Uffeb i Fjätervålen

Visserligen igår, men idag hittade jag en bild på mig på webbkameran i Fjätervålen...


Jag promererade in genom vändkorset utan problem eftersom jag hade liftkortet i fickan.
Skulle bara låna en tändare av liftpersonalen. Efteråt kom jag på att man sparar bilder varje timme från livekameran på webbkameror.se. Det brukar ske några (6 )minuter efter hel timme.

Idag gick jag in och tittade på bilden från igår vid 13-tiden. Jag fanns inte med. Men när jag klickade på "störst bild", så var den tydligen tagen någon minut senare eller tidigare, och där fanns jag med.
Lustigt tycker jag.

Från den sortens bilder till andra bilder.

Hälsade på hos "herr G" i ateljén idag.


Arne pekar på en liten kvinna uppe i överkant på målningen... nej inte alls, det är kamerablixten som ger ett märkligt blänk i målningen. Han berättar bara hur han ändrat färgnyans i överkant på målningen.

 
En stor målning som kanske blir klar till midsommar utvecklas hela tiden i små steg.


Tyvärr en suddig bild på en målning som har ett tredimensionellt djup så att man vill gå fram och känna på den för att övertyga sig om att det inte är en skulptur. Jag ska försöka ta en skarp bild en annan gång. Jag har aldrig sett en så tredimensionell målning på en platt duk.

Jo förresten, det har jag.

Här är ett exempel


En slät vägg?  Länk till fler http://www.youtube.com/watch?v=mfDLTHo0xKQ

Jag har också sett härliga timmerväggar i ett konferensrum på Storsätra fjällhotell, och en kvarglömd handduk på ett räcke i en hotellkorridor. Jag tror att Rigmor i Särna har målat, men är lite osäker...
Trompe l ´Oeil tror jag konstformen kallas...

Jag provade själv för många år sedan med enklare medel. Jag minns att jag försökte teckna ett trasigt och skrynkligt papper på ett slätt ark med bara en blyertspenna. Gick väl sådär...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0