KM äkta makar/sambos

Juniorernas KM blev flyttat till nästa söndag.
 
Vinnare i KM för äkta makar/sambos blev:
 
Trond och Anna. Alla vet vilka dom är.
 
På andra plats kom Sandra och Lars. Sandra som charmar alla i golfrestaurangen. OK att det finns två Sandra som charmar alla i golfrestaurangen, men bara en som är sambo med Lars som tidigare på säsongen jobbade i golfshopen.
 
Övriga resultat har jag inte klart för mig. Men det var ovanligt få deltagare. Sex par om jag inte läst fel.
 
Nästa år blir det kanske en tävling med fler deltagare om man även tillåter mixade lag utan krav på att man bor på samma adress...
 
KM för herrar och damer äger rum på söndag.
 
Väldigt få anmälda så här långt, men det kanske beror på att det bara är annonserat en slagtävling och ingen extra poängbogey som förr.
Det är ju rätt att klubbmästaren ska utses bland de duktigaste golfarna på klubben, men det var festligare förr när det var en poängbogeytävling samtidigt.
 
Minns de roliga dagarna när vi fick spela två rundor första dagen och en finalrunda dag två. Då var det nog 30 - 40 herrar som tävlade och 15 - 20 damer. Det kanske var fler deltagare, men jag minns att det kryllade av golfare på banan, vid resultattavlan och vid prisutdelningen.
 
Och jag hade i några år ett personligt mål med de tre rundorna på två dagar. Jag försökte på den tiden komma under 300 slag på tre rundor. Var nära någon gång, men det lyckades aldrig.
 
Nu ser det ut att bli en eller ett par damer och en drygt handfull herrar.... men det är ju några dagar kvar för anmälan.
 
Längtar tillbaka till gamla tider då KM var ett arrangemang med stor uppslutning och ivrig publik som studerade inspelen på hål 18 när ledarbollen kom in.
 
För att inte tala om utslagen från vit tee på hål 10. Vit tee var placerat på gräskullen mitt i rondellen. En hel del publik utanför avspärrningarna. Jag skickade första bollen rätt in i huset där man tankar vatten och tvättar klubbor. Bollen studsade mellan golv och tak och publiken skrattade diskret och vänligt när jag sa att jag dömde ut bollen.
Nästa utslag var nog det längsta golfslag jag gjort i min golfkarriär. Spikrakt och långt förbi 150-pinnen på hål 10.
Applåder från publiken. Det var på den tiden när jag inte bara visste hur man gör, utan då och då kunde göra det också. Jag vet fortfarande hur man gör, men kan inte längre göra det.
 
Nu ser KM mest ut som en privat uppgörelse mellan en liten lokal elit. Som att det är ett besvärligt måste att utse klubbmästare varje år...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0