Ateljébesök hos Arne G

Tog en promenad till Arne för att se vad han har på gång i värmen.
Den första bilden är från den lilla mysiga ateljén, de andra från den ständigt förändrade vardagsrumsväggen.
 
Angela var ute och spelade golf i värmen, men Arne bjöd på kaffe, en kul pratstund och en god liten tjeckisk öl som svalkande avslutning innan han skulle in och måla en timme till innan eftermiddagspromenaden med Vicky.
 
Senare satt jag i skuggan på Grillens uteservering. Alla sökte skuggan.
 
Fyra skuggiga bord var ockuperade av två eller i mitt fall tre personer.
Då dök en golfbekant upp som troligen också ville söka skugga efter en het runda på golfbanan.
Det var ett tidigare hockeyproffs som ofta spelar golf i Idre, och vi träffades senast igår på golfbanan där det var många tvåbollar inbokade i rad. Vi pratade då lite om förr i tiden då vi hade Banvärdar som hjälpte till med att lösa köer och hjälpa till med att pussla ihop till fyrbollar eller ordna smidiga genomsläpp när det blev läge.
 
Nu såg jag att dom var fem personer och det fanns tre bord för fem som var upptagna av två personer per bord. Då dök mina banvärdstankar upp i mitt huvud och jag tänkte att snällt och vänligt fråga om två som ännu inte fått sin mat ville byta bord och göra sällskap med två andra...OBS. Bara fråga inte insistera.
 
Men jag behövde inte lägga mig i eftersom ett bord med en "tvåboll" precis blev ledigt.
 
Intressant att banvärdstankar dyker upp i alla möjliga sammanhang, men det beror nog också på att jag jobbat med logistik och köteorier i minst trettio år av mitt liv.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0