Minimalistisk golf idag...

Erling och jag tog en promenad med en boll och en jänsjua var. Vi spelade några hål, men var främst ute för att studera området för tre nya hål bakom hål 14 och parallellt med hål 15.

På en av de nya slingorna blir alltså hål 10 starthål och hål 14 blir andra hål. Därefter blir det tre nya hål varav det första startar i skogen till höger om green på hål 14 och fortsätter på höjden bort förbi den branta "ravinen" till höger om green på nuvarande hål 15.

Jag tog några nya bilder från höjden, men gick åtskilligt närmare stupet än där fairway kommer att passera.


Hålet kommer alltså att passera cirka femtio meter bakom ryggen på fotografen, men med en rejäl hook så kan man leta boll med den här utsikten över greenen på hål 15 (som blir hål 6 på den nya slingan)

Det blir såvitt jag kan bedöma ett maffigt par 5 hål, därefter vänder det med ett kort par 3 ned mot green på nuvarande hål 5 och därefter ett par 4 som återvänder nedanför stupet och avslutas med en green upp i skogen mellan tee på hål 15 och green på hål 14 (nuvarande hål 14 och 15 alltså)



Hål 16 och 17 i bakgrunden. Här nedanför kommer det nya hål 5, som ska ansluta till nuvarande hål 15, att gå. Lite ovanför de trakter där extremt slicade utslag från hål 15 inte är lönt att leta efter...

Jag tycker att den nya slingan blir intressant och höjer fjällkänslan och ökar naturnärheten på banan. Synd att fritidshusbebyggelsen kan inverka på den känslan, och att den omöjliggör byggandet av en tredje niohålsslinga i liknande natur...

Men utan att finansiera utbyggnaden och förverkliga Hotell- Spa- och Gymdrömmen genom att sälja tomter med ännu bättre läge så går det ju inte att genomföra. Skulle jag tro.

Kanske ett alternativ vore att bygga de tre nya hålen och använda nuvarande hål 13, 11 och 12 till att bygga en korthålsbana för Pay and Play. I samarbete med hotellägare i byn och andra tomtförsäljare i området....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0