag högerböj och kortaste vägen förbi den luriga ravinen vid 150-pinnen. Läckert!

På rangen pågick träning med små golftjejer under Jockes ledning.Kul att se hur långt dom skickade iväg bollarna när dom ibland träffade bollen jättebra.

Så småningom började gutarna samlas. Alla anmälda kom, och alla kom i tid.

Den här gången spelade vi slaggolf. Tre fyrbollar och en treboll gick ut och alla hittade hem.

Bollen före oss hade lite uppmjukning med norsk Hallingdans innan dom beträdde första tee.


Jag spelade tillsammans med Håkan S, Björn E och Birger.
Birger började med Bogey, Par, Par, Bogey, Par... dagens vinnar kanske?

På hål sex fick han posera när han tankade källvatten och gjorde därefter dagens enda dubbel...


Men efter det ångade han på och avslutade med Bogey, Bogey, Par.

Birger vann överlägset på 31 slag netto och 23 poäng gav en rejäl sänkning av hcp.
Per S fra Norge fick 35 slag netto och kom tvåa. Jocke E kom trea på 38 netto.
Egon E vann närmast hål (182 cm).

Underbart att se Birgers spel idag.
Min lyckostund inträffade på hål åtta. Efter en del problem på vägen fram så satte jag en lobb från sextio meter i koppen...

Bollen landade ett par meter framför flaggan, rullade mot flaggan och tippade i hål.
Det blev en bra Bogey.

Fin kväll i Idre...

Balkongbild klockan 21:06


Härlig golfkväll, men jag har haft en härlig tid i tvättstugan...

Två maskiner med kallingar, strumpor och byxor är redan bärgade. Snart är allt hemma och sprider en doft av nytvättat... och man känner sig betydligt mer produktiv än efter en tur på golfbanan. 

Kluriga golford av PG Woodhouse...

Den som inte läst några av hans golfhistorier bör göra det.

Här är några blandade citat:

-  "Valet av putter är så oändligt mycket mer betydelsefullt än det viktiga valet av hustru"

-  "Trots att han aldrig hade spelat golf, hade hans liv inte varit helt förfelat"
-  "Jag har aldrig i mitt liv spelat golf", förklarade han. "jag vet inte ens hur man ska hålla i caddien"


... och den här som jag gillar speciellt...
-  "En tee-talare, green-gafflare, ban-babblare är den lägst stående livsformen som vetenskapen känner till"

De tre, fyra, fem första åren som jag spelade golf kommenterade jag gärna mina golfslag både före och efter slaget.
Mina medspelare var artiga och påpekade inte hur det påverkade mitt och deras spel negativt. Mest mitt eget spel. Och det var nog därför som dom inte sa något när det var tävling...

Numera försöker jag prata och surra om allt annat än golf under en runda på golfbanan. Och vara tyst i ungefär trettio sekunder före varje golfslag.

Och efter ett eget missat golfslag så försöker jag hålla inne besvikelsen såvida jag inte kan vråla "Fore" och därefter se missen som en glad lärdom.

Golf är ju svårt och man bör bli jätteglad varje gång man träffar marken i närheten av bollen.


Akademiska okvädningsord...

Jag har en längre tid följt en kul tjejs blogg om klimatet.

dsc00573

Hon är skeptisk till politikernas hysteriskt populistiska och ofattbart kostsamma åtgärder för att stoppa klimatet från att ändra sig, men hon släpper fram alla åsikter på sin blogg.
Ibland spårar kommentarerna tillfälligt ur, men eftersom det är många som läser och kommenterar så brukar det räta upp sig efter något dygn. 

Jag kommenterar ibland på maggies blogg och har därför råkat hamna på maillistan hos två akademiker (professorer) som skäller på varandra. Intressant men beklämmande läsning som jag inte vill sprida vidare.

Idag var det en matteprofessor som kallade maggies blogg för en "Dårblogg".


Olle Häggström heter han som kallar andra för dårar och vill bli lika känd som Al Gore m fl...

Svårt att veta vem som har rätt eller fel om klimatet när det finns så otäckt olika uppfattningar.

Men en sak är helt klar. IPCC´s datamodellerade prognoser är helfel. Al Gore har helfel.

Och det är inte roligt att höra alla svenska politiska partier prata om att det är klimatet som är viktigare än allt annat.
Äckligt finurligt uttänkt eftersom ingen politiker behöver stå till svars för tokiga beslut under sin mandattid.
Inte ens under sin livstid.

