Nord vann igen...

Ytterligare en härlig golfdag med gänget.
Lite regn ibland, men mest sol såvitt jag minns efter att ha kommit hem ganska våt.
 
Tänker inte berätta om hur spännande det var hela vägen , men spännande var det.
 
T ex när Nigel tappat bort sin handske på hål 7.
Först tog han golfbilen en sväng tillbaka för att se var han tappat den, men så småningom tömde han ur alla klubbor ur bagen och hittade den längst ned i botten. Ingen kö bakom så det gick att leta lugnt och systematiskt.
 
Jag hamnade i bild på något utslag, men jag vet inte vilket. Ser ut som ett mellankort järn, så det måste ha varit på ett korthål - kanske hål 14. Jag spelade även idag från röd tee.
 
Vit tee på hål 14 är utplacerat inför KM imorgon.
Vet inte hur många extra meter det är, men skrämmande långt för den som behöver längsta klubban redan från gul tee för att nå över bäcken... Minns den gamla goda tiden när jag använde en järnfemma eller en järnsexa beroende på tee och flaggplacering. Vann närmast hål när Silja Line hade ett pris under fem olika tävlingar för många år sedan. Jag vann en resa till Helsingfors och senare en resa till Åbo för att spela final med ett helt gäng glada människor från olika delar av Sverige.
 
Åter till våra olika tävlingar.
Matchen Nord-Syd vanns av Nord på hål 16 med 3 upp och 2 hål kvar att spela. Men det var spännande hela vägen tid. Vi var som mest 4 hål upp efter hål 10 men Syd kom igen och Nord var bara 2 hål upp efter hål 15.
 
I den individuella poängbogeytävlingen avgjordes det på green på hål 18.
Ann , Nigel och Ulf hade alla 32 poäng inför hål 18, ett hål där vi dessutom spelade om bollarna i en ren slagtävling utan handikapp.
Nigel hamnade i trubbel efter ett låångt andaraslag på hål 18. Tredje kvar i ett knepigt läge, men det fixade han och låg i ruffen efter fyra slag på kullen bakom green.
Jag hade ett kanonläge för mitt tredje slag men hamnade kort i skogen nedanför green. Fjärde upp i ruffen till vänster om högra bunkern.
Ann hade otur och fick problem i vänstra bunkern efter sitt inspel.
Nigel och jag fick var sin knepig utförsputt efter att ha hittat in på green efter fem slag.
 
Nigel räddade en poäng,vann bollarna och poängbogeyn.
Ann och jag delade andraplatsen i den tävlingen med Jan tätt efter.
 
Nu ner till tvättstugan och se vad som är rent och torrt.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0