Ateljébesök med mera...

Hälsade på hos Arne i ateljén...


"Våroffer" heter målningen som Arne håller på att måla om...

Våroffer är en modernistisk balett komponerad av ryske kompositören Igor Stravinskij. Den uppfördes ursprungligen i Paris den 29 maj 1913 med den ryske koreografen Vatslav Nizjinskij av Ballets Russes. Scenografin och kostymerna var utförda av Nicholas Roerich. Baletten upplevdes som så annorlunda och provokativ för sin samtids publik att den vid uruppförandet orsakade tumult i salongen till den grad att polis fick tillkallas.


En annan lite större målning som till sommaren antagligen kommer att hängas på utsidan till Arnes garage. Skulle den försvinna därifrån så är det kanske läge att tillkalla polis...

Senare träffade jag Birger med fru och granne som skulle proviantera i Idre efter en fisketur.
Jag vet i alla fall att dom inte skulle köpa fisk...


Birger ska lite senare i vår resa med Fredrik och gänget för att spela golf i Turkiet.

Straxt därefter träffade jag Staffan Derning som berättade att det nu finns ytterligare en nedfart i Topphedenbacken på andra sidan liften.
Han beskrev också planerna på sammankopplingen med Idre Fjäll där det återstår en knapplift mellan nedre Väst och den trestol som Himmelfjäll ska sätta upp för transport över vägen och en bit upp mot toppen på Himmefjäll. Där blir det sedan några knappliftar för vidare transport till toppen och flera nedfarter, som också ansluter till befintlig lift i Topphedenbacken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0