Mycket gjort idag

Men det finns mer att göra. Mycket mer.
 
Jag tog en promenad ut på golfbanan för att se hur rissamlandet fortskrider och tänkte att jag skulle locka med någon för att försöka gräva fram de aluminiumrör som Wollert skänkt till antennmaster.
 
 
Egon körde timmer åt ett håll och ris åt ett annat.
 
Men det var många fler på plats. Inge, Alf och Alf, Pipa och Gunnar och Anders.
 
Jag ville inte störa dom i sitt slit utan ringde Erling för att se om jag kunde få hjälp med att eventuellt gräva fram rören vid Wollerts garage.
 
Erling kom som ett skott, och vi åkte ut till garaget för att se om vi kunde flytta på det som låg ivägen.
Först tyckte vi att det behövdes en motorsåg och en gaffeltruck, men hur det var så plockade vi undan det ena efter det andra och fick fram rören bit för bit.
 
Sporrade av våra framsteg så gick vi till botten med det hela. Ursäkta Wollert om det blev lite rörigt för att få fram rören...
 
Erling mäter. Drygt 5 meter. Perfekt!
Tack Erling och tack Wollert!
 
Och tack Alf S som ringde när han avslutat risbärandet och frågade om jag behövde hjälp, men då hade Erling och jag redan grävt och spettat loss rören.
 
Senare hälsade jag på hos Stråken för att diskutera jordning och åskskydd. Det var nyttigt.
Men den biten får vänta till våren. Det lär ju inte bli så mycket åska i vinter. 
 
Jag var också in på Grillen för en kopp kaffe med Erling och kunde ta en bild på en glad Thomas som fixade kamerafästet. Vid leveransen hade han blommiga shorts eftersom han kom direkt från ett pass i gymmet...men den bilden lyckades jag slarva bort.
 
Så vi tog en ny bild av överlämnandet idag - utan blommiga shorts...
 
När det gäller behovet av trädfällning på golfbanan så kan det här kanske räcka som förklaring.
Det här är en grov tall (cirka 3 decimeter i diameter) som fällts intill, och söder om hål åttas green. Tyvärr missade jag att placera en måttreferens i bilden, men årsringarna går lätt att räkna. När banan byggdes var den ett frö eller en liten planta på max två decimeters höjd. Troligen inte ens ett frö...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0