Om klimatet...

... trogna läsare vet att jag flitigt och nyfiket försöker förstå vad som ska drabba barnbarnen och deras barn.
Och jag försöker förstå hur det vi gör idag är bra eller dåligt för kommande generationer.

Man vill ju göra rätt och bidra till ett bra liv för barnen, och för barnbarnen... men längre fram förmår jag inte att bry mig.
Är det klokt eller dumt?

Troligen klokt.

Att vår industrialisering har påverkat klimatet genom ökade utsläpp av koldioxid till hav och atmosfär är nästan erkänt. I alla fall är det erkänt att det finns en ökad halt av koldioxid i atmosfären (och i haven tror jag).

Koldioxid i atmosfären bidrar till en ökande reflektering av den värme som solen stålar in. Men effekten minskar logaritmiskt. För varje ökning av koldioxiden så blir det återstrålande reultatet allt mindre.

Träd och växter konsumerar koldioxid och producerar syre och kol. Dubbelt så mycket syre som kol. En  C atom och två O atomer. Med hjälp av solen  blir koldioxid syre och en växt som behöver kol.  Fotosyntes.

På senare tid har hysteriska och poppulistiska beslut om nya skatter för att rädda jorden fått fritt utlopp i media.
Men nu börjar det vända.

Kanske har både media och allmänheten börjat fatta att det bara handlar om att stoppa industrialiseringen i Kina och Indien. Förutom att det handlar om några forskare som har prestigen och sin försörjning inåsta i ett politiskt uppdrag som kallas IPPC.

Jag är inte motståndare till att köra mindre bil och släcka lampan, men där går gränsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0