Golfbanejobb i dag också

Några startade redan när det var minus 25 och nu är det inte mycket ris kvar att samla, forsla undan eller bränna.
 
Inge och Gunnar var välklädda och hade slitit några timmar i kylan. Nu var det nog bara minus 12 trodde dom, men det var nog nästan 18. Träffade dom någon timme efter lunch när det var dags att åka hem till värmen i Särna.
 
Få från Idre by har ställt upp såvitt jag kunnat se. Mest folk från Norge , Särna och Idres utbyar. Men det beror antagligen på att informationen inte gått fram. Facebook är nog ingen bra informationskanal för oss pensionärer.
 
Jag släpade några grenar vid övningsgreen i början, men prioriterade därefter projektet med webbkamera på banan. Och där går det också framåt med hjälp av tillfälliga lösningar från hjälp som dyker upp.
 
Roland fikade på Grillen och hade kopplat släpkärran som tidigare fungerat bra för att transportera ut masten för kameran.
 
Så jag nämnde liksom i förbigående, att jag hade behov av en ytterligare liten transport...
 
Här susar vi förbi Grillen med två aluminiumborrör som Wollert skänkte och Erling hjälpte mig att gräva fram.
 
Roland hade kopplat på släpet för att ta in det i värmen och pyssla lite inför besiktningen imorgon, men han tyckte att han kunde ställa upp en vända.
 
Vi hade varningsflagga i form av en kasse från Idrebua (kunde lika gärna ha varit en konsumkasse), men sista backen upp till verkstaden var för halkig så vi lastade av där. Men tack Roland.
Jag bjuder på en kopp kaffe och kanelbulle på Grillen någon dag framöver.
 
Två nya och längre alternativa master på plats för nätverket till verkstaden. Återstår montering av väggfästen i en knepig plåtgavel. Där hoppas jag på hjälp av Classe framöver, men å andra sidan är det inte jättebråttom med den biten. Inte mer än att det vore bra att få testa hela installationen innan garantitiden går ut på de olika delarna. Dessutom är det smart om Peter kan få jobba klart alla bitarna när han är på plats.
 
Förutom antennen vid verkstaden så saknas en liten kontakt i ena kabeländen för webbkameran och en tillgång till shoppen när vädret blir något mindre svinkallt.
 
Men att ha fått alla långa grejer på plats känns som ett stort steg framåt!
Inte så lätt att fixa själv utan dragkrok på bilen. Tack och bock igen Roland.
 
*   *   *
 
När det gäller byte av kabel i kameran så stannar min händighet vid två gummipluggar som täcker de två skruvar som behöver lossas för att få ut kameran och byta kabel. Vattentätt ska det vara.
Hade det varit min egen kamera så hade jag bara petat loss dom med en vass skruvmejsel eller kniv, men nu är det inte så. Dessutom är båda pluggarna markerad med en pil som pekar mot ett speciellt märke i kamerahuset.
I dokumentationen till kameran finns all information om hur skruvarna lossas och hur kabeln ska anslutas, men inga bilder eller information om de två gummipluggarna... (även om de tycks vara lätta att peta loss)
Överlåter den operationen till leverantören av kameran.
 
Men det ska bli kul att snart få se de första bilderna från kameran, även om de inte omedelbart kommer att dyka upp på nätet för allmänt beskådande.
 
Den kameravy som är tänkt, och som nuvarande objektiv erbjuder, är nians green och tians fairway upp mot green. Med fokus på tians green förbi "Norskhålet".
 
Eventuellt kommer kameran då och då visa en tom fairway med en samling bagar och vagnar vid stupet ner i "Norskhålet"... ;.)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0