Golf med regnavbrott idag.

Jag spelade med Erling, Alf och BjörnE.

När vi var på hål sju började det regna och första åskmullret kom tidigare än väntat och i söder. Det regnade ganska försiktigt på oss, men man kunde höra dånet från det annalkande skyfallet.

Vi tog en paus under tak vid "Halvvägshuset" bredvid hål åttas tee. Där blev det straxt fullsatt och det mullrade på i väster och i nordost.

Vattnet steg på gångstigar och på fairway, men efter några långa minuter så minskade regnet och upphörde helt för en kort stund. Åskmolnen hade som oftast dragits upp över fjällen i nordost och nordväst efter sin debut neråt Fulufjället. 

Min bag hade i alla fall paraply en stund. Nu var det ju en kö av bolllar som skulle vidare på hål åtta, och vi släppte först iväg en tvåboll med Putte och kompis när det började regna igen. Vi såg att dom hade stora problem på hålet och Erling tänkte gå hem, men då upphörde regnet och Erling återvände.

Alf tog av sig regnjackan och vi slog ut, men vi fick mer regn så Erling avbröt. Vi andra spelade hål åtta och nio utan nämnvärt resultat och åt sedan några små portioner isterband med jättegod potatissallad och spelade sedan vidare efter att ha släppt igenom några bollar.

Under de sista nio hålen var det stundtals hett som i en bastu, men jag lyckades få till spelet och gjorde 18 poäng till och med hål sjuttton. Troligen på grund av att vi fick vänta på varje hål och kunde både umgås och prata men ändå hinna fokusera på varje slag. Vi hade visserligen en tvåboll bakom oss som också fick vänta, men dom hade semester och såg ju att det var tjockt framför oss. Dom hittade en lucka på hål elva när vi väntade på hål fjorton, och tog därför ett nytt varv på hål elva till tretton.
 
På hål arton låg jag till höger om greenbunkern efter en slice på tredjeslaget. Jag hade en enkel lobb över bunkern, men innan jag skulle slå så ägnade jag mer tid åt att berätta var ett snett utslag hamnat från hål ett än mitt eget slag. Skyndade mig sedan att slå och skickade bollen i greenbunker. Skulle jag hämta min sandwedge? Nej det går lika bra med en Lobbwedge. Ja det borde det göra, men efter tre desperata försök att komma ur bunkern så plockade jag upp bollen.
Det var ett typexempel på hur golf är svårt om inte huvudet är med helt och fullt.

Kanske vi får lära oss att undvika den sortens misstag imorgon när Peter Buchar ska introducera Zengolf.
Om inte annat så är han garanterat en intressant bekantskap. Före detta "Skibum" som målar tavlor, spelar golf, mediterar, föreläser, undervisar och coachar inom alla fyra disciplinerna...

Ett exempel på Peters målningar

Och så här ser han nog ut själv...
Peter Buchar
Såg att han kommer att ha en kurs på Idrefjäll i augusti.

Länk till hans hemsida här:  http://www.qiart.com/indexnystart4.htm
Ska bli intressant.
Onsdag den 1 juli mellan klockan 17 och 19 alltså. Anmäl er till Fredrik.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0