Fortsatt låga moln och väntan på utförsåkning...

Imorgon är det premiär på Idre Fjäll. Längdspåren har ju fungerat i några veckor, men nu är det snart dags för utförsåkning.

Så idag blev det bara lite mer funderingar om fortsatta taktiska operationer när det gäller Forden och pyssel med Erlings bildarkiv och roliga tidningsurklipp. Och lite jobb med att kartlägga Leffes och Ankis hårt laddade hårddisk.
Och ett besök hos Arne och Angela.

Och Erling bjöd på lunch på Njalla. Idag var det en läcker blomkålssoppa och fläskpannkaka och sockerglacerad kassler med chaminjonsås och ett läckert salladsbord.


Nu är byggnadsstälningarna borta och ett nytt tak och nya takkupor för uthyrningsrummen är klara så när som på målningen.

Och Arne målar vidare...

En del av de här målningarna har ni nog sett tidigare, men nu hänger dom i nya kombinationer hemma hos Arne. Erling fastnade direkt för kvinnan med klotet, om ni fattar vilken jag menar. Den vill han nog ha hemma på väggen.

Och bland Erlings tidningsurklipp hittade jag det här från 1987...



Svårt att läsa texten i det här formatet, men det är Inga-Lill och Ingemar Axelsson tillsammans med Erling i samband med att Sporthallen på Idre Fjäll byggdes.

Kul tycker jag. Året efter invigdes Källarbackens Kafé i Kättbo där jag bodde på den tiden. Och serverade kaffe och bredde mackor på fritiden samtidigt som jag jobbade som datakonsultchef i Borlänge...
... och Anna var då 11 år och Per var 9 år... mina barn alltså.

En sparad och inramad prislista från Källarbackens Kafé 1988


Kaffe med bröd innebar obegränsat med kaffe, en hembakad bulle, hembakad sockerkaka av någon sort, och minst två sorters småkakor.

Jo det gick med vinst eftersom personalen jobbade gratis... Så småningom användes vinsten till att betala avtalsenliga löner och arbetsgivaravgifter till några tonåringar i byn.

Och det var kul att träffa alla nöjda gäster sommartid och under några få veckor med högsäsong vintertid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0