Olika tvättbestyr...

Är i tvättstugan och betar av lite tvätt av kläder.
 
Har bokat tid på Shell för en rejäl tvätt av motorn på Forden. Behövs för att kunna hitta det minimala oljeläckage som tycks finnas. En smutsig motor som för några år sedan blev indränkt i hydraulolja från en trasig slang till styrservot, och där nuvarande ägare har därefter spillt decilitrar av växellådsolja vid påfyllning kan lämna spår av smutsränder under motorn i år efteråt... något som besiktningen inte gillar. Trots att det inte läcker eller droppar när bilen står parkerad.
 
Ett större projekt än en motortvätt är bärgningen och bortforslingen av Costa Concordia.
Ser på livesändning från evenemanget.
 
Jobbet startade kl 9 idag.
Stora tankar på utsidan av skrovet fylls med vatten för att räta upp fartyget. Därefter landar det upprätt på en byggd hylla under fartyget. Det går också åt mängder av kättingar och vajrar för att få till det hela...
 
Bilder från läget efter två timmar
Här kan man se på smutslinjen att insidan av fartyget lyft en meter ur havet.
 
På utsidan kan man nu också se att den sakta sjunker ner i havet med hjälp av mängder av vajrar, kättingar och vatten som pumpas in de stora behållare som monterats på fartygssidan... spännande.
Men det är inget som går fort i det här läget.
 
Grafik som visar hur det är tänkt:
... och därefter lite storstädning, laga hålet skrovet och kryssa vidare med en ny kapten?
 
Nej, det handlar om att städa upp havet efter en mycket märklig fartygsskandal och få tillbaka lite pengar på att skrota och återvinna det som går att återvinna.
Men kanske man kan få in några miljoner på att sälja souvenirer från fartyget, och en del guld och diamanter från passagerarna som fick lämna allt när dom räddade sig iland.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0