Några bilder från middagen i lördags.

Jag var ju inte med, men Ann och Jan hjälpte mig att få några bilder. Tack!


Vår trubadurfavorit Niss Olsson underhöll, och jag hörde från många som aldrig upplevt Niss, att det var helt underbar musik och mycket humor och alltså STOR underhållning!


För att inte tala om maten som tydligen också var en fullträff!

Två andra fullträffar som fick pris under kvällen var Anki och Ann.


Ann vann närmast hål i lördags.


Anki vann längsta drive för damer i lördags (men också i söndags)


Anki och Gunnar njuter av maten och Gunnar är jättestolt över sin frus klipp med drivern.
Gunnar spelar bara med järn från tee, och det kan ibland kännas jobbigt för kamraten Ulf som slår kortare eller mer snett på nästan varje hål oavsett vad jag använder för klubba. :-)

Dessutom brukade vi alltid ha en extra tävling från röd tee på hål 12 när det var tomt bakom oss.
Jag tror att det var på Ankis initiativ, och vi trodde alltid att vi skulle vinna över Anki.
Jag har ingen statistik från de tävlingarna, men jag tror att Anki vann varje gång... jag tror i alla fall att om jag någon enstaka gång var längst, så hade Ankis boll rullat in i ruffen, Gunnar slagit out of bounds nära verkstaden, och jag hade duffat utslaget och haft turen att stanna på fairway i höjd med första bunkern.. ungefär.  


Håkan och Ingrid njöt också av maten, trubaduren och umgänget på kvällen.


Trond var där och assisterade Fredrik inför utdelningen av kvällens två priser.
Jag kan ana att han drog en eller annan historia från golfvärlden som lockade till många skratt.

Om jag inte minns fel så kom Trond och Jocke trea i tävlingen så småningom.
Bra gjort av två grabbar med ett hcp som kräver Par på alla hål utom 4-5 stycken för att få 2 poäng.
Jag tror att dom hade en enda fyrpoängare på två dagar (vilket innebär Eagle på något hål eller Birdie på hål 6, 8, 15, 16  typ...

Jag skulle tippa på en Eagle på hål 12 eller Birdie på något av hålen jag nämnde.
Men eftersom dom hade några 1-poängare så hade dom säkert helt säkert fler Birdies och bra många Par.

Poängbogey är en ganska kul tävlingsform eftersom både elit och nybörjare kan spela samma tävling.

Men som nybörjare bör man vara försiktig med att slå sig för bröstet för att man lyckas få jättebra poäng trots många streckade hål.

En duktig golfare undviker att strecka hål. En nybörjare kan göra massor av misstag och ändå ha chansen att rädda 1 poäng på varje hål. D v s om man glömmer det som varit och försöker rädda det som går genom att spela fram och i hål på minst antal slag.

Men jag minns hur det var under de första åren jag spelade golf. Ett streckat hål upplevdes inte som ett problem eftersom de tre föregående kanske skramlat ihop 3 + 2 + 4 poäng...

Jag har under hela mitt golfliv bara spelat en runda utan att strecka ett enda hål, men trots att det hände i år så har jag nu ett hcp på c:a 18, trots att jag var nere på c.a 14 för några år sedan.

En sak till om hcp-systemet (eller två).

När jag började golfa i Mora så handlade utbildningen mest om hur man uppträdde på banan tillsammans med andra golfare. Men visst fick träna på att träffa en golfboll och att putta rimligt bra. Vi fick också lära oss att spela bollen som den ligger men att det fanns ett par, tre undantag där man kunde droppa, spela om, eller helt enkelt plocka upp bollen och ge upp för att man inte kunde få poäng eller håla ut på färre än fem slag över Par om det var slaggolf.

När vi fattat de ganska logiska reglerna så fick vi provspela några hål och därefter börja med hcp 54. Tre extra slag per hål för 2 poäng alltså. Gissa om man gjorde snabba framsteg i golfandet utan att vara ivägen för bakomvarande. Sänkningarna kom nästan varje golfrunda trots att man kanske plockade upp och vandrade vidare på vart tredje hål...

Det nya systemet där man inte anses vara golfare innan man nått hcp 36 känns nog för många som en stor mur mitt framför nosen redan på första tee. Inte bra tycker jag. Det kan också orsaka långsamt spel eftersom de som desperat jagar för att komma över 36-muren ibland uppfattar en sällskapsrunda som ett stressigt examensprov.

Och det vet alla hur det går i golf om man är stressad. Då går det inte bra.
Man kan spela usel golf utan att vara stressad, likaväl som man kan spela bra golf under press, men för en nybörjare går det knappast bättre med press eller stress.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0