Kul golf idag.

Vi gick ut före ett stort gäng från Leksand som startade sitt golfande med lunch.
 
Vi som spelade var Nigel, Alf, Ulf - och Morgan som dök upp utan spelpartner.
Jag hade tänkt boka in Erling, men han läser inte mail varje dag.
 
När vi skulle ut så var golfbilen som jag bokade i lördags uthyrd till Leksandsgänget, men Fredrik löste det smidigt genom att hyra ut Pipas bil.
 
Lag Nigel och Ulf fick en dålig start, men det gjorde även lag Alf och Morgan. Lika efter två hål.
 
I första tallen mitt i fairway på hål 2 hängde något som såg ut som en jättestor fladdermus...
Undrar hur det hamnade där? Det blåste ju ganska frisk motvind på hålet när vi spelade, så det är ju möjligt att det hamnat där av naturliga orsaker, annars kan jag tänka mig en frustrerad golfare som medvetet skickat upp det sönderblåsta paraplyet i tallen. Men det är mindre troligt eftersom vi golfare i allmänhet sällan blir frustrerade... ;-)
 
Efter några fler spelade hål hade lag Nigel och Ulf problem. Vi låg 5 under efter sju spelade hål!
Och det berodde mest på att vi spelade usel golf. Inte för att förringa Alfs och Morgans golf, men jag hade 2 poäng efter sju spelade hål. Ny lägstanivå för mig. Nigel hade drygt dubbelt så många poäng.
 
Men efter nio spelade hål var vi bara tre hål back.
 
På hål 12 kände nog Nigel att vi hade något på gång, och lånade kameran han skänkt mig för att ta en bild på Morgan, Alf och Ulf.
 
Nigel tog även några bilder på mig när jag skickade iväg en hyfsat bra drive på hål 12. Jag var noga med att få en bra avslutninspose på svingen, men Nigel knäppte när jag laddade... men jag tror att avslutningen såg bra ut eftersom det var min bästa drive på det hålet för i år...
 
Så småningom var vi ikapp och ställningen var "All Square" efter hål 15.
 
På hål 16 instiftade Nigel ett enklare pris än vanligt. Knappgården var ju tidigare hålsponsor och då kunde den som spelade med Nigel eller mig få en flaska Champagne för en Eagle eller en flaska vin att dela på för en Birdie och en öl till den i bollen som gjorde Par på hålet.
 
Idag gällde en öl för en Bogey.
 
Tre av oss fick problem med "Havet". Alf låg i ruff på kullen till höger men tog i...
 
Alf nådde precis över men studsade vänster och stoppades troligen av den gulröda dubbelpinnen från att rulla ner i sidovattenhinder.
 
Tredjeslaget blev en lätt duff och bollen i vattenhindret.
 
Dropp för fyra och femte for iväg bra. Sjätte på green en halv meter från flaggan. Kunde ha varit fjärde nära flaggan...
 
Vi delade hålet, men förlorade de två sista. Lag Alf och Morgan vann alltså med två upp när det var färdigt på artons green.
 
I poängbogeyn delade Alf och Morgan förstaplatsen.
I Köpenhamnaren delade Nigel och Ulf förstaplatsen.
 
*    *    *
 
Lite annat före golfen...
 
Jag har sett från balkongen att det byggts ett hus uppe på höjderna på andra sidan Idresjön, så idag tog jag en biltur uppför vägen mot Gammelsätern.
 
Det lutar mer uppför än man tror där borta i skogen... (om man aldrig varit där).
 
Det fanns många tillfällen att åka högre upp med bil eller ta en kort promenad till fots, men jag hade ju en tid att passa. Men hur som helst fick jag en ny vy över Städjan och Idre Fjäll. Uppifrån de skogklädda höjderna som är i blickfånget från min balkong.
Härlig trakt att bo i. Men långt från barn, barnbarn, syster och skärgård...
 
Men imorgon blir det inga utflykter i terrängen. Det blir kul golf i terrängen med trevligt sällskap.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0