Världen har fortfarande MYCKET värre problem än vädret och den globala medeltemperaturen som behöver uppmärksamhet.
  

Golfledig dag nr 2...

Efter en kul tur till kulturen i Sveg så blir det idag en kul upplevelse hemma tillsammans med dammtussar och smutskläder.

Länstidningen i Östersund skrev om Arnes utställning i Sveg.


På en golfledig dag åkte jag till golfbanan för att kolla läget...

Egon och Lennart var där för att reparera gärsgårn vid infarten och ordna med en del reklamskyltar.
Här plockar Egon ner skylten med hjälp av Lennart

Egon sålde ju sin verkstad som därefter såldes igen tror jag... eller också finns den inte mer...
Kanske kommer det upp en ny skylt med "Egons golf, jakt och annat kul" som ersättning.

Eftersom jag anade att Ann och Jan gått ut för en runda vid elvatiden så tog jag en liten biltur efter Foskrosvägen till hål sju. En tvåboll är ju någonstans vid hål sex eller sju efter en timme.


Mycket riktigt. Där är dom på sjuans green. Jag tog några bilder och förstörde troligen deras fokusering på puttandet. Provade också kamerans zoom trots mulet väder...

Kameran ställde upp bra och Jan och Ann var tålmodiga.

Därefter tog jag en tur uppåt fjället för att se vad som händer

På det fina tomtområdet efter vägen upp mot Idre Fjäll är det full fart med anläggande av vatten och avlopp och det första huset är snart på plats.

Två företag från Älvdalen samarbetar med bottenplattan där det blir golvvärme. På bilden syns Idre Fjäll i bakgrunden och Städjans sydsluttning skymtar till vänster.


Till vänster mellan träden ser man Fulufjället. Inte på bilden, men med vanliga ögon så ser man ett långsträckt fjäll som fortfarande har en hel del snö kvar i sluttningarna mot norr.

Själva huset finn redan på plats som byggsats, men är dolt under regnskyddande plast. När bottenplattan är klar kommer det alltså att gå fort..

Jag fortsatte färden för att titta lite på den enorma vattenledningen mellan Burusjön och Idre Fjäll.

Oj vilket projekt! Fyra kilometer "vattenslang" med en diameter på 40 cm... imponerande.

Jag åkte in en bit efter vägen mot platsen där pumpstationen ska byggas, men blev tvungen att vända på grund av rörbygget längre fram.
Försenat inlägg från Nationaldagen

Jag utlovade fler bilder från "Svenska Flaggans Slag" redan i lördags. Men det löftet kunde jag inte hålla på grund av mer kul golf och en kul resa till Sveg på vernissagen med herr G´s målningar.

Men nu kommer några fler bilder från tävlingen

Sekretariatet välkomnar deltagare

Skalman och Micke var hyfsat blågula dagen till ära. Inge och Kerstin betalar och får sitt scorekort.

Angela spelar tillsammans med Åse.

Åse bugar lite och skrapar med foten, men det kommer nog att gå bra.

Min spelkompis Erling laddade med en rejäl kindtryckare mot Angela.

Och det lönade sig som ni vet. Erling var helfokuserad efter det och vi vann tävlingen.

Efter "Mördarbacken" mötte vi tävlingsledningen som var på väg ut på hål elva

Tror inte att Pierre protesterade genom att köra blåvitt för dagen. Snarare ett tecken på att även den här tävlingen handlar mer om golf än jippo.


Kul att Mari golfar igen. Jätteduktig tjej som här sitter med pojkvän och två norska älsklingar...
Ann-Katrin M och Per S ...


Yvonne och John diskuterar dagens runda med Angela. Både Yvonne och John hade blågult band i mössan med vacker rosett bak.

En trevlig golftävling som blev extra kul efter att resultaten räknats samman..

Härlig vernissage i "Härliga Härjedalen"

Arne hade fullt upp med att guida runt intresserade besökar hela tiden. Trots att det var en vanlig tisdagseftermiddag på Medborgarhuset i Sveg så droppade det in besökare till utställningen hela tiden.


Angela dukar upp med chips, jordnötter, läsk och ett vitt vin som träffande nog heter Vernissage.Kommunens kultursekreterare berättar om kontakterna med pressen och hur liten chans det är att vernissagen uppmärksammas i media.


