Golf idag, men Nigel tvingades lämna återbud

Spelade med Jan-Erik och Alf.

Idag gick det sakta. Två banvärdar kom till hål fem när vi var där och sa hej. Enligt mitt schema låg vi just då 20 minuter sent mot en sluttid på 4:40. Men det var ju bollar på alla hål runt omkring.

Det dom inte såg från sin golfbil var att det var en lucka på hål 7.
Där var en boll på green, samtidigt som ingen var färdig att slå ut på hålet, och hela fairway var tom... På ett Par 5-hål ska det normalt vara en boll på green, en på fairway och ytterligare en på tee när det är fullbokat och rullar på.

Det är 9 minuter mellan bollarna och där fattades två bollar = 18 minuters försening redan efter 5 hål.


Men vi fick ju gott om tid att umgås. Alf och Jan-Erik på hål 7.

När vi kunde slå ut på hål 10 hade det gått tre timmar... men vi fick ju då och då umgås trevligt med både bollen framför och bollen bakom.

På hål 16 hade Jan-Erik lång Birdieputt för en Vinflaska i belöning från Knappgården! Den blev lite kort, men Parputten för en öl fanns kvar.

Jag fick tillstånd att fotografera...


... och bollen slank i!  Jag var lite orolig för att bollen skulle ha försvunnit ner i hålet när jag knäppte, men jag fick bilden precis när bollen tippade över kanten.


Rekordmycket bilar på parkeringen. Kul.

Golfrundan tog 5 timmar och 35 minuter.
Och det kan man inte skylla på att det är fullbokat eller att några spelar ovanligt långsamt på vissa hål. Man kan inte heller skylla det på att vi har en del jobbiga backar att släpa sig uppför.

Jag är övertygad om att ingen fyrboll på banan idag hade spelat rundan på över 4 timmar och 45 minuter om dom spelat ensamma på banan och tagit brukliga 10 minuters rast efter 9 hål.

Men få klagar eftersom dom inte ser att det uppstår luckor mellan bollarna någonstans och speciellt vid fikarasten där många väntar in bakomvarande istället för att slå ut när det är ledigt på hål 10. 

Däremot hör jag besökare som klagar på att det är för tätt med 9 minuter mellan bollarna.
Vilket är helt fel. Det handlar INTE om att ha längre avstånd mellan bollarna.
 
Efter golfen var jag hos Ahmet på Grillen och åt Rödspätta och skulle se hur hästen On Track Piraten, som Ahmet är delägare i, skulle trava för att vinna 200 000 kr till stallet.


Där träffade jag Roland som var deltagare i en kurs jag hade i Älvdalen för 12 år sedan.
Vi har inte setts sedan dess.

Jag träffade också Maj och Allan, och vi såg Piraten trava tillsammans med Ahmet.


Erik Adielsson körde Piraten lugnt i starten, men inför sista kurvan och gick han ut i tredje spår och tryckte på gasen...


I slutet av kurvan är han framme i slagläge...


... och blåser förbi...


... och vinner 200 000kr!


Ahmet blev både stolt och glad.

En läcker häst och en bra kusk och en trevlig delägare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0