Nord - Syd igen

Före golfen tog jag en fika på ICA i väntan på lagkamrat Nigel.
Anna-Lena hade Idredräkten på sig, men blomkansen hon gjort var lite för stor så hon hängde den i fönstret istället.
Nigel och jag spelade match mot Ann och Jan som vanligt. Nord mot Syd alltså.
 
Efter nio hål var Syd 7 upp, så vi bestämde i pausen med en god paj i Midsommarutstyrsel att vi skulle anse matchen avslutad och börja en ny över de sista nio.
Läckert! Bra Fredrik!!
 
Före oss var det många fyrbollar som pinnade på mycket bra i kylan. Det kom faktiskt några pyttesmå snöfnyk innan vi gick ut, men det blev även stundtals sol.
 
Bakom oss var det inte många.
En treboll först med okända herrar som fick smita iväg före oss. Därefter kom en mer känd treboll som vi släppte igenom på hål 11.
 
Fotografering på tians tee.
Jan, Nigel och Ann.
 
Jan, Ulf och Ann.
 
Jag i högra och sista fairwaybunkern på hål 12. Eller snarare nästan bunker.
 
Jag fick in bollen på green och vi delade hålet med Syd. Nord hade vunnit hål 10 och Syd hål 11, så vi var nu fortsatt lika. Och fortfarande lika efter hål 13.
 
Men sedan kom hål 14 som Ann alltid vinner från 95 meter. Denna gång med ett Par för 4 poäng.
 
Indexeringen på hålen borde var olika beroende på om man spelar från Gul eller Röd Tee. Men det kommer nog så småningom när man nu har datoriserat utskrivning av färdiga scorekort.
 
Ann och Jan tittar långt efter Anns inspel på hål 16.
 
Nu var den korta niohåls matchen Dormy efter att alla herrarna misslyckades men Ann räddade 1 poäng på hål 16.
 
Laddning inför hål 17.
Jan förefaller mest fokuserad.
 
Och mycket riktigt så ordnade Jan en delning av hålet och alltså vinst med 2 upp och bara ett hål kvar att spela.
 
Sista hålet blev som vanligt en match om bollarna men utan handikapp. Nigel brukar fylla på sitt bollförråd på det sättet. Men idag fick han tidigt problem med ett utslag i seg ruff på kullen och ett andra besvärligt och kort i skogen. Tredje ännu kortare i skogen. Så småningom ett fantastisk femte slag i backen upp kort om green från hur långt som helst. Sjätte upp på foregreen men bollen började rulla lite sakta bakåt och rullade hela vägen tillbaka till ungefär samma utgångsläge... Nigel plockade upp en liten torva som någon slarvat med att lägga tillbaka och sprang för att försöka lägga den för att stoppa den smitande bollen... 
 
Vi hade mycket trevligt och kul trots att Nord förlorade.
 
Efter golfen åkte Ann, Jan och Ulf till Idregrillen för att äta och ha ett litet "styrelsemöte" om nästa steg i bidraget till att få lite ordning på datoriet på kansliet på golfklubben efter att Webbkameran och Fredriks nya dator är på plats och fungerar. Vi ska bland annat byta lite operativsystem och några kablar, men vi tar det inte under begynnande högsäsong.
 
Vi beställde våra Pizzor på Grillen och for i rasande men lagstadgad fart upp till John och Elisabeth på Häggberget för att låna några fantastisk intressanta fotoalbum där John i bild och ord dokumenterat mängder av aktiviteter från golfbanan ända från begynnelsen.
 
Kula att Ann och Jan fick se vilket fantastiskt hus på en fantastisk tomt det blivit av "barackerna" dom bodde i under många års glädjande och glatt slit på golfbanan. Och härligt att få en kram av Bettan som numer arbetar och bor i Karlstad där dom har sin nya bostad.
 
När vi kom tillbaka till Grillen efter 12 minuter hade Ahmet dukat fram våra läckra pizzor vid mitt favoritbord.
Vi åt fort för att vi var hungriga, men också för att hinna kika på bilder innan Ahmet skulle stänga för att fira Midsommar med de nära och kära i Idre.
 
Ann och Jan försöker känna av Stimpvärdet på en fantastisk bild från ett av de reportage då Idrefjällens golfbana fick så mycket beröm och rankades så högt under många år.
 
Men ser man på. Där är ju Jesper med i bild.
 
Även en icke golfande Ahmet blev intresserad av bilderna och kunde påminna sig tider då han hade fler golfare som matgäster.
 
Härliga bildreportage herr Kimström! Jag tittade inte så mycket nu. Jag kan ju bläddra och fundera senare eftersom jag har albumen i säkert förvar.
 
En sak hann jag konstatera. Träden på golfbanan var betydligt mindre förr!
Men en banarkitekt fattar ju att träd växer, så det var ju inte meningen att träden skulle vara lika små i all framtid.
 
Lite statistik från vår golfmatch:
 
Men först måste jag nämna att jag som inte trodde att jag inte skulle kunna spela golf i år lyckades svinga och lobba och chippa och pitcha och putta ihop 32 poäng. Nästan obegripligt efter tidigare prestationer i år med ett snitt på runt 15 poäng och ett par tillfälliga toppar på 23-25 poäng.
 
Matchstatistiken:
 
Jan; Vunna hål 6. Delade hål 6.
Ann: Vunna hål 2. Delade hål 4.
Ulf: Vunna hål 1. Delade hål 8.
Nigel: Vunna hål 0. Delade hål 2.
 
Nigel var nog inte riktigt fokuserad eftersom Ann och Jan nu åker hem för att återkomma först i Augusti. Tror jag...
 
Men det är lugnt Nigel. Vi ska nog hitta någon annan tävling där vi kan spela kul golf och svinga lugnt...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0