Men besökarna kom och var i alla åldrar.

"Kolla, det är ju Picasso" tyckte en yngling... och drack läsk och åt chips efter att ha tittat runt bland målningarna.


Arne gick runt och berättade om målningarna på ett mycket underhållande sätt, men ibland blev det fullt upp

Angela fick då hoppa in och assistera

Många gick först ett varv med guide och därefter ytterligare ett eller två varv på egen hand

Och pressen var där. Håkan från Länstidningen gick hela varvet och tog lite bilder

Vi får väl se vad det skrivs och när det skrivs. Länstidningen skrev så här.

Kul möte med ett par golfare som ibland besökt Idres golfbana vid midsommartid

Angela och en av kvinnorna kände igen varandra från golfshopen i Idre efter en stund.


Här har Arne gått varvet runt med den sista och mycket engagerade besökaren för dagen.


Arne och Angela summerar dagen

Gästboken fick en sida fullskriven och locket på godisburken är på, men öppnas igen imorgon


Dagens härligaste kommentar kom nog från en kommunanställd som såg utställningen redan igår:
"Jag blev så glad när jag såg målningarna att jag mådde bra hela dagen!"

Samma känner jag efter att ha fått en semesterdag från golfen och träffat trevliga människor och fått njuta av Arnes målningar i ett sammanhang. Han har hängt dom så rackarns bra också, och lokalen är ju perfekt med högt till tak och ljusinsläpp uppifrån. 

Hem åkte vi över Lofsdalen och Foskros.
Jag satt i baksätet och njöt av dagen med god mat, en rolig vernissage där jag höll mig i bakgrunden med en bitvis lurig kamera (suddiga bilder ibland).

Arne ser nog fram mot nästa besök i Sveg på fredag. Men mest nyfiken är han nog på vad som skrivs i lokalpressen - precis som jag.


Bensträckare i Lofsdalen. Hovärken i bakgrunden och Arne framför ett stängt allting i förgrunden.

Vi passerade ett antal underbara vyer efter vägen men det är inte så klokt att tvärnita och backa för en bra bild vid varje tillfälle. Då hade vi inte varit hemma än.

Men på en plats stannade Arne och backade undan bilen för att jag skulle kunna ta "Bilden"... men kameran svek mig. I och för sig hade det nog behövts både zoom och en helt annan kamera - och fotograf - för att återge den vyn. Vernissage i Sveg idag...

Jag åker till Sveg med Arne och Angela för att bevista Arnes vernissage på eftermiddagenArne var där igår och hängde tavlorna. Fick några bilder på utställningen i Medborgarhusets Ljussal som jag kan visa här:
Härliga målningar! De här två större målningarna föreställer en boardmaskin och en pappersmaskin som Arne jobbat med för många år sedan.

Jag tar med mig kameran och försöker ta några egna bilder från vernissagen

27 hål idag... trots regn på förmiddagen

Vi skulle ha gått ut halv tolv, men avvaktade tills regnet slutade straxt efter tolv.
Ann, Jan, Angela, Alf och jag gick en femboll eftersom det inte var kö på banan...


Vi hann fika, prata och mysa inne hos Bettan medan vi väntade på bättre väder.

Vi beslutade att vi skulle spela en Bästboll match mellan damer och herrar. Lite orättvist eftersom vi var tre herrar kan det tyckas, men jag kikade efteråt på vad resultatet hade blivit om Jan bara hade spelat med antingen mig eller Alf...

Alf fick ett konstigt läge bakom nätet vid tee på hål fyra. Hur det nu gick till. Men han löste det mycket bra.

På hål 10 släppte vi igenom en ensamspelare med fru

Det blev alltså lite folksamling där eftersom vi var fem och dom två


Jan spelade bäst av herrarna

Här ett skruvat utslag på hål tretton

Vädret blev bättre och när vi var på hål femton lyste solen fram ibland

Ann skickar iväg en klockren drive som vanligt


Angela svingar igenom suveränt bra men hade lite otur och fick vattenkänning...

Två av herrarna hade i panik över att teekulorna var placerade längst bak skickat två bollar var upp i skogen...
Jag visste vad som skulle ske om jag tog i, så jag gjorde för en gångs skull tvärtom. Tog en kortare baksving och vände försiktigt innan jag svingade lugnare än vanligt, och bollen smet förbi tallen på insidan och landade på den gröna delen av banan.

