Audi Quattro med Erling till Mora i dag.

Erling skulle till Särna för bilbesiktning och till Mora för att få en garantiåtgärd ordnad gratis. Erling hade frågat om det inte gick att ordna i Idre. Men det skulle inte gå. Lät alltså som något avancerat som hade med datorn att göra...

Jag passade på att följa med som fripassagerare. Han plockade upp mig utanför bostaden.


Bilbesiktningen gick galant. Inget att anmärka på. Dom tyckte att han hade kört väldigt lite...
Men det är ju inte så konstigt när det bara blir tur och retur golfbanan från maj till oktober. 4 km per dag då alltså.



Mobil bilprovning i Särna. Fantastisk skapelse. En svensk tillverkning som från början bygger på en idé om ett mobilt renslakteri.

Utbyggnaderna på sidorna kan skjutas in och överdelen sänkas ner efter att dörrarna som är påfartsramper har vikts upp... Och inuti finns billyft, bromsprovsanläggning och allt annat som hör till en bilprovning.



Därefter kopplar man på dragbilen och backar in trailern (som har en elgenerator för kraftförsörjningen på plats) under den komprimerade bilprovningshallen och dra iväg.

Det enda dom behöver tänka på är att dricka ur det sista kaffet så att det inte skvimpar ut på golvet under transporten...

Men eftersom jag är nyfiken så frågade jag hur långt tid det tar om man vill packa ihop och fly från Särna?

Ungefär en halvtimme svarade en av de två som sköter anläggningen. Jag hade gissat på tre timmar, men efter att ha kikat lite mer på underverket så tror jag mer på en halvtimme för två man och en skicklig dragbilschaufför...

Första höjdpunkten i Mora var en fika på Mora Kaffestuga. Mitt favoritfikaställe i Mora sedan många år. Vi tog var sin briemacka och kaffe. Mums med nybakat jätteläckert bröd och gott kaffe. Blev en perfekt lunch i mysig miljö.

Efter några små shoppingrundor på gågatan, på ÖB och Dollar $ Store i Noret utan så mycket shoppat så körde vi in till Audi för den komplicerade men snabba omprogrammeringen av Erlings bil.

Här kom dagens andra höjdpunkt, men inte på riktigt samma sätt. Det visade sig vara en plugg i någon vattendränering som skulle bort för att undvika rostskador! Vi blev båda lika överraskade och åkte därifrån utan att fråga varför man skulle behöva åka 30 mil för den lilla åtgärden. Mystiskt.

Väl hemma igen efter en kul utflykt i fantastiskt härligt vårvinterväder tog vi en nyfiken sväng till golfbanan.


Erling har ju fyrhjulsdrift så han körde lätt hela vägen upp till parkeringen.

Vi ville se hur mycket snön hade minskat nu efter en dag med sol och höga plusgrader. Plus åtta i Mora och plus sex i Idre klockan halv fyra.


Visst är det vackert med vit orörd snö i solsken, men på en golfbana så vill man ha andra färger.

Rangen är svår att komma åt än på några dagar, men det kan gå fort om nätterna också är varma.
Och visst har vi en mysig klubbstuga?

Den som kliver in i den klubbstugan får alla förväntningar överträffade!
Kanontrevligt inredd förra året med sköna fåtöljer och tillgång till de intressanta golfkanalerna på storbild om man inte orkar fler varv på banan.

Jag hoppas att banan och klubben även i fortsättningen kan överraska med ett anspråkslöst yttre och en inre kvalité som är utöver det vanliga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0