Happy Birthday!

Dagen efter att den här bloggen fyllde ett år så fyllde Nigel år idag.

Efter nio spelade hål blev det ett litet födelsedagskalas. Nigel bjöd på ett glas vin och tilltugg... TACK Nigel!
Elisabeth prydde påpassligt korvbrödet med ett tårtljus och därefter sjöng Kina och Elisabeth vackert för Nigel medan jag ackompanjerade lite diskret med basstämman.



Före kalaset var jag ett hål upp i matchen och ledde poängbogeyn med ett poäng.

Efter kalaset var jag snart fyra upp i matchen och ledde poängbogeyn med fyra poäng, men sedan började Nigel spurten.
När vi gick ut på hål 18 var jag ett upp i matchen och låg under med ett poäng i poängbogeyn.

Nigel vann sista hålet och matchen slutade "All Square". Nigel vann poängbogeyn med tre poäng. 

Ännu en härlig golfdag i sommarvärme efter en kall morgon med dubbla tröjor och stickad vinterluva.

Ikväll spelas sista Gutgolfen före finalen på lördag. Jag har en del pyssel inför finalen, och eftersom jag ska vara i Leksand och spela golf imorgon deltog jag inte i kvällens tävling.

Men nu är i alla fall bollarna lottade och scorekorten ifyllda med namn och starttid. Jenterna går ut först, och spelar troligen fem trebollar med start klockan 11:00. Första start för gutarna blir därför cirka 11:45.

15 jenter och 29 gutar deltar, och i efterhand kommer en extratävling att lottas. Vi plockar ut 15 gutar som därefter lottas samman med jenterna för att se vilka som får bäst score i en Bästboll.

Gutarnas final blir en individuell slaggolftävling, d v s max 5 slag över Par på hålen och avdrag av spelhcp från summa slag. Men för att kunna lotta en Bästboll med en jenta så måste även poängen fyllas i på varje hål.

Jag gör en justering av slutresultatet i gutfinalen genom att utgå från rankingen efter torsdagskvällarna. Det kommer att handla om decimaler och räknas ut procentuellt så att inte dåligt rankade låghandikappare ska missgynnas. De som placerat sig högt i ranking slipper justering , medan det kan handla om tillägg av ett slag eller max två för en dåligt rankad medel- eller höghandikappare. Svårbegripligt? Ja kanske, men tanken är att premiera flitiga gutgolfare som dessutom spelat bra och kanske sänkt sitt hcp flera gånger under niohålsrundorna på torsdagarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0