Regnig golftävling idag

Spelade i par med Agneta och vi fick en tung start med 0 poäng efter två spelade hål.
Både Agneta och jag hade hyfsat bra utslag på första hålet. Agneta slog ett skapligt andra slag kort om högra greenbunkern. Jag knackade ut mitt andra slag kort i skogen till vänster trots bra läge för att nå green på två... när vi så småningom var på green så puttade vi illa...
 
Det gick bättre för våra kamrater i bollen. Inge började med en Birdie och fortsatte med ett Par.
7 poäng efter två spelade hål!
 
Resten av rundan gick mest ut på att försöka hjälpa Inge och Gunnel till seger genom att vara glad och ha kul trots envisa små regnskurar blandat med smått regn...
Bild från hål 13 som kanske illustrerar att det var regnigt och deppigt för fotografen.
Inge har ett kul paraply. När han promenerar så rör sig duken upp och ner som på en manet eller annat vattendjur... ser kul ut.
 
Den där backen från hål 12 upp till tee på hål 13 tycker jag är en riktig utmaning när man gjort ett dåligt resultat på hål 12.
 
På hål 16 hade alla problem - mer eller mindre. Alla tvingades chippa ner till "Havet" för att gå över på tre slag. Gunnel och jag sänkte bollar i vattnet men Inge var på green efter fyra slag. Agneta fick ett besvärligt läge på andra sidan...
 
Bollen landade på andra sidan i hörnet vid vägövergången men studsade tillbaka ner i slänten mot vattnet.
 
Nästan omöjligt läge, men va f-n...
Det visade sig vara ett omöjligt läge...
 
Inge var på green efter fyra slag och hade en jättelång putt för Par och en öl från Knappgården.
Jag ville inte störa honom med att berätta vad putten handlade om eftersom vi spelade en golftävling där Inge och Gunnel så här långt hade bra resultat...
Inge puttade kort och missade andra putten. Andra hålet med bara 1 poäng för Inge (och Gunnel).
Vi andra plockade upp och streckade hålet före green.
 
Jag påminde Inge om att han missat en öl på den putten, och han skrattade och sa att jag naturligtvis skulle ha berättat det innan han puttade. Vi hade kul!
 
På hål 17 fick vi se två Par. Inge låg fyra meter bakom flaggan på utslaget och jag låg kort om green men puttade på hålkanten för en Birdie. Två Par blev det.
 
Inge avslutade med Bogey på hål 18 där Agneta hade ett kanonutslag och ett perfekt andra slag.
Jag anar att Agneta kände precis som jag. "Nu är vi snart hemma och det kommer andra dagar med kul golf..."
 
Vi hade härlig underhållning medan vi spelade. Hördes visserligen bara från hål 13 och 18, men ändå - på hål fyra, fem, åtta, elva och fjorton kunde man ju låta sig inspireras av musiken på toaletterna.
 
Niss Olsson underhöll från gårdagens partytält.
 
Mina trevliga spelkamrater i bollen efter slutförd runda i en hel del regn.
Inge och Gunnel hade 42 poäng och det räcker sällan till seger i Bästboll, men nu var det så få deltagare att det förhoppningsvis räckte långt.
 
Pipa, Gunnar och Hasse lyssnar på Niss och funderar över vädret. Hasse skänker nog en tanke till hustrun Gittan som är ute på banan och har flera hål kvar att spela i smått regn som hotar att öka.
 
På väg till parkeringen mötte jag...
... Arne och Vicky som kom för att möta Angela i regnet.
 
Jag avvek från prisutdelninge för att kika på trav.
 
Helt i onödan visade det sig. Hur kul är det att ha fått in tre spikar när det är favoritvinster i nästan alla lopp? Men man ska inte klaga när man prickar alla sju i ett blligt och reducerat system som visserligen inte gav sju rätt på grund av villkoren i reduceringen, men ett gäng rader med sex rätt och häften av pengarna tillbaka inför nästa omgång.
 
Kan tänka mig att många som spelat Harry för en femtiapp fått en vinst på ett par tusen.
 
Kul att spela för 50 kr per person och få tillbaka 40 kr. Billigt nöje blir det i alla fall om man ser trav som ett nöje och inte ett lotteri.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0