Vi letade boll och hittade en hel del andra bollar innan vi fann de rätta.

Angela hittade till och med en murkla.


På hål sexton fick jag ett tursamt men knepigt läge i viken på andra sidan "Havet".

Som tur var fanns det en tuva som jag kunde stå på för att slå bollen nästan baklänges. Jag fick nog iväg ungefär femtio meter åt rätt håll och det var jag nöjd med även om det efter bunker och dåligt puttande blev streck på hålet.

Herrarna vann matchen med 2/0 efter att vi hade 2 upp efter hål sexton och damerna vann hål sjutton.
Om Jan och Ulf hade varit ett lag utan Alf så var ställningen "All Square" efter hål sjutton och herrarna vunnit med 1/0
Om Jan och Alf så hade varit ett lag utan Ulf så hade damerna varit 1 upp efter hål sexton och avgjort matchen på hål sjutton. Damerna hade alltså vunnit med 2/1.
Om Alf och Ulf varit ett lag utan Jan så hade ställningen varit "All Square" efter hål sexton och damerna vunnit med 2/0
                  --------------------------------------------------------- 

Efter en kort paus spelade jag nio hål till med Erling, Jarle och Classe. Jag fick hoppa in i deras måndagstävling eftersom Stråken hade förhinder.

Jarle spelar stundtals imponerande golf med bara en arm. Han har två armar, men har nack- och ryggproblem och har kommit på att det underlättar att spela med enbart högern.

Som synes fick vi en strålande kväll med sol

Erling är laddad och ser fram sin andra seger i måndagstävlingen


Stilstudie på Jarles enhandsfattning på hål tre

På hål fem fick Erling bekymmer men ville inte så gärna droppa och plikta...

Efteråt insåg han att det omöjliga sällan är möjligt.

Vi släppte fram Agneta och Maj som kommit ifatt efter våra övningar på hålet


Efter förmiddagens ösregn så fanns det gott om tillfälligt vatten på sina ställen.

Här en liten sjö framför green på hål sex.

Vår måndagsmatch blev en spännande kamp mellan Erling och mig. Jag ledde med två poäng när vi klev upp på nians tee. Trots att det var jag som förde protokollet så trodde jag att jag ledde med tre poäng i det läget.

Både Erling och jag fick hyggliga utslag, men Erling hade green inom räckhåll och jag nådde bara fram till ruffen före greenbunkern där jag också placerade andraslaget. Erling fick en kalasträff men liiite för långt till höger. Men efter en studs i skogen, ner på vägen så rullade bollen in och förbi flaggan några meter. Birdieputt för Erling alltså... om än inte så enkel.

Jag hade en kort lobb för att skaffa mig Parputt. Min korta lobb blev en halvmeter för kort och jag fick slå fjärde från bunkern. Jag fick upp bollen för en enkel Bogeyputt och Erling missade Birdien och gjorde Par.

Jag trodde att en Dubbel skulle räcka för seger och la Bogeyputten lite kort. Dubbelbogey blev det, men vid kontrollräkning visade det sig alltså att Erling och jag delade segern!Hagelgolf idag..

Spelade med Ann, Jan och Erling och det var mörka moln i alla väderstreck men vi klarade oss ända till hål sju.
Där började det regna obehagligt och snart var det inslag av hagel.


Vi avvaktade under en kraftig och tät gran några minuter innan det lättade. Men precis som vi skickat iväg bollarna en gång till kom en blixt och en åskknall.

Vi lämnade bollarna och skyndade oss upp till det lilla "huset" vid hål sextons tee.
Då mullrade åskan en gång till, men längre upp mot Nipfjället eller Städjan.

Ann tog bilden, som ni förstår

Erling promenerade hem efter det eftersom både Formel 1 och Franska öpnna väntade hemma i värmen.
Vi andra spelade färdigt hål sju till nio och tog en matpaus hos Bettan.


På hål nio slog Ann som vanligt en alldeles för lång och rak drive och hamnade i den luriga fairwaybunkern. ;-)

Vädret blev bättre och åskan var bortblåst så vi fortsatte och spelade även de sista nio hålen.
På hål tio ville jag filma Jan eftersom jag såg när han gjorde "Hole in One" där förra året.

Lite dumt av mig att störa Jan i förberedelserna. Dessutom filmade jag inte utan tog bara en stillbild.
Han skickade iväg bollen rakt mot flaggan... men lite för lågt för att den skulle studsa på green och rulla i hål direkt. Nåja, att göra "Hole in One" på samma hål varje år är nog inte så vanligt. 

