Städning och golfspel

Första allmänna städdagen avslutades med golfspel. Vintergreener och vintertee.
 
Mitt första arbetspass blev vid risexpressen vid hål 10 tillsammans med Martin och Egon.
Grenar och kvistar efter siktröjningen för webbkameran mellan hål nio och tio. Tror att Martin körde fyra vändor ner till eldplatsen bakom verkstaden.
 
I gropen nere vid green på hål två samlade ett annat gäng ris, grenar, kottar och barr och eldade en brasa på plats.
Några i det det gänget. Sandra hade snyggast på fötterna och Alf den bredaste räfsan.
 
Ett annat gäng hade varit längre bort och krattat och samlat ris, kottar och barr i högar för vidare transport till bränning på lämplig plats. Inge ställde upp med egen fyrhjuling och raggade upp tre trevliga damer på hemvägen till fika.
 
Många fler var på plats, och några gick efter städning och fika ut för att spela några hål i ett soligt och mindre blåsigt väder på eftermiddagen..
 
Några startade på hål tio, men det här gänget startade på hål ett. Jag spelade med Alf och Erling. Före oss gick ett knippe norrmän och norskor.
 
Banan ser väldigt bra ut efter vintern. Men nu vill vi ha regn eller blötsnö! Det dröjer innan tjälen har lämnat bevattningssystemet, och vi kan ju inte gärna handvattna en hel golfbana hur gärna vi än skulle vilja.
 
Men så snart det finns vatten till restaurangen så ställer jag gärna upp och vattnar puttinggreenen för hand.
Den greenen tycker jag måste vara i toppskick inför den här säsongen med en mängd nya besökare inför den här tävlingen:
Jag menar att på en så begränsad yta så borde det vara möjligt att åstadkomma ett suveränt resultat om man låter banpersonalen prioritera banan, men anlitar mängder av frivilliga för att pyssla om puttinggreenen på bästa möjliga sätt.
 
Jag skulle själv gärna krypa runt på en eller två kvadratmerer och luckra jorden, sprida näring och nya frön och kanske täcka med lite växtduk en tid. Även om jag skulle vara tvungen att handvattna.
 
Puttinggreenen kommer att vara viktigare än någonsin inför RM i år. Jag menar inte att den ska vara snabbare än greenerna på banan, men den ska ha gräs och inte vara sämre än greenerna på banan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0