Klimatskammen igen...

Eftersom jag numera är förbjuden att kommentera på bloggen som hatar vindkraft och "kommunister" så kommenterar jag lite här då och då...

Lite klipp från den populära bloggen får inleda:

Ingemar Nordin { 18.02.12 at 16:42 } Någon meteorologkunnig person som kan tipsa på en bra översättning av ”Straight-line windstorm”? Jag kunde inte hitta någon svensk term för begreppet. Har vi sådana väderfenomen i Sverige? Eller kräver det stora platta slätter, typ USAs prärier eller Sahara.

FcH #4,
Visst är extremväder ett geschäft. Och, som du påpekar, det är inte bara försäkringsbolag som slår mynt av detta. Även svenska kommuner är villiga att satsa skattemedel på att anställa ”klimatstrateger” som kommer att jobba hårt för att implementera alltmer av kommunens budget på att hejda klimatet.


tty
{ 18.02.12 at 17:24 }
Det svenska ordet är ”fallvind”. Det är alltså fråga om vindar som går radiellt utåt från en åskcell eller åskfront. Vi har alla varit med om de där påfallande kalla vindstötarna som kommer just innan ett åskregn börjar falla.
Här i Sverige är de sällan starka nog att orsaka någon större skada, men i Mellanvästern som har de våldsammaste åskvädren i Världen kan de göra stor skada.
Att vädret är så våldsamt i just Nordamerika beror på att det är den enda plats på jorden där ett sammanhängande lågland sträcker sig från ett tropiskt hav ända upp till Arktis. Temperaturskillnaderna kan därför bli enorma och det är det som driver vädret.
Jag har själv rätt stor erfarenhet både av tropiska åskväder och åskväder i mellanvästern, och de senare är betydligt intensivare.

Lena Krantz { 18.02.12 at 17:55 }
Ja men det är ju lysande. Inga fler stormar, ingen högre temp, ingen accelerande havshöjning, inga hotspots i troposfären. Vad är egentligen kvar?
Låg havsisutbredning i Arktis?

Slabadang
{ 18.02.12 at 18:10
Lena!
Isarna i Antarktis ökar i samma omfattning som de minskar i Arktis. Att luftströmmarna flyttar varmluftsbalansen mellan polerna verkar mycket troligt. CAGW har satt en käpp i hjulet för en utveckling för klimatforskningen.

Labbibia { 18.02.12 at 18:14

Lena Krantz # 7
”Vad är egentligen kvar?”
Svar: En något förhöjd CO2-halt i atmosfären, jämfört med förindustriella nivåer…….

Sammanfatting?
CO2:s påverkan av klimatet är i alarmistiska kretsar enormt överdriven!
Svårare än så är det inte.

Vad ska man säga?
Ingenting. I alla fall inte på den bloggen.

Hoten i media som sålde lösnummer med hjälp av kartor av översvämmade kuststäder var naturligtvis enbart alarmer för att sälja tidningar, men det hindrar ju inte att vetenskapen om en sorts växthuseffekt i atmosfären är riktig?

Att Jorden genom årmiljonerna har upplevt många olika klimat är ju också väl känt för de som är nyfikna.
Att solcyklerna och Jordens bana runt Solen också påverkar oss borde också vara väl känt.
Att de kända variationerna inte förklarar varför det inte blivit smällkallt är en fundering.

En annan fundering är varför industrialiseringen skulle vara ett stort hot.

Min teori är att det gick ut på att få gehör för lite försiktig industralisering med ny teknik från väst när Kina och Indien satte fart, och kunde göra precis samma som vi.
Men den varianten tvärdog när man upptäckte att det gick att investera och tjäna pengar även i de "konstiga" länderna.

Därmed inte sagt att det saknas en sorts växthusatmosfär runt Jorden som är ganska tunn, men viktig för energibalansen.

Att det pågår en intern halleluja mellan de som vill ha låga skatter och allt som förr är uppenbart.
Men tråkigt att man inte tål kommentarer från nyfikna som är skeptiska.

Tråkigt var fel ord. Typiskt hade varit ett bättre ord.

PS Några av de som kämpar för bloggen TCS är naturligtvis personligt och genuint engagerade för motstånd av någon sort. Vindkraft t ex. För att inte nämna skatter.DS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0