Så småningom började det regna häftigt igen och jag hade glönt mitt paraply utanför restaurangen.
Våt som en halvdränkt katt slog jag två bollar i "Havet" innan jag lätt skickade över den till lagom inspelsläge med en järnsjua.

Ann tog bilden och bollen syns "högt over havet"

Våra olika tävlingar kunde bara bli en individuell tävling eftersom ena laget halverades efter åskan på hål sju.
Ann vann, Jan kom tvåa och jag trea...

Härlig golf idag...

Erling var fokuserad och jag kände stor tillförsikt eftersom vi fick en riktig kanonlottning.
Vi fick gå i samma boll som de här två duktiga och glada gutarna


Torbjörn och Pål har just hört sig för om flaggplaceringarna med Torbjörns son John som jobbar på banan.

På hål sju placerade Pål en monsterdive mitt i fairway så det behövdes lite taktisnack. Skulle Torbjörn gå för flaggan rakt över dammen eller spela safe till vänster om flaggan...

Erling bara ler imponerat eftersom vi ligger med vårt andraslag något tiotal meter för Påls drive.


Båda lagen gjorde bra ifrån sig på hålet trots att Torbjörn missade green men låg på gräs och jag träffade green på tredje...

På hål åtta var det lite väntan så där kunde jag fotografera mötande boll på hål fem


Anders och Göril spelade i lag och gick med Mats och Norund

Norund laddar på hål fem..Och hur gick det då?

Anders och Göril kom trea, Mats och Norund kom två och jag tror banne mig att Torbjörn och Pål kom fyra...

... och vinnare blev....

Erling och Ulf!!!!  Väldigt mycket tack vare de duktiga och trevliga gutarna vi fick sällskap med.

Mer bilder kommer imorgon.
Nu ska jag snart hem till Erling och se fotboll och kanske fira segern lite.

OJ! Oj! oj.. oj.... OJ! Vilken tennismatch!

Robin Söderling kom igen och vann trots stort underläge i avgörande set...


Bild lånad från Aftonbladet och Bildbyrån

Det är den mest spännande tennismatch jag sett på många år. Och även om det var bra tennis hela tiden så var det Robins återhämtning i sista set som gav den där extra och fantastiska kryddan åt anrättningen...

Golftävling imorgon...

Svenska Flaggans Slag... en tävling med pris till bästa blågula klädsel och kanske något jippo utöver en vanlig Greensome.

En bild från 2006 där vi skulle chippa i en papperskorg. Peter E chippar med kul hatt på huvudet...

Det året hade vi sol och värme, hoppas vi får lite värme även imorgon.

Jag träningsspelade tolv hål med morgondagens spelpartner Erling idag. Han spelade stundtals väldigt bra och jag stundtals mindre bra.

På söndag blir det spel med Ann, Jan och Erling och då ska jag passa på att visa några stenprover från bergtäkten som jag är så nyfiken på.

Här krossades det sten intensivt under några dagar i slutet av maj. Men nu är det tyst och tomt.


Men nu är det tennis på TV som gäller trots att det är bra golfväder för ytterligar några hål. Men det kanske är bra att vila sig i form till helgens tävlingar... för en tävling (eller flera) blir det troligen även på söndag. T ex Bästboll match, Köpenhamnare och individuell Poängbogey.. Jag plockar med två scorekort för att hålla ordning på ställningen.

Ingen bild från golfbanan idag, men en balkongbild kan jag bjuda på.

Växlande molnighet med övervägande sol och drygt 10 grader i skuggan...

Prognosen från yr.no ser skaplig ut inför helgen:


Och Söderling vann första set mot Gonzales på ett övertygande sätt. Andra set blev jämnare men han vann även det...Huslyft, snöyra och Gutgolf

Jag missade att se när husdelarna lyftes på lastbilar och transporterades upp till Häggbergstomten, men fick se hur den sista tredjedelen lyftes på plats. Fantastiskt fin utsikt från tomten högt över Idresjön.


Här ska den sista tredjedelen placeras..

Men just nu står den på lastbilen och är vänd åt "fel" håll.

Trångt mellan en stor tall och verktygsförrådet.


Kjell dirigerar och nu har dom lyft och lirkat runt husdelen 90 grader och det fattas bara ytterligare 90 grader...


