US Masters och färg på golfbanor...


Givetvis ser allt grönare ut från ögonhöjd, men kanske vi vänjer oss att se väldressade golfbanor med ett minimum av grönt gräs så småningom... svårare blir det nog att vänja sig vid puttningen när det rullar dit det lutar.

Vi brukar som bäst ha ett stimpvärde på hanterliga 8 när vi har gräs på alla greener.

För några år sedan hade vi extremt otrevlig vinter och några greener var i början av året i proffsklass när det handlar om stimpvärde.  Samma rull som på Augusta nu och på golvet i Fredriks butik. Mätte upp stimpvärdet då till ungefär 14...

Inte vackert att se, men skoj att spela på innan gräset började växa i lite små oberäknliga små öar. Men det var då, och 14 i stimp är lite väl tufft för oss bogeyspelare...

Hittade två bilder från snabba greener i juni 2010...


Hål 1. Erling ligger längst bort och har en kul putt en bit ovaför hålet eftersom det lutar och rullar bra... min boll måste också upp till höger och vända tillbaka.


En lätt smekning i rätt riktning och vi satte båda puttarna! Gissa om det kändes kul trots bristen på gräs?

Samma år men lite senare gjorde Birger Hole in One på den omöjliga greenen på hål 5.


Kolla färgen på green. Det fanns bara ett sätt att göra poäng på det hålet på försommaren, och det var att pricka hålet direkt på utslaget. Fyrputt var annars en bragd eftersom den var proffsigt snabb och lutar. 

Jan, Ann och jag råkade vara vittnen till Birgers bravad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0