Varje golfdag är unik på sitt sätt...

Vanliga gänget med Ann, Jan, Alf och Ulf spelade 18 hål idag.

Men idag började alla med ett ganska uselt spel. Det blåste ganska kraftigt, men det brukar jag gilla.

Vi spelade Köpenhamnare och Bästboll Match mellan de vanliga lagen. Alf och Ulf hemmalag och Ann och Jan bortalag. Vi hade väl också en individuell Poängbogey, men den var mindre viktig idag...(eftersom jag slutade sist på 19 poäng).

Efter tio hål var det ganska jämnt i Köpenhamnaren, men Jan låg lite på efterkälken. I matchen mellan lagen var det "all square".

Jan stegade upp lite uppgivet och avslappnat på hål 11 och slog ut först. Han brukar sikta på flaggan och tendera att skruva ut bollarna åt höger. Men nu blåste det hårt från vänster så han siktade över vänstra bunkern och fick ett RAKT slag.

Vinden tog bollen och förde den i en försiktig båge mot flaggan.

Flaggan stod på övre platån och Jans boll landade liiite till vänster om flaggan på den nedre, rullade fram och upp på rätt platå och smög sedan närmare pinnen för varje sekund som gick... och sjönk sakta ner i hålet.
Som en solnedgång över öppet hav ungefär. (Jan spelar på solgula bollar).



Jättekul att se. Vi var fyra som såg, men minst åttta som hörde. Det stod nämligen ett gäng herrar på hål 14 som inte hade börjat slå ut än... som tur var. Det hade ju inte varit så kul med våra tjoanden i baksvingen.

Glad och stolt Jan vid skylten på hålet som Idrefjäll sponsrar. Och en middag för två för de som gör som Mattias Grönberg vid invigningen av golfbanan...


Men skylten om middag för två fanns inte på plats. Jag hade sett det några veckor tidigare och trodde att den var nedplockad för att uppdateras med något extra i samband med tävlingar.



Men vad betyder en middag när man får plocka upp bollen ur hålet efter ett enda slag?

Ryktet spred sig snabbt ( jag ringde kanliet och berättade innan vi slog ut på hål 12) och när vi kom in efter fullföljd runda frågade Fredrik vem som var gladast just efter att det hade hänt. Kul och klok fråga.
Jag tror nämligen att det var Ann, Alf och jag som var gladast just då. Jan var naturligtvis glad också, men befann sig nog i en annan värld för en stund... ;-)

När jag ringde kansliet fick jag veta att Idre Fjäll tagit bort skylten om midag för två därför att det inte längre gäller efter alla år. Besparingsiver kanske. Det har nog kostat Idre Fjäll en middag varje år sedan golfbanan öppnades, och det blir ju pengar på sikt...

Jag berättade att Idre Fjäll i år inte gratulerar med mat för Jan och Alf men glömde bort Ann som befann sig på röd Tee.

Det var först när vi kom till hål 14 som Ann fick veta att det inte innebar ett pris för prestationen. Men hon blev inte besviken eftersom hon var så rackarns glad över att få se en Hole in One.

Men visst var det synd att det inte skedde på hål 14.

Där får man ett längre lyckorus efter en Hole in One.

På hål 11 kan man som mångårig medlem bli lite lätt besviken om man inte upptäckt att den långa traditionen med middag på Idre Fjäll brutits.

Det borde komma upp en skylt som berättar att det inte längre erbjuds middag för Hole in One på hål 11. Annars riskerar Idre Fjäll som hålsponsor att skapa sig ett ofördelaktigt rykte. VI medlemmar, och även gäster, som spelat hål 11 i flera år förknippar hålet med Mattias Grönberg och en middag för två.

Jan ville bjuda Ann, Alf och mig på Hole in One supé på Bettans restaurang efter rundan. Jag tackade tacksamt ja, men försökte styra om en så trevlig stund till ett senare tillfälle eftersom Alf hade knappt 30 minuter på sig innan han skulle ut igen för att spela Gutgolf.

Vi skålade i varsin Jägermeister och njöt över att ha fått se vår första Hole in One.

NU är Jan återhämtad och enbart NÖJD med dagen. Ann är lyckligt stolt och glad. Alf pendlar mellan lycka över det han fått uppleva och fokusering inför Gutgolfen om några minuter...

Kommentarer
Postat av: Jonas Gardsiö

Idre Fjäll driver inga restauranger längre. Det är nog därför erbjudandet om mat försvunnit tror jag.



Är inte Team Lexö hålsponsorer på hål 5. De kanske kan bjuda på mat om de får en förfrågan?



Jonas

2008-08-29 @ 12:17:12
URL: http://www.gardsio.se/minblogg.htm

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0