John är full av tillförsikt och väntar nu bara på att hjälpa till med finjustering när det har roterats färdigt.


Dags att sänka...

... och finjustera...Fredde pustar ut efter ett antal skickliga och lyckade manövrer med mobilkranen


Och Bettan dyker upp en stund för att beskåda resultatet


Så här ser det ut när det är komplett. Nu återstår bara resten...

Nytt tak, tillbyggnader och ny färgsättning ska det bli

Efter det besöket i en kylig vind med regnskvättar åkte jag upp till Nipfjället.

En plusgrad och häftiga snöbyar. Nysnö  både på fjället och på fjällhedarna vid vägen.

Senare blev det nio hål Gutgolf som vanligt på torsdagskvällar, men vi hade skaplig tur med vädret. Det blev nästan lite sol ett tag och bara några lätta regnstänk på slutet.

Jesper A vann poängbogeyn på 20 poäng. Eagle på hål sju. Hann var också närmast hål på trean... full pott alltså.
Ander H kom tvåa och Per S trea.

Jag sprang ut i sista boll och var inte ett dugg fokuserad efter diverse trassel med samtal hit och dit för att ta reda på vilka som skulle dyka upp. Streckade de tre första hålen men fick lite svingtips av Micke så att jag så småningom kunde spela hyfsat. 12 poäng på sex hål är ju i alla fall i nivå med mitt hcp.Idre Spa & Hotell & Golf

Det finns några nya bilder på hotellet på bolagets webbsida.

Vi har försökt hitta namn på golfbanans olika hål och Erling har föreslagit "Verandan", och någon föreslog "Terassen"  för hål ett. 

Mitt förslag på namn är
"FOOORE!"
Eller ett lite mildare "Klirr..."Vy från parkeringen. Nästan som Hötorget i Stockholm. Många nya städjobb i det huset.
Jag har inte räknat så noga, men nog ger det minst tre nya städjobb till Idre oavsett hur många gästerna blir.
Lägg tilll Spa och Gym och vi har ytterligare tre nya deltidsjobb bara för att städa...
 

Och golfbanan ska byggas ut.

De tre nya hålen ovanför hål 14 och 15 gillar jag skarpt! Den utbyggnaden skulle kunna ge plats för en suverän Pay and Play på minste sex hål om man använder de tre hålen 11, 12 och 13 plus en del av övningsområdet vid parkeringen. Ett jättelyft för Idregolfen för små pengar.

Men vem vill investera så smått?

Hoppas att det går bra för jätteprojektet. Jag är tveksam men hoppas på det bästa. Men att finansiera genom att sälja tomter och andelslägeheter idag är nog inte det lättaste.

Jag vet att många klubbmedlemmar känner sig trygga i förvissningen om att en eventuell konkurs gynnar oss ändå.
Jomenvisst om projektet fullföljs så kanske det kan dyka upp någon ny ägare som är villig att ta över...

Men klubben har inte ekonomi för att ta hand om 27 hål och ett jättehus även om vi får det gratis.

Äsch nu lät jag kanske negativ. Men det är jag inte. Jag är en obotlig optimist.

Kärnkraft en lösning om 1 000 år?

Inte vet jag, och det lönar sig knappast att bry sig för oss som lever nu. Det är alldeles för långt tidsperspektiv för att våra hjärnor ska fatta hur världen ser ut då.

Men vi satsar 20-30 miljarder idag för att garantera säkerheten för mänskligheten i närheten av Östhammar i Sverige  för de kommande 100 000 åren... vem vet om någon vill bo där om 500 år?

Jag kan förstå att vi ska ta ansvar för att vi skapat ett nytt och koncentrerat radioaktivt material, men inte när det finns nya idéer om lösningar på energiproblemet som ANVÄNDER det gamla och farliga materialet. Då känns det fel.

Det känns korkat och oerhört fel när inte en krona satsas på lösningar som KANSKE kan fungera med en ny form av reaktorer som drivs med hjälp av Thorium som det finns massor av i Norge till exempel. En teknik vars största poäng är att det gamla material som vi tänker slutförvara i 100 000 år kan användas som bränsle och därmed förbrukas och inte behöva slutförvaras för så enorma summor och under en så oöverksådlig tid.

Dessutom kan reaktorer med TMS-tekniken byggas billigare, mindre och säkrare än dagens jätteanläggningar.

