Ofta bra golf idag...

... vi använder nu lägesförbättring på fairway för att få spela golf på gräs istället för packad blöt jord eller torr jord utan gräs.

Oj så mycket mer golflikt och roligt det blir. Och vilka små och lättlagade skador det blir på banan!

En personlig regel som varje boll själv kan införa, men som borde vara en obligatorisk lokal regel hos oss nu. Främst för att skydda banan från svåra skador, men också för att öka golfupplevelsen för våra gäster.

Jag vet inte varför det inte införts tidigare i år, men det finns ju många fler som dels har ansvar och befogenheter, dels större kunskap än mig om hur man hanterar den här sortens golfmöjligheter.

Jag spelade först 18 hål med Alf och Nigel, och nu när jag ändrat lie på mina järn med cirka 1 grad lyft av tån så går det bättre. Nej jag har inte köpt nya klubbor, jag adresserar bollen med tån 1 grad lyft. Med klubbhälen i marken alltså. Jag slår inte längre med järnen, men jag slår dom ditt jag vill och slipper tåträffar som sticker höger. Jo lite längre går dom också...

Efter nio hål var jag i ledning med 2 poäng före Nigel. Jag hade 19 poäng.

Alf gjorde ett snyggt Par på hål 10...


... och Nigel räddade en Bogey via bunkern.

Efter fjorton spelade hål hade jag 31 poäng!

Men Nigel gjorde Par på hål 15 och Alf Bogey. Båda fick 3 poäng och jag bara 1 poäng efter vattenbesök på utslaget.

Inför hål 16 med Knappgårdens speciella belöningar för bra resultat var Nigel fokuserad.





Och resultatet blev bra! Och så ska en avslutad golfsving se ut.

Nigel vann en öl på ett snyggt Par. Men eftersom han hade bråttom hem så skänkte han priset till Alf och mig.

Men eftersom även Alf hade bråttom hem så var det jag som fick njuta av Nigels Paröl i väntan på att Anki och Gunnar skulle anlända efter nio spelade hål, så att jag kunde ansluta.

Det blev alltså 27 hål idag.

De första 18 vann jag.
De ytterligare 9 vann jag också.

Och vilken härlig kväll! Inget regn under dagen, men en stilla och varm kväll med sol i trevligt sällskap utan stress och trängsel på banan är stor lycka. Trots en del skrattretande och intressanta greener.

På den nyöppnade greenen på hål 13 kunde man se alla möjliga kontinentalsocklar och världsdelar i ett hålpinat hav av sand. Jag puttade från Antarktis rakt över ett Indiska Oceanen och tvärs över Europa med flaggan någonstans vid högsta glaciären på norra Grönland...

Men vilken härlig kväll på en vacker bana "om man lyfter blicken" som jag hörde en gäst säga idag.

 
Jag gick som sagt nio till med Anki och Gunnar. Här njuter vi av kvällen och utsikten bort mot hål 16 över ett spegelblankt vatten.


Vackert? Jo. Vi hade tidigare sett något som såg ut som ett åskväder eller häftigt regn bortåt Fulufjället, men något regn vid hål 15 fick vi inte.


Alltså kom regnet vid 150-pinnen. Inte mycket, men det började precis där och upphörde när vi spelat klart.

När vi skulle åka hem och jag plockade efter nycklar till bostad och bagbod hittade jag inte mina nycklar. Jag letade i alla fickor i golfbagen och i bilen, men trodde att jag möjligen hade glömt dom i låset till bagboden.

Då får jag antingen ringa Kina och hoppas på att någon lämnat in dom, eller ringa någon sorts jour eller låssmed, eller sova på hotell och ta det imorgon - tänkte jag.

Av någon anledning var Jocke kvar i Golfshopen trots att klockan var närmare halv åtta.
Jag tänkte be honom ringa Kina, men han bara pratade i telefon och efter en stunds väntan gick jag in och hörde att han pratade med Trond, som ville veta om det var många ute på banan efter oss.
Jag gick närmade och svarade att det var lugnt efter oss - och fick se en nyckelknippa vid kassapparaten.

Min! Jag kastade mig över den och kände en stor lättnad.

Jag hade tydligen glömt den i ytterdörren till bagboden och Ingrid hade lämnat in den i shoppen vid lunchtid.

Nu ska jag aldrig mer ha golfnycklarna tillsammans med nycklar till vare sig bostad eller bil. Jag ska sätta en namnlapp på golfnycklarna med uppgift om hcp, mobilnummer och dagens starttid..
... nej inte riktigt så, men dom kan få ligga i bilen, och dom ska få en adress till ägaren. 

Och när det gäller "Lokal regel om lägesförbättring på fairway" så lär vi få vänta. Det räckte inte att föreslå det till medlemmar i styrelserna till Golfklubben eller Golfbanestiftelsen. Det ska lämnas som förslag på något annat sätt...

Kommentarer
Postat av: Joel

Hej!

Eftersom du verkar ha spelat en hel del på Idres golfbana tänkte jag fråga i vilket skick greenerna är i år? Jag har fått höra att de ha 2 hål där dom har provisoriska greener och att de andra också ska vara dåliga. Vad tycker du? Jag ska dit med några vänner och spela snart i början på sept och jag vill inte att dom ska bli besvikna.



Mvh

/Joel

2010-08-11 @ 16:24:12
Postat av: Uffe

Hej.



Vi har aldrig haft så stora problem som efter den här vintern, men förutom några riktigt dåliga greener så är det klart njutbart att spela golf här.



Men det kan hinna hända en del positivt på ett par veckor.



Och även om en del greener är svårputtade så har jag haft en runda med 37 poäng och några med mellan 32 och 34 poäng med mersmak. Och där jag tappat poäng så har det mest berott på misslyckade utslag... även om jag också ibland blivit lurad på en kort putt på grund av en tuva... men å andra sidan har ibland en lång och lite skev putt vinglat i...



Men jag ska återkomma med lite färska bilder till helgen. Antingen här eller direkt till dig.

Ulf

2010-08-11 @ 18:06:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0