Tunhammar mot Elmhagen

Två kompisar som plötsligt tvingats in i en konflikt på grund av att snikenheten så lätt övervinner kompisskapet i vissa kretsar.

När det gäller de galloperande lönerna, bonusarna och pensionerna för topparna i näringslivet, och numera också i statliga företag, så är väl orsakerna snart uppenbara för alla.

Så här fungerar det:

En styrelseordförande fixar ett bra avtal för sin VD och får en hel del ekonomisk och skattefri nytta själv genom bidrag från det skattade netto som VD nu har råd med.

Och eftersom modellen fungerat bra i många år så har den bara vuxit i omfattning och nått höjder där de inblandade totalt tappat kontakten med verkligheten.

Om det inte blir stopp nu så kommer snart all verksamhet som producerar nytta att ligga nere. Ledningarna kommer bara att ägna sig åt att fixa en bra ekonomisk överenskommelser som gör att dom kan sluta snabbt och slussa in nya kompisar till ett bra avtal. O. s v.

Men snart är väl kompisgänget försörjt och tar slut. Men troligen är nästa generation ännu mer slipade och ägnar sig kanske bara åt att hitta bra pensionsavtal.

För det finns ju ingen positiv framtid som vi kan påverka.
Först var det klimatet.
Nu är det den ekonomiska krisen och vårt exportberoende.

Reinfeldt och kompani kör Sverige i botten av depressionsligan i världen. Och varför gör han det?
Enbart för att förklara varför den förutbestämda katastrofen har hindrats tack vare regeringen!

En katastrof som aldrig hade varit så kännbar för Sverige med ett vettigt styre... men nu tror jag att dom tappat kontrollen över sin egen valstrategi.

För nu handlar det bara om att skapa bra opinion inför nästa val. Vad som händer med Sverige och vår välfärd struntar dom fullständigt i. Lång regeringsmakt och bra pension är det enda som gäller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0