Varför inte satsa några miljarder på att försöka bevisa om det fungerar innan man börjar begrava råvaran för energi i framtiden?

En komma fem miljarder till Oskarshamn för att satsa på annat entreprenörskap därför att berggrunden inte var tillräckligt sprickfri känns väldigt politiskt dumt!

Antal bloggbesökare har jag ingen aning om...

Men antalet datorer som kikar in varje månad har jag hyfsad koll på...

Bloggen har nu funnits i drygt 20 månader och i början av månaden gjorde jag en prognos för Maj 2009Så här blev det:

En något större ökning än min prognos alltså.

Spännande blåsigt på golfbanan idag...

... och stundtals lite väl kyligt i nordanvinden

Erling och jag spelade bara 12 hål för att inte slita ut oss inför lördagens tävling  ;-)

På hål sju fick Erling ett ospelbart läge i greenbunkern, men försökte ändå. Resultatet blev i alla fall inte sämre än om han hade droppat sig fri i bunkern.


Min boll låg i det smala diket till vänster om bunkern och var ungefär lika ospelbart. Men jag gjorde som Erling. Jag försökte utan att droppa och fick upp bollen på gräs efter ett antal studsar mellan dikeskanterna.

Jag gillar att spela i stark vind av någon anledning. Jag tror att det beror på att jag tvingas fundera en stund extra innan jag siktar och skickar iväg bollen i rätt riktning med hänsyn till vinden... och 16 poäng efter nio hål är ju ett av de bättre resultaten för mig i år.

Ibland blåste det så att flaggstängerna på green nästan böjde sig och duken såg ut som en nervös plywoodskiva.
Erling chippar in på hål tio. Medvindsputtarna blev längre än de i motvind...

På hål tolv gjorde Erling ett snyggt Par trots lite problem på vägen fram. Jag hade 50 meter till flaggan efter två slag men lobbade uselt snett och hamnade i greenbunkern. Ett hyffsat bunkerslag men en usel putt resulterade i Bogey.

Efter golfen hälsade jag på hos Malin, Lotta och Sickan på Fjällposten, som numera huserar på gamla Bergskolan i Idre. Samma lokal som Nisses Sportbild håller till i. Lotta var ute på uppdrag, men Malin och Sickan var på plats.Jättefin lokal med mycket ljus och högt till tak. Jag tror att det var en gymnastiksal när Bergskolan var skola.

Och här kommer ett litet reklamutrymme som är helt kostnadsfritt...

Klicka på bilderna för länkning...Husdelning inför "stora lyftet" på torsdag...

Classe jobbar med utsidan och John med insidan och försöker lyfta och bända isär husdelarna...Men båda får använda både muskler och insidan av huvudet. Kommunikationen genom vägg och trossbotten räckte inte alltid till, så John måste komma ut för att se med egna ögon.


Jag förstod inte så mycket av vilka problem dom hade att lösa, men jag kunde ana att det inte var lätt som en plätt.

Innan besöket vid husprojektet så spelade jag golf med Alf och Erling. Burr vad kallt det var när solen gick i moln och nordanvinden friskade i.

Men vi slet på och spelade stundtals lysande. Men bara i väldigt korta stunder. Man skulle rent av kunna säga att det bara var enstaka slag som var lysande. Och idag var greenerna snabbare än vi förstod. Jag hade en putt på fyra meter på hål 14 som lutade jättesvagt utför. Jag tyckte att jag bara petade igång den, men den missade hålet och rullade två meter förbi.

Idag har man sått i gräsfrö och vattnar därför varje timme.  Men skylten kom upp efter att vi spelat klart, så det gäller kanske för morgondagen...


Jag är lite smått intresserad av klimatet också...

Och jag brukar läsa de flesta av alarmrapporterna i media. Och försöker samtidigt bilda mig en egen uppfattning.

Isen i Antarktis försvinner inte i den rasande takt som ibland presenterats i media.

Isen i Arktis har inte heller minskat i den takt som media frossat i.

Men å andra sidan har man problem med satelliterna som mäter isen, så vem vet....  

no data available

Inget tillförlitligt data tillgängligt alltså....

Och koldioxiden från mänsklig aktivitet har nog en viss påverkan. I alla fall på våra politiker...

Senaste boken..

"Men inte om det gäller min dotter" av Jan Guillo.

Lockar mer än en TV-kväll efter några sidor... vi får se.

