Det vita är tillbaka...

Balkongbild från i dag tidig förmiddag


Ja det är ju inte ens mitten av April, så varför inte...


För besökande utförsåkare var det nog ett blandat mottagande, men hellre snöglopp och skidåkning än bar backe och farligt brännande sol - i alla fall när det var skidåkning man ställt in sig på.


Uteserveringen vid Charlies bjöd på musik med inspirerande rytmer. Den här lille knatten dansade hela vägen förbi i knappliften. Tyvärr syns inte solodansen på en stillbild...


På väg ner från Idre Fjäll.
Efter en längre tid med snöfria vårvintervägar så blev det plötsligt lite knepigt med sommardäck som en hel del turister har nu. Men som tur är fryser det inte på i natt.


Vit parkering vid golfbanan.


Vit tee hål 10

Efter allt detta vita besökte jag Arne ...


... för att få lite färg, och lite struktur på tillvaron.


Se där, en suddig bild av en målning som tidigare var nästan helt vit!

Förlåt mig för att jag visar hur du målar och ändrar Arne!

Hur som helst inspirerade det röda till att redan i dag ta en tur till Sälen för att leta ut något gott rött vin till nästa helg. Vilket gjordes.

(Vi försöker samordna den sortens resor eftersom leveranser till Konsum i Idre kan ta allt mellan 2 och 5 dygn beroende på vilken veckodag och vid vilken tid man beställer.

MYCKET SNOPET för turister som anländer en onsdag eftermiddag, och ska åka hem på söndag kväll. (leveransen kommer tisdag eftermiddag veckan därpå).

MEN det ska ju bli en Systembutik även i Idre bara någon ställer upp med en tillräckligt stor lokal.
Vilket skämt! Är det någon som sett skrubben på Konsum där det förr levererades dagen efter från butiken i Älvdalen. Nu har butiken i Älvdalen flyttat och krympt till en stor korvkiosks format.

Kan det vara så att det vanliga käbblet i den avlånga kommunen Älvdalen snart är utan vare sig Bank, Post, Kollektivtrafik, Skolor, Apotek, Äldreomsorg, men också service till turister?

Bitvis var det snöslask på vägen, och på hemvägen såg jag spår efter ett spektakulär dikesbesök i en moddig vänsterkurva.
Ner i diket, upp i slänten, ner i diket, upp på vägen, ner i diket, upp i slänten, ner i diket, fram i diket hit och dit, och upp på vägen - och bara spåren kvar.
Kanske var det en bärgningsbil som räddade upp bilen på vägen...

Jag vägrar att stanna i en moddig kurva med dålig sikt för att ta fram kameran, men jag lovar att de hjulspåren nästan är värda ett studiebesök. Men antagligen har de smält bort nu.

Snön här i Idre by har snabbt övergått i barmark.


Men full fart bland glada turister på fjällen här uppe om det dyker upp lite sol till den snö som finns där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0