Nu går mina tankar till Vicky..

 ... och till Dina i Örebro.
Nyårssmällar redan nu.
 
Det blir en lång helg för många hundägare.
 
Fattar inte varför det som förr var ett firande av det nya året klockan 12 har flyttats fram till varje dag och kväll bara för att det är semester. Hörde till och med ett antal smällare på julafton.
 
Det enda positiva är väl att det kanske är slut på smällare på nyårsdagens morgon.
Jag gillar ett vackert fyrverkeri, men att höra meningslöst pangande i många timmar efter att det nya året redan börjat är trist.
 
Lika trist som pangandet dagar i förväg.
 
Uppdatering:
 
Jag fick en kommentar till inlägget igår. Den kan läsas om man klickar på kommentarer, men det är ju inte många som gör så därför visar jag den här också
 
"Postat av: Vickys matte

Tack för att Du skriver om hur rädda en del hundar blir av smällare. Det smällde en kväll och Vicky gömde sig under sängen, Problemet blev att få ut henne. Har aldrig förståt hur man kan bränna tusentals kronor på några minuter, istället för att använda pengarna till något annat.Fyrverkeri är vackert som Du säger i ordnade förhållande, och bestämda tider så vi kan åka bort ett tag.Ge hunden medicin en timme före, hur skall jag veta när dom smäller hela dagen. Såg ett program från Norge, där uppmanas folk att bojkotta affärer som säljer fyrverkeri.Jag undrar!!!¨"

 

Nu är det lugnt och jag hoppas kunna sova lugnt utan att väckas av ovidkommande smällare.

Men som jag sagt tidigare så är det mina erfarenheter av hundar som mår väldigt dåligt av smällare och blixtar som jag  tänker mest på.

Ett ståtligt fyrvekeri vid tolvslaget på nyårsafton är ju OK. Men diverse smälllande kors och tvärs och här och där borde inte vara tillåtet. Tycker jag.

Uppdatering 2

Fick också en kommentar från Dinas matte i Örebro såg jag långt senare

 
 

Kommentarer
Postat av: Vickys matte

Tack för att Du skriver om hur rädda en del hundar blir av smällare. Det smällde en kväll och Vicky gömde sig under sängen, Problemet blev att få ut henne.
Har aldrig förståt hur man kan bränna tusentals kronor på några minuter, istället för att använda pengarna till något annat.Fyrverkeri är vackert som Du säger i ordnade förhållande, och bestämda tider så vi kan åka bort ett tag.Ge hunden medicin en timme före, hur skall jag veta när dom smäller hela dagen.
Såg ett program från Norge, där uppmanas folk att bojkotta affärer som säljer fyrverkeri.Jag undrar!!!

2012-12-29 @ 10:11:36
Postat av: Anonym

Tack för omtanken! Vi bävar redan men jag tyckte nog, vill jag i alla fall tro, att man skjuter lite mindre i vårt område. Men tyvärr är det inte mycket som behövs för att Dina ska bli rädd. Vi får besök av två vovvar till på nyåret, varav en är rädd. Nu hoppas vi att den orädda ska ingjuta mod i de rädda. Men risken är stor att alla tre blir rädda. Gitt nytt år önskar vi dig i alla fall från Örebro!


2012-12-29 @ 11:51:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0