RM Far och son.

Första tävlingsdagen med delvis lätt men nästan obetydligt regn.
Jag skulle ut och spela med Anki och Gunnar efter tävlingen, men vi var där i tid för att se första tävlingsbollen komma i mål. Stråken med sonen Nicklas gick i första bollen.
 
Jag fick se en chipp från ruffen ovanför green som var helt suverän. Flaggan stod på platån till höger och det lutade utför hela vägen, och efter hålet lutade det på än mer. Pappan i den bollen chippade suveränt och bollen stannade tre decimeter snett bakom hålet. Sonen petade i bollen utan problem.
 
Nicklas hade en putt på cirka fem meter uppför backen till rätt platå och skickade upp den rätt i framkant på hålet och tipp i...
 
Kul att se alla duktiga golfare. Vi såg också en hel del fantastiska utslag på hål 10. Men också en del missar förstås.
 
Och jag hörde väldigt få som skyllde sina egna misstag på banan eller andra omständigheter.
Rekordet var en herre som hookade utslaget på tian upp på fairway till vänster och skyllde på att någon slog ut på drivingrangen mitt i hans baksving... oj! Säger jag, oj! Har man det känsliga psyket bör man kanske bara spela ensam på en privathyrd och avlyst golfbana.
 
Förlåt mig om du läser det här. Men man kan säkert öva upp sin förmåga att spela golf trots fåglar som kvittrar, folk som småpratar eller andra golfare som tränar på rangen. Dessutom kan man lära sig att undvika muntliga ursäkter för sina misstag. Alla ser ju missen, och man får ingen extra belöning för att försöka förklara att det var någon annans fel.
 
Men mitt intryck av hur de tävlande upplevde golfbanan och arrangemanget var att det fungerade mycket bra på en svår men vacker golfbana.
 
Jag hade problem igår med de snabba greenerna, inte så att jag puttade för långt, men jag puttade för fegt.
Nästan alla puttar vid hålet, men bredvid på den ena eller andra sidan.
Idag vågade jag mer och satte fler puttar än någon gång i år.
 
Bra jobbat Martin och grabbarna! Greenerna är kanonfina!!! Även på de som har lite skönhetsfläckar rullar bollen rättvist.
 
Publiken på hål 18 väntar på andra tävlingsbollen. Dom var femton minuter sena efter nio hål, så jag antog att det skulle bli trettio minuter. Så blev det. Första bollen gick runt på 4 timmar och 30 minuter. Helt OK.
Men 5 timmar?
 
Uppdatering av leaderboard eftersom många fortfarande är ute på banan..
 
Inför morgondagen blir det nog inte stora ändringar i toppen.
 
74 slag är inte illa i en Foursome far och son.
Hoppas att de som placerade sig långt bak inte skyller på banan. Men det tror jag inte efter alla positiva kommentarer jag hört.
 
Anki, Gunnar och jag spelade bra golf, men avbröt efter nio hål eftersom det var utlovat regn vid fyratiden och senare åska.
 
Det började regna lite mer vid fyratiden, så vi tyckte att vi gjorde klokt som avbröt och åkte hem.
 
Men i morgon blir det soligt efter att kallfront och åska dragit förbi.
Inget tecken på åska än, men den kanske är lite försenad.
 
*    *   *
I morgon blir det golf med Anki, Gunnar och en ung Sebastian. Ska bli kul att få se en ung och smidig golfsving.
 
 
 
 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0