Guernica och Picasso

Finns det fler målningar i världen som är mer förknippade med krigets terror mot oskyldiga än Picassos målning Guernica?

Såg nyss programmet på TV2, som troligen går i repris. 

Jag hade en reproduktion av Guernica på väggen när jag bodde i Linköping. Och som jag sagt tidigare i bloggen så är jag intresserad av att teckna, måla och knåda själv.

image220

Det finns bilder på många olika versioner av den enormt stora målningen. Nästan åtta meter lång. Det här är en variant. En kopia hänger i FN och den täcktes över med ett vackert blått tyg när USA ville ha OK på  fixa problemen i Irak.

Jag har en skrälldus av böcker och bilder om och av Picasso. Men inga målningar eller teckningar.

Jo men visst...

image221
Jag har ju målat karln, efter ett foto i någon bok... Kolla blicken. Han ser och tänker samtidigt. (kommentaren kommer sig av att jag sett ett program om hjärnan på TV2 tidigare idag. Se reprisen om ni har möjlighet!)
Den målningen gjorde jag i olja för ett okänt antal år sedan.


image223
Den här är en akvarell och årtalet syns ju tydligt. 2004. Det är ju länge sedan!  Men visst tyder det på att jag gillar Picassos sätt att måla! ... eller ..;-)  För lite blått kanske...

Kommentarer
Postat av: Jonas Gardsiö

Picasso... Guernica känner jag till.

Annars förknippar jag namnet Picasso med en film hela skolan fick se på en biograf i Örebro när det begav sig: Picassos äventyr.

Inte mycket till personskildring av huvudpersonen kanske men jävligt rolig är den. Dessutom medverkar Lena Olin!!! Hon var vacker redan då kan jag lova:-)

2007-11-02 @ 23:52:33
URL: http://www.gardsio.se/minblogg.htm

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0