Jag har nästan lovat att skriva ett inlägg till Tee Time om Gutgolfen också. Våra roliga torsdagskvällar där vi gubbar, herrar, grabbar och ynglingar spelar nio hål om pengar.

Tjejerna har sin Jentgolf på tisdagarna. Jag trodde för många år sedan att den kallades för Damsvingen och döpte om Gutgolfen till Gubbhugget. Men det blev inte jättepopulärt och är därför glömt och kanske även förlåtet.

Jag ska leta fram lite bilder från en del jättelika prisbord till finalen i Gutgolfen på den tid där vi hjälptes åt att skaffa sponsorer till finalen. Och när jag hittat dom får jag kanske inspiration till att skriva några rader för Tee Time.

Måste visa en elektrisk bild på Alva...

Min dotterdotter alltså. Jag lånade bilden från Annas blogg utan att fråga.

Alva och storbror Linus hade suttit på en studsmatta och läst böcker tillsammans.

Och tydligen var det spännande böcker.... hårresande spännande.
Hade det funnits VM i elektriskt hår så hade hon minst kommit på pallen...

Fick idag svar från SGU om bergtäkten i Idre

Det handlar troligen om Diabas eller kanske Basalt...Svar från SGU:


" Hej Ulf

Berggrunden söder, öster och norr-nordost om Idre består av diabas. Väster

om Idre består berggrunden av Dalasandsten. Om den nya bergtäkten ligger i

östra delen av Idre eller öster om Idre så är det sannolikt fråga om

diabas, som är en mörk och tung, oftast svagt magnetisk bergart. Kan Du

ange mera exakt läget på bergtäkten så kan jag ange mera säkert huruvida

det är fråga om diabas, Dalasandsten eller något annat."

Jag har nu preciserat var bergtäkten finns för SGU och tror mer på Basalt än Diabas, men båda bergarterna är vulkanisk magma som klämts fram i sprickor i det täcke av sedimentär sandsten som är vanligast här uppe.

Vi får se. Maserfrakt har ju stenarna på analys och har lovat återkomma med mer exakt mineralinnehåll...


Golf med vattentema idag...

Riktigt härligt väder nu när det passerade en klen kallfront från norr.

Gubbarna var så pigga efter arton hål att det blev nio till. Björn, Erling och Ulf alltså. Jocke var med under de första nio, men skulle jobba åt Fredrik och hann inte med mer än nio hål. Birger hade spelat nio hål och ersatte Jocke de sista nio. På första rundan alltså... oj, det blev visst lite rörigt där, men spelar det roll...

Erling skulle efter tjugosju hål bara hem och käka ett par bananer innan han skulle ut igen för ytterligare nio hål med Stråken, Jarle och Classe.

Vad menar jag med vattentema kan man undra? Jo på första rundan så var Anders ute per cykel och körde greenbevattningen selektivt för att inte råka duscha några golfare på green.

När vi var på hål sjutton duschade han tvåans green.


Angela och Arne med Vicky råkade komma precis lagom och fick spela på nyvattnade greener i några hål. Därför vände dom efter hål fyra och spelade sexton, sjutton och arton hem.

Medan vi ätit inför ytterligare nio hål kom alltså Angel, Arne och Erlings lilla älskling Vicky med lång tunga, och Erling hämtade tre liter vatten hos Bettan

Vickyvatten är gott...

När vi gick ut igen så tankade vi eget vatten i den kristallklara bäcken vid hål sex.

Snyggt jobb vid röd tee på hål sex. Bra att det inte blev trädgårdsplattor vid bäcken.


Erling som är ingenjör hade lite tips om ett av trappstegen ner från röd tee.

Björn vann vår sista niohålstävling med god marginal och fick äntligen den efterlängtade sänkning av hcp som vi andra vet att han förtjänar.

När jag kom hem hade Alf rapporterat från en härlig golfresa till Sunne. Och den resan kanske kan passa in i dagens vattentema på grund av det kända Spa som finns där.


Alf hade ögonen med sig när dom tog en liten promenad, så han skickade en bild...

Och Alf skrev en liten fundering:

"Mitt spørsmål er: Hva har Erling gjort for å bli gitt slik oppmerksomhet? Og hva har det gule skiltet med saken å gjøre?"

Erling får väl förklara sig någon gång. Kanske redan imorgon vid tiotiden. Då dyker Alf upp och kanske Ulf och kanske Angela...
 


RSS 2.0