Banvärd idag samtidigt som det var Barnmorskegolf

Cirka tjugo trevliga och glada barnmorskor från olika delar av landet spelade en tävling och två kände jag igen som medlemmar. 

Påhl höll genomgång och kunde bland annat berätta att starten kunde ske en kvart tidigare än planerat.





På första tee var det många glada tillrop och förväntningarna på en kul golfdag låg på en hög nivå.
Efter vissa problem med barnmorskekameran blev det bilder. Jag tog bild på både problemet och motivet...

Kameran var inte på...


Min reservbild utifall... men tjejerna fick fart på kameran... linsskyddet öppnade sig stort och släppte in bilden efter att dom jobbat lite. ;-)

För den som undrar över vad jag menar kan jag berätta att min familj hade stor hjälp av en barnmorska i Avesta när min son föddes.
Jag ville gärna vara med om förlossningen men jobbade i Paris då samtidigt som gravid mamma och dotter Anna flyttat hem någon månad i förväg. 
Barnmorskan frågade mig hur länge jag kunde stanna hemma innan jag måste åka tillbaka.
Det rörde sig om mindre än en vecka, så hon lirkade ut Per i god tid så att jag fick hålla i sprattelgubben och lägga honom på vågen innan jag åkte tillbaka till Paris för att avsluta jobbet där.

Barnmorskorna spelade de första nio hålen i ett gott tempo, men efter pausen gled tiderna iväg och avstånden mellan bollarna blev längre och längre.

Fem timmar och fem minuter till green på hål sjutton är lite väl lång tid för en fyrboll när det inte är någon framför som hindrar. Jag gick ut och spelade golf efter jobbet och mötte sista bollen i Barnmorskegolfen när dom spelade in på hål sjutton.

Men det märkliga är att nästan alla bollarna i den tävlingen hade spelat de första nio hålen på en jättebra tid utan att jäkta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0