Varg, björn, älg, ren och lodjur i terrängen...

Det finn ju harar, rävar, ripor, tjäder och annat också. I vattnen finns olika fiskar...  Harren är tuff, men smakar bäst färsk på minuten. Rödingen är vackrast och läckrast om den inte blir så gammal och trött som den Jon plockade upp...

Den firren påminner mig om en kommentar från Göran Z på TV en gång.
"Putten var kort, inte längre än en stor fisk.."

Länkt ill Mora Tidning här. Alla känner Piff och Puff. Jon M och Robert S som redan som små spinkiga fjunisar spelade skjortan av alla halvgubbar och gubbar på Idre när det gällde golf.
Båda jobbar på Hooks utanför Jönköping på sommaren tror jag.


Vargen är ju ett kul tillskott i naturen. En jägare utan bössa. Måste kännas som ett spännande tillskott under jakten på älg.


För att inte tala om alla nya björnar. Dom har inte heller bössa. Oj vad spännande det måste bli att skaffa älgkött.i framtiden. Ungefär som förr.

Men jag är inte jägare och förstår kanske inte allt. Att inte få döda en obeväpnad konkurrent om bytet känns ju fel.

Men man kanske kunde införa en regel om att det är tillåtet om man använder stenslunga, strypning, trubbig kniv eller  träklubba.

Jag skulle vilja möta en varg. Jag tror att den skulle vika av och sakta men nyfiket smyga bort. Det är väl därför som det skjuts så många vargar i lönndom. Dom skjuts i rumpan när dom visat att dom inte vill störa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0