Service och miljöhänsyn.. eller girighet?

Är alla företag "klimatsmarta" i dag?

Hur är det med Systembolaget? Behöver man bry sig om man har monopol?


Nej, påstår jag. I ett monopolföretag bestämmer man kundernas bästa själv. Man

behöver inte bry sig om en massa trender, tjafs och debatter och jobbiga krav.


Därför har vi i Idre fått tillgång till hela Systembolagets sortiment genom att leveranserna till Konsum i Idre numera sker från Sundsvall via Mora. Tidigare fick vi leverans inom kommunen på ett dygn.


Omlastning lite här och där innebär att leveranstiden nu är drygt två dygn. Och om Konsum i Idre missar en beställning en onsdag med en kvart, så kommer leveransen på måndag istället för fredag...


Men det är bättre för kunderna eftersom vi kan få tillgång till hela sortimentet, tycker det kundorienterade Systembolaget.


Systembolaget kan nu spara lite personalkostnader i Älvdalen. Att personalen på Konsum i Idre får ägna många timmar åt att förklara för turister att deras beställda vin inte anländer innan de åkt hem drabbar ju inte Systembolaget. De turister som är här torsdag till söndag (vilket inte är ovanligt) har inga möjligheter att köpa en liten nubbe eller en flaska vin till helgen.


Det skulle vara intressant att räkna på vilken klimatpåverkan Systembolagets "förbättrade" service har.

Eftersom klimatpåverkan nu tycks vara det enda som media och regering ägnar sig åt.


Vem i Idre har ställt krav på att få tillgång till hela sortimentet? Vi hade det väl besvärligt nog innan med beställning drygt ett dygn i förväg...

Och tillgång till hela sortimentet hade vi redan tidigare. Med lite längre leveranstid. Nu har även det mest gångbara sortimentet längre leveranstid.


Tack Systembolaget för att ni lyssnar på era kunder. Tack för att ni struntar i miljöhänsyn och tjafset om klimathot. Tack för att ni värnar om turismen och utvecklingen av hela Sverige. Tack för att ni vet vad som är bäst för era kunder och tjänar bra med pengar. Jättetack!


Att våra politiker i Älvdalens kommun inte kunnat stoppa Systembolagets "förbättring" i tid är för mig en gåta.


Jag kan förstå att Älvdalsfixerade politiker trott att det skulle innebära ett positivt lyft för Kyrkbyn. Turisterna måste ju stanna där på vägen upp... men jag förstår inte ändå.


Hur människor tänker är intressant. Men hur politiker tänker är än mer intressant...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0