Golf från röd tee i fredags

Nyttigt för en som börjat slå kortare och snedare utslag och tagit i mer och mer för varje spelomgång. Nu kunde jag slappna av och svinga lugnare. Det visade sig att den lugnare svingen satt kvar även idag när jag åter spelade från gul tee...
 
I fredags var det Alf, Bea och Jan-Erik som jag spelade med i fint väder med åskmuller i lite olika hörn, men på avstånd.
 
Här en liten paus på hål 3.
 
Vi vandrar på hål 10. Alf delade golfbil med mig, men bara för att transportera golfklubborna så att han kunde promenera så som proffsen gör. Mörka och dramatiska moln i bakgrunden i olika väderstreck, men vi hade sol mest hela tiden och inget regn.
På tal om dramatik...
... backtee på hål 12 är en dramatisk upplevelse. Därifrån ser man visserligen green som ligger nästan 500 meter bort från det läget, men man ser inte fairway, i alla fall inte den del av fairway som man ska landa på om man inte har en carry på över 300 meter.
Gissa om det kändes skön att få vandra ner till Bea på röd tee och skicka iväg bollen därifrån.
 
Idag måndag hade det inte blivit någon golf om inte Nigel hade ringt igår och hittat en dag för golf i sitt späckade program med gäster och annat pyssel på Knappgården.
 
Prognosen från yr.no visade lite lätt regn från klockan 12 och några timmar framåt. Lätt regn lite då och då kan man ju stå ut med. Speciellt om man får starta i uppehållsväder.
 
Jag hade ett dåligt utslag på hål 5, men hade tur. Bollen gick inte i bäcken, men låg på gräs med en planka i bron framför bollen. Men gräset var tjockt så bollen var spelbar utan fara för liv och lem. Hyfsad bollträff och klubban gled igenom fint på plankan. Jag nådde inte green, men ändå...
 
På hål 6 fick Nigel ett knepigt läge
Andra slaget hade studsat lite snett och rullat in i ett minst sagt besvärligt läge i greenbunkern.
 
Men Nigel löste det bra, inte ända fram till flaggan, men en prestation utöver det vanliga.
 
Så småningom började regnet öka och vi avslutade efter nio hål.
 
Dagens prestation var Alfs långa Birdieputt från foregreen och sidan på hål 5! Jag såg inte bollbanan, men med tanke på läget och lutningen så var det en suveränt bra läst båge från höger och sedan ner till vänster de sista metrarna.
Alf hade 21 poäng efter våra spelade nio hål.
 
Jag startade med ett Par på hål 1, därefter gick det lite si och lite så, men 14 poäng är för mig nära säsongsbästa... i regnet.
Berodde nog på att jag spelade från rött i fredags och kunde svinga lugnare även idag.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0