Superhet golf idag...

... men det var inte Erling och jag som bjöd på den. Dels var det vädret, men famförallt var det en ung Anders från Göteborg som slog imponerande fina golfslag och snitsade ihop 28 poäng på nio hål!

Han hade en Eagleputt på fem meter på hål två som "bara" resulterade i ett Par. Anders hade slutat spela golf för åtta år sedan, men återupptagit golfandet i år. Det här var hans femte runda efter omstarten om jag inte fattade fel. När han som en betydligt klenare yngling hade nått 20 i hcp så fick han nu alltså börja om på 36 efter åtta års paus. Före ronden idag hade han 34 i hcp och efter de nio hålen som han hade tid att spela är hcp nu 29. Kul att se!
48 slag brutto på nio hål. Motsvarar ungefär 19 i hcp på vår bana.

Erling hade 53 slag och jag 54...
Tog en bild på spelsällskapet på hål fem samtidigt som bevattningen var igång på sjuans green.


Min match mot Erling var spännande länge trots att Erling var 3 upp efter fem hål.
Efter hål tolv var vi lika i några hål och jag var 1 upp efter hål femton.
Dormy efter att Erling vunnit hål sexton och sjutton. Men Erlings inspel på hål arton låg betydligt närmare flaggan och han vann till slut matchen med 2/0. Avgjordes alltså, som oftast när vi spelar match, på hål artons green. Kul.

På fredag ska Erling och jag spela i lag i tävlingen Citroen Golf Tour. Det handlar om Bästboll, och jag roade mig med att räkna ut vår Bästbollscore från de två senaste rundorna...

Idag:  34 poäng. Kanske räcker för att undgå sistaplatsen.
Igår:   39 poäng. Räcker för att undvika sistaplatsen, men inte mer...

Vi är inget smart lag när det gäller Bästboll eftersom vi har samma hcp, och sällan briljerar med Birdie eller Par på olika hål. Om vi gör det så gör vi det på samma hål.

Men det är kul att spela golftävlingar. Det kanske finns ett jumbopris i form av en golflektion?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0