Golfbanan i Idre.

En golfbana utöver det mesta när det gäller golf och utmaningar. Och en skön upplevelse i naturen utan trafikbuller, skorstenar, hustak eller kraftledningar inom synhåll.
 
En suveränt trevlig restaurang med härlig personal och en förvånansvärt excellent golfshop i jämförelse med många andra golfbanor långt från tätorter.
 
En vacker bana med många till synes smala hål som oftast är väl åtskilda mellan tallarna.
Men hålen är inte så smala som de ser ut från tee.
 
Alla hål är olika. Det gör att man aldrig tröttnar på att spela banan.
 
Hål 18 sett från green. Par 5 där bilden visar fairway i bakgrunden där utslaget bör ligga. Om man inte är bogeyspelare som jag. Kan i lyckliga stunder ligga nedanför den upphöjda greenen på tre...
 
Hål 16 upplever många som jobbigt. Jag är en av dom.
Spelas bäst tidigt på våren eller sent på hösten. Då sjunger det härligt i isen när man studsar över.
 
Men skämt åsido, hinder framför ögonen ställer till det för många golfare. Det är bara knappt åttio meter över vattnet när man lyckats ta sig dit på två slag.
Knepigare för de som vill skicka andra slaget över vattnet från mer eller mindre sneda lägen som kräver en carry på drygt 160 meter. Men många lyckas.
 
En vacker och kanontrevlig golfbana är det i alla fall. Värd ett besök.
Speciellt nu efter ett par års dåligt rykte på grund av två jobbiga vintrar med is över hela banan. Ett problem som var tillfälligt och nu är det bara övningsgreenen som är lite fläckig.
Fläckar som inte märktes när vi hade kortklippt och vältat inför RM far och son tidigare i år.
Då rullade det hela vägen precis som man tänkt, och lite till ibland.
 
Bild från green på hål 10.
 
Bild från hål 10 lite före green. Hål 16 (och en skymt av 15) i bakgrunden.

Alla utom den sista bilden kopierade jag från golfklubbens vinjett. Gissar att Nisse tog de bilderna och tycker att det är OK att jag kopierar och klistrar.
Men den sista bilden är min, och den finns sedan några år på Google Earth om man zoomar in Idre och råkar hitta en markering för bilder av Ulfbj. Finns roliga bilder från Chocken på Idre Fjäll, Golfbanan, och Knappgården.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0