Om genomsläpp på en golfbana

Men först några bilder i repris från rundan innan det började regna lite smått.
Stefan och Nigel.
 
Ulf och Nigel.
 
Och en till med Stefan och Ulf medan vi väntar på att kunna slå ut på hål 6.
 
Det var många ensamspelare eller tvåbollar före oss. Bakom kom också en ensamspelare som vi smidigt släppte fram på hål 5.
 
I bokningen var det fyrbollar bakom oss, men i pausen efter nio hål kom ytterligare en ensamspelare som vi genast släppte förbi.
När vi var redo för de sista nio kom en tvåboll och gick direkt förbi utan paus.
 
Vi fick vänta lite på tionde tee, men inte så att det störde oss.
Det blev också lite väntan på hål 12 innan vi kunde slå ut, men inget onormalt.
 
När vi var framme vid green på hål 12 kom det en närgången boll bakifrån från en av två duktiga damer i golfbil som vi inte hade sett tidigare. Jag funderade på ett lämplig tillfälle att göra en smidig och flytande genomgång, men dom höll sig diskret i bakgrunden resten av rundan.
 
Till min förvåning fick jag efter rundan höra att vi hade varit i vägen! Och det från en person som inte hade en aning om hur vår och andras golfrunda hade förlöpt.
 
Vad kan man dra för slutsatser?
 
Den första insatsen kan Kansliet göra genom att försöka pussla ihop fyrbollar eller åtminstone tvåbollar när det är många ensamspelare som vill ut. Golf är ju trots allt i mångt och mycket en social gemenskap som kan ge oss många nya vänner!
 
Den andra insatsen är att de som är missnöjda med något uppförande på banan tar den diskussionen direkt med de närmast berörda. När man spelar golf på vår bana så ser man inte alltid hur läget ser ut några hål framåt.
 
Och om man vill bli genomsläppt så bör man visa det och inte stanna i bakgrunden eller stoppa för att fiska bollar i något av våra vattendrag. Och om man efter frustrationer från de första nio hålen bakom någon långsam fyrboll rusar direkt till hål 10 utan paus, så får man kanske finna sig i att man hamnar fel i turordning för ett bra flyt på golfbanan.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0