"Toppstugan" och nya nedfarter i Ost...


Det tar sig...

Men mest är jag nog nyfiken på de nya nedfarterna i Ost. De blir nog grymt bra om man gillar att försöka åka på skär hela vägen och uppleva lite fart och en brinnande känsla i lårmusklerna när man är nere.

Jocke berättar på Fjällbloggen.



Hej Jocke.

Hur går det med golfbanan då? Ska vi satsa på den också, eller stötta Himmelfjäll med både golfbana och ny skidåkning?

Skämtar lite, men visst är det tråkigt att golfbanan hamnat i någon sorts stillestånd efter att först Älvdalens kommun inte fattade vilken tillgång det var, och därefter några lycksökare trodde att det fanns vinster att hämta utan att ha förstått vad Idrefjällens golfbanas goodwillvärde bestod av.

Att det löst sig med samarbetet med Himmelfjäll långt om länge är kul. Att det tagit tid är ju naturligt. Utan nya nedfarter på Himmelfjäll så är det naturligtvis av noll intresse för en befintlig skidanläggning, med mängder av eget boende, att investera i mer lättillgänglighet för boende utanför anläggnngen. 

Men nu ser jag fram mot att få se de nya nedfarterna på Himmelfjäll också. Lite ändringar i de ursprungliga planer som de amerikanska arkitekterna skissade blir det som jag har förstått. Och troligen bättre, eftersom det handlar om att utveckla i steg - och i rätt steg.

Hoppas att utvecklingen av vår nuvarande golfbana också sker i steg - och rätt steg.

Nytt hotell och Spa lär ju inte vara det bästa första steget som jag ser det. Men enligt ryktet så har Älvdalens kommun redan styckat av en tomt för hotellbygget. Och då kanske de som redan investerat försöker få tillbaka mesta möjliga av sina investeringar genom att investera mer i tomten än i en utveckling av golfen i Idre.

Jag spekulerar och tycker, men vad annat kan man göra i brist på information.
Hoppas